Dominik Javorček na hosťovanie do Bundesligy

Odchovanec MŠK Žilina a rodák z Liešťan Dominik Javorček odchádza na hosťovanie do bundesligového tímu Holstein Kiel. U nováčika Bundesligy bude pôsobiť 21-ročný obranca do konca aktuálneho ročníka bez následnej opcie na trvalý transfer.


veľký skok aj šanca

Prestupové okno končí v Nemecku posledným augustovým dňom. V jeho úplnom závere tak siahol nováčik Bundesligy, ktorý v úvodnom kole podľahol Hoffenheimu 2:3, práve po našom ľavákovi a zároveň reprezentačnom obrancovi Slovenska do 21 rokov. Dominik doplní mená ako Mintál, Pekarík, Šesták, Zabavník, Nemec či aktuálne Bénes, ktorí si zahrali za MŠK a aj v najvyššej nemeckej súťaži. 

Viac o tomto hosťovaní povedal Karol Belaník, športový manažér MŠK.

"Dominika v Nemecku dlhodobo skautovali a aktuálne v kádri potrebuje Kiel alternatívu na tejto pozícii. Aj z tohto pohľadu je to pre Dominika šanca, pretože prestupy, resp. hosťovania do Bundesligy sa nedejú každý rok. "Javor" odvádzal v priebehu jarnej časti i teraz kvalitné, štandardné výkony. Navyše si prežil po vážnom zranení svoje, no vrátil sa naozaj ešte silnejší a lepšie pripravený." 

"Je to pre neho šanca a zároveň i veľký skok. Veríme však, že svojou pracovisťou, vôľou i kvalitou dokáže u nováčika Bundesligy vytvoriť konkurenciu a postupne dostane priestor v samotných stretnutiach. Sami sme zvedaví, no držíme mu palce a budeme ho sledovať."


ťažko sa tomu odolávalo

Okrúhlych desať rokov strávil Dominik Javorček v MŠK, kam prišiel do kategórie U14. Ďalší talentovaný futbalista z Hornej Nitry sa pridáva k menám ako Dávid Hancko či Martin Králik, ktorí rovnako pochádzajú od Prievidze. Nateraz rozlúčkový zápas mal pre neho príchuť víťaznú a navyše i gólovú.

"Záujem z Bundesligy vzbudí pozornosť asi každého hráča. Veľmi ma to potešilo, zároveň sme riešili s vedením, ako sa k tomu postaviť. Ťažko sa tomu odolávalo, tobôž keď je tu teraz v Žiline skvelá partia s najvyššími cieľmi. Jedna z top 5 líg sveta však bol môj sen odmalička."

"So Žilinou sa ešte nelúčim, keďže ide o hosťovanie. Napriek tomu chcem povedať jedno veľké ďakujem celému MŠK za to, čo pre mňa urobili za 10 rokov strávených v Žiline. Je to môj druhý domov, mám tu priateľov na celý život a vždy sa tu rád vrátim," prezrádza reprezentačný obranca do 21 rokov. Ten strávil v "A"-tíme žltozelených štyri roky, počas ktorých nastúpil do 79 majstrovských zápasov s bilanciou 6 gólov a 3 asistencie.

Facebook