Duel v Senici po prvom dejstve prerušený, druhý polčas sa dohrá v utorok
Piatková, snehová predohrávka 16. kola v Senici priniesla pre futbalistov MŠK Žilina na ťažkom teréne okrem snehu iba štyridsaťpäť minút proti Senici. Po prvom dejstve po neutíchajúcom snežení totiž hlavný rozhodca prerušil stretnutie pre neregulárne ihrisko.

Druhý polčas sa tak dohrá v neskoršom, náhradnom termíne - a to v utorok 30. novembra o 15:00 hod.


Počas prestávky snehová pokrývka na ploche pribúdala stále výraznejšie, a tak sa hlavný rozhodca rozhodol pre zdravie a bezpečnosť všetkých aktérov prerušiť duel. Druhý polčas si tak na Záhorie budeme musieť prísť dohrať, a to v utorok 30. novembra o 15:00 hod. Stretnutie bude pokračovať v rovnakých zostavách, s kartami a všetkými ďalšími náležitosťami.

„Podľa čl. 70 Súťažného poriadku a podľa čl. 16 písmeno ‚f‘ Rozpisu súťaže riadenej ÚLK nasleduje v takomto prípade dohrávanie nedohratej časti stretnutia. To znamená, že v utorok o 15:00 sa bude dohrávať druhý polčas zápasu 16. kola našej ligy Senica – Žilina. Na novom termíne sa dohodli oba kluby,“ povedal pre web fortunaliga.sk výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.  


Michal Smolák, hlavný rozhodca zápasu

"Hlavným dôvodom zrušenia dnešného duelu bola nespôsobilosť hracej plochy, nakoľko bola súvisle pokrytá hrubou vrstvou snehu a zo spodu začala postupne primŕzať. Ďalším podstatným dôvodom bola vysoká hrozba zranenia u hráčov z oboch tímov. Prioritou je chrániť zdravie hráčov. Obe mužstvá a ich kapitáni s rozhodnutím súhlasili, a tak sme zápas odložili na iný termín."

Peter Černák, tréner MŠK Žilina

"Počas prvého polčasu a prestávky tu napadlo množstvo snehu, nebolo vidno čiary a lopta sa už tiež veľmi nekotúľala. Takisto pre hráčov bolo ťažké hýbať sa na takomto teréne či hrať s loptou, na ktorú sa lepilo množstvo snehu. Všetci sme sa zhodli na tom, že asi bude lepšie, aby sa zápas prerušil. V prvom dejstve sa súper dostal do vedenia zo situácie, ktorú sme mali zastaviť už v krajnom priestore a následne aj v šestnástke. Potom sme si vypracovali dostatok príležitostí, ktorým chýbala lepšia finálna fáza. Následne sme vyrovnali a boli lepším tímom, ale nakoniec stretnutie nemôžeme dohrať. Nepoznám presné pravidlá, takáto situácia sa nedeje každý deň. Rozhodnutie necháme na kompetentných a zápas dohráme podľa stanovených pravidiel."

Jakub Paur, kapitán MŠK Žilina

"Po príchode do Senice bolo ihrisko vo výbornom stave a tešili sme sa, že budeme mať priestor na našu typickú kombinačnú hru. No počas prvého polčasu sa z toho stal nespôsobilý terén na kvalitný futbal. Inak by to bolo iba o bojovnosti a každý súboj by smrdel zranením, takže ja som za toto rozhodnutie rád. Hernú stránku ťažko hodnotiť, nakoľko podmienky boli naozaj náročné. Mali sme síce navrch, ale znovu sme inkasovali prvý gól z ojedinelej akcie. Našťastie, potom sa nám podarilo vyrovnať a ukázali sme lepšiu fázu hry. Mohli sme pridať aj ďalší presný zásah, no pri stave ihriska to nebolo vôbec jednoduché."

Facebook