Dokázať, že nie sme v Európe náhodou

Streda 2. augusta patrila na Štadióne MŠK Žilina oficiálnym tréningom i tlačovým konferenciám pred odvetným stretnutím 2. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy UEFA medzi MŠK Žilina a KAA Gent.

Po prvom zápase je prakticky vymaľované, Šošoni sú však odhodlaní ukázať podstatne odlišný výkon, ktorý by priniesol aj podstatne odlišný výsledok.

Štvrtkové stretnutie pod Dubňom, ktoré má výkop o 20:00 hod. aj pred kamerami RTVS, bude rozhodovať trojica abritrov z Moldavska. Ako hlavný Dumitri Muntean, na čiarach asistujú Vlad Lifciu a Vadim Vicol. 

Zhruba 24 hodín pred výkopom hlási štadión zaplnených viac ako 5400 miest.


novinky u súpera

Odvetný súboj indiánov alebo už len zápas o česť? Štadión MŠK Žilina každopádne čaká ďalší európsky zápas proti tak kvalitnému tímu, aký už pod Dubeň pravdepodobne počas tejto sezóny nezavíta. Gent v prvom stretnutí ukázal level futbalu, ktorému sa Šošoni len sťažka vyrovnali. Na domácej umelke im však chceme minimálne ukázať, čoho sme schopní. Predviesť sa sebe, predviesť sa fanúšikom.

Nielen my, ale aj súper počas uplynulého víkendu vstúpil do ligovej súťaže víťaznou nohou. V domácom súboji proti Kortrijku, v ktorom mimochodom pôsobí ex-hráč Ružomberka Martin Regáli, zvíťazili 3:2. Strelecky sa presadilo, podobne ako proti nám, útočné duo Hugo Cuypers a Gift Orban, pričom tretí gól bol vlastný. Pre „indiánov“ bola úspešná aj príprava na nový ročník, keď z piatich duelov ovládli štyri a jedinú prehru si pripísali proti chorvátskemu Lokomotivu Záhreb (1:2). A prečo sa volajú indiáni, konkrétne byvoli, si povieme v predzápasovom bulletine.


nie je to neprekonateľný súper

Pán tréner, ako sa pozeráme na odvetu, aká je nálada?

"Všetci si uvedomujeme gólový rozdiel, s ktorým je náročné niečo spraviť. Pocítili sme silu súpera, no po zhliadnutí videa sme odhodlaní niečo s tým urobiť, dokázať fanúšikom, že v Konferenčnej lige nie sme náhodou. Chceme v hernom koncepte urobiť určité zmeny, v ofenzíve chceme byť stopercentne odvážnejší. Veríme v dobrý výsledok. V šatni nie je "porazenecká" nálada. Chceme ukázať, že na domácom ihrisku sme silní, chceme správne reagovať na duel z Belgicka a zlepšiť sa v konfrontácii s Gentom."

Pomohol nám duel s Ružomberkom?

"Ukázala sa sila tímu. Podpora hráčov, ktorí hrávajú pravidelnejšie v základe, bola ukážková. Hecovali sa navzájom, všetci sa dobre pripravili na stretnutie. Trpezlivo sme si našli cestu za gólom, po prestriedaní sa celý tím podieľal na dobrom výsledku a kvalitnom vstupe do súťaže. Nedeľa teda určite v dobrom slova zmysle zásadne ovplyvnila klímu v kabíne. Preto chceme štvrtok zvládnúť pre nás i pre fanúšikov."

Henry Addo slušne nastúpil v Gente a svoju kvalitu potvrdil aj proti Ružomberku. Tlačí sa do základu aj na odvetu?

"Henry mal predošlú sezónu ako na hojdačke. Častokrát bol zranený. Teraz sa mu darí, začal na sebe ešte precíznejšie pracovať. Prináša mu to góly, ktoré sú pre nás dôležité. Určite chceme využiť aktuálnu formu každého jedného hráča, aby to bolo na prospech mužstva. Vyhodnocujeme, či Henry nastúpi od začiatku alebo až v jeho priebehu. To teraz nie je podstatné, pre Henryho je to odmena, cíti našu dôveru."

Proti Ružomberku sme mali šancí na viac ako tri góly. Šetrili sme si teda presné zásahy na Gent?

"Verím, že áno. Pred prvým duelom sme hovorili o tom, že by som si prial, aby sme strelili gól. Myslel som to tak, aby sme si uvedomili, že to ide, že súper nie je neprekonateľný. To by bola chyba. Sme pozitívni, doma dokážeme veľa a je len na nás, ako to uchopíme. Určite pôjdeme za tým, aby sme strelili gól. Streliť ich viac by bolo skvelé. Mojím prianím je, aby sme zvládli to manko a čo najviac favorita potrápili."


Facebook