Efektivita v oboch pokutových územiach

Futbalisti MŠK Žilina sú už v dejisku odvetného stretnutia 1. kvalifikačného kola. Za sebou už majú v A. Le Coq Aréne oficiálnu tlačovú konferenciu i tréning. 

Pred domácich novinárov predstúpila po týždni opäť dvojica Jaroslav Hynek a Tomáš Nemčík. Žurnalistov zaujímalo predovšetkým rozpoloženie tímu, zbrane súpera i porovnanie prírodného a umelého trávnika a jeho adaptácie naň. 

Štvrtkové odvetné stretnutie s výkopom o 18:45 hod. nášho času pred kamerami RTVS Šport povedie hlavný rozhodca Miloš Savović z Čiernej hory.

Očakávaná návšteva je okolo 3500 divákov.


po desiatich rokoch v zlatých dresoch

Najmodernejší futbalový stánok v Estónsku privíta po dvoch dňoch ďalší európsky duel. V utorok tu prehrala Flora Tallinn v súboji predkola Ligy majstrov proti poľskému Rakówu Częstochowa 0:3. Štadión je totiž domovom oboch najväčších klubov v krajine i reprezentácie Estónska. 

FCI Levadia je tradičným estónskym klubom, ktorý je dlhodobou súčasťou Meistriliiga – v súčasnosti pomenovanej po sponzorovi súťaže ako A. Le Coq Premium Liiga. Hoci bol klub založený iba v roku 1998, ihneď o rok postúpil do najvyššej súťaže, kde si pripísal premiérový titul. Celkovo sa tešil z majstrovskej trofeje desaťkrát a rovnaký počet trofejí pridal aj v tamojšom pohári. Z domáceho titul sa naposledy Levadia tešila v roku 2021.

V uplynulom ročníku 2022 skončili futbalisti z hlavného mesta Estónska na druhom mieste a rovnakú priečku okupujú aj po odohratí niečo vyše polovice sezóny 2023 (hrá sa systémom jar-jeseň). V oboch prípadoch sa ju na strieborné miesto odsunul ich mestský rival FC Flora, ktorý je zároveň najúspešnejším estónskym klubom histórie. Hoci v uplynulom ročníka za ním Levadia zaostala až o 18 bodov, tak v tom prebiehajúcom je to oveľa vyrovnanejšie. Aktuálne sú totiž súperi z jedného mesta bok po boku s rovnakým počtom bodov, pričom Flora vedie ligový pelotón iba vďaka lepšiemu skóre. Levadia mala počas víkendu v lige voľno, a tak sa mohla plne sústrediť na odvetné stretnutie. 

Zaujímavosťou je, že domáci budú hrať v zeleno-bielej kombinácii, čo znamená, že Šošoni na toto stretnutie vytiahnu špeciálne zlaté dresy. Naposledy v podobných kúskoch nastúpili pred desiatimi rokmi proti Myjave.

Duel povedie rozhodcovská trojica z Čiernej Hory - ako hlavný Miloš Savović, na čiarach asistujú Aleksandar Djikanović a Nikola Radulović.


záznam tlačovej konferencie


Facebook