Dávid Ďuriš s novou zmluvou

Už pravidelný člen reprezentácie Slovenska, ktorý aj v týchto dňoch vymenil žltozelené farby za tie slovenské, spečatil nový kontrakt so Šošonmi. 

Vedenie MŠK sa dohodlo na predĺžení spolupráce s odchovancom Akadémie MŠK Žilina Dávidom Ďurišom do 30. júna 2025


krok k čistej hlave

Jeden z najkľúčovejších hráčov hynkovcov a stále výraznejšia postava aj v reprezentačnom výbere Slovenska. Svojimi výkonmi si to Dávid Ďuriš jednoznačne vypýtal, teraz je to potvrdené už aj na papieri. Dedo totiž predĺžil zmluvu so svojím rodným klubom o ďalšiu sezónu.

"Žilina mi dala všetko. Vychovala ma ako hráča, ale aj ako človeka. Keďže mi v závere tejto sezóny končila zmluva, nedokázal by som sa MŠK otočiť chrbtom. Preto som nad predĺžením zmluvy a ďalšou spoluprácou dlhšie neváhal. Šošoni sú pre mňa druhá rodina, odmalička som tu, je to môj domov. Bolo to jednoznačné rozhodnutie a logický krok, aby som mohol na sebe ďalej pracovať, zlepšovať a zároveň mať čistú hlavu."

Aktuálne je s ôsmimi gólmi najlepším strelcom súťaže a má nábeh v rámci produktivity na svoju najlepšiu sezónu medzi mužmi.

"V rámci momentálneho obdobia som v Žiline naozaj šťastný, darí sa nám tímovo i mne osobne. Verím, že môžeme byť túto sezónu úspešní."

Hoci svojimi výkonmi v klube i reprezentácii púta pozornosť zahraničných klubov, Dedo si v nedávnom rozhovore v Bulletine MŠK sám stanovil najbližší cieľ, ktorý je méta 10 gólov do konca jesene.

"Áno, budúcnosť nikdy nie je istá. Nemôžem povedať, že by som si v rámci nej nerád vyskúšal aj nové výzvy. Ako som už spomínal, teraz by mi to iba zahltilo hlavu a na futbal ako taký či moje konkrétne úlohy v zápasoch by som nebol plne sústredený. Iba by mi to bralo koncentráciu. Máme pred sebou ešte štyri zápasy jesennej časti, ktoré chceme dotiahnuť do dobrých výsledkov a potešiť fanúšikov. Potom spolu s vedením budeme diskutovať ako, čo ďalej. Po podpise novej zmluvy ma však nič netlačí, som v Žiline spokojný."


prístup hodný odchovanca

Vedenie MŠK Žilina viedlo rozhovory so svojím odchovancom už dlhšie. Športový manažér Karol Belaník hovorí o príkladnom rokovaní a dohode s rodákom z Bytčice.

"V prvom rade chcem oceniť prístup Dávida ohľadom predĺženia zmluvy. Rokovania sa ťahali už od leta, kedy sme chceli predĺžiť zmluvu, ale na základe požiadavky Dávida počkať do konca letného prestupového obdobia sme tak v tom období neurobili. Napriek tomu panovala obojstranná dôvera. Aj vtedy sa rozprávalo o jeho prípadnom prestupe. Z jeho strany sme ani raz necítili žiadne zavádzanie, špekulácie. Bol tu vychovaný a jeho prístup je v tomto príkladný. Diskutovali sme spolu viackrát od septembra a nakoniec sme našli riešenie. Sme radi, že Dávid napokon predĺžil zmluvu."

Právom sa pri aktuálnych výkonoch nášho odchovanca začína čoraz viac skloňovať záujem iných klubov.

"Dávid dosiahol už aj na reprezentačnej úrovni výborné výkony a výsledky. Myslím si, že môže byť o neho v zime záujem. Pristupuje však k tomu triezvo, určite nebude chcieť ísť za každú cenu niekam inam. V hre je účasť Slovenska i jeho osobná na EURE. Vníma súvislosti a s Dávidom sú to konštruktívne debaty. To by som chcel vyzdvihnúť. Má rozumný chlapský postoj, postavil sa k tomu ako správny odchovanec klubu." 

Dedo dospel z úspešného ročníka možno neskôr ako jeho rovesníci. Jeho progres však môže prevýšiť i skoršie etablovaných v mužskom futbale.

"Vždy bol v mládeži drobnejší od ostatných. Vždy však vedel hrať futbal, bola v ňom kreativita. Dozrel, vytiahol sa a spevnel. Sú aj takí hráči, ktorí potrebujú dlhší priestor na to, aby "vykvitli". Teraz je jeden z najlepších hráčov ligy. Reprezentačný gól do siete Luxemburska mu veľmi pomohol, sebavedomie mu stúplo a hneď po príchode z repre proti Dunajskej Strede to bolo cítiť. Dohodli sme, že pri akýchkoľvek informáciách, sa vzájomne budeme informovať a zvažovať alternatívy. Záleží nám na tom, aby naši hráči spravili správy krok a eliminovali sme negatíva. Vzhľadom na to v akom veku je, čo pre tento klub odviedol a kam sa dostal, mu budeme nápomocní pri ďalšom kroku v jeho kariére." 


Facebook