Dávid Ďuriš po Henry Addovi ďalším Hráčom mesiaca z MŠK

Hneď v prvej tohtosezónnom ankete Hráč mesiaca uspel hráč MŠK Žilina a v tomto trende pokračujeme aj ďalej. Henry Addo vyhral v mesiacoch júl/august a z víťazstva v tejto ankete sa tešíme vďaka hlasovaniu odbornej poroty aj v mesiaci október. Šošoni prežili tento mesiac bez prehry, pričom Dávid Ďuriš bol jedným z nosných hráčov žltozelených s bilanciou 3 góly a jedna asistencia. Takmer presne po roku si tak reprezentačný útočník zopakoval víťazstvo v tejto ankete, keď počas minulej sezóny triumfoval v jej septembrovom vydaní. 

Dedo si ocenenie Hráča mesiaca október prevzal pred domácim zápasom 15. kola proti Košiciam.


napodobniť október

Žltozelení medzi reprezentačnými prestávkami v októbri zažili plodné obdobie, keď popri remíze v Michalovciach zdolali Dunajskú Stredu i Ružomberok. Okrem premiérového gólu reprezentácii či presných zásahoch v Slovenskom pohári mal Dedo prsty v štyroch ligových gólov z celkového počtu deväť. 

"Ocenenie ma potešilo. Som rád, že som ho po roku mohol vďaka svojim výkonom získať opäť. Nie je to však o mne. Tak ako to vo futbale chodí, táto cena patrí celému tímu, ktorý sa podieľal na mojich góloch. V prvom rade ma teší, že nám takto vyšiel október a verím, že v tomto duchu budeme pokračovať aj v závere jesene. Ďakujem porote za body a fanúšikom za podporu."

Dedo získal v ankete 27 bodov, až štyria zo siedmich futbalových expertov ho zaradili na prvé miesto. O víťazovi ankety rozhodovala porota futbalových expertov v zložení Ivan Kozák, Stanislav Angelovič, Marek Sapara, Martin Mikulič, Laco Molnár, Andrej Zvolenský a Slávo Jurko. Každý z nich si vyberal trojicu svojich favoritov spomedzi nominovanej pätice hráčov, pričom prvý z trojice dostal päť bodov, druhý tri body a tretí jeden bod.

Viac informácii v článku na oficiálnom webe ligy


Facebook