Dávid Ďuriš na hosťovanie do Talianska

V posledných hodinách prestupového obdobia na Apeninskom polostrove mení dres MŠK Žilina za Ascoli Calcio 1898 FC. Odchovanec Akadémie MŠK Žilina Dávid Ďuriš sa rozhodol vyskúšať taliansku výzvu v Serii B, kam odchádza na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny aj s následnou opciou na permanentný prestup.

Za MŠK odohral Dedo dokopy 166 zápasov s bilanciou 48 gólov a 16 asistencií.


nevedeli sme mu povedať nie

Už pri novembrovom predĺžení zmluvy deklarovalo vedenie MŠK, že pri prípadných ponukách nebude svojmu odchovancovi brániť v odchode a konečné slovo nechá na neho. Teraz sa tak stalo. Viac prezrádza športový manažér Karol Belaník.

"Už v novembri sme mu dali prísľub, že ak príde ponuka, ktorá ho zaujme, budeme sa mu snažiť vyhovieť. Teraz to prišlo. V priebehu januára boli nejaké šumy, Dávid odmietol nejaké ponuky, no a táto prišla v posledný deň transferového okna v Talianska. Povedal, že to chce skúsiť, že Seria B by mohla byť odrazovým mostíkom ďalej."

Odchod na poslednú chvíľu, strata reprezentanta zaškrie pred blížiacim sa štartom všetkých Šošonov.

"Nie je to pre nás optimálne načasovanie, to je fakt. Chcel tam však ísť a na základe našich predošlých dialógov či dohôd sme mu nevedeli povedať nie. Bude mať 25 rokov a bude to jeho prvý zahraničný angažmán. Dali sme tomu zelenú. Odchádza do Ascoli, ktoré je momentálne na spodných priečkach Serie B, ale dlhé roky hrávalo najvyššiu taliansku súťaž. Chceli by sme mu zaželať veľa šťastia, zdaru a pohody. Nech sa prezentuje dobrými výkonmi a klub si na neho uplatní opciu, resp. zaujme ďalšie tímy."


príležitosť

Zomlelo sa to prakticky za pár hodín, preto aj prvotné slová Dávida Ďuriša po odchode do Talianska boli opatrné.

"Vidím v tom príležitosť byť viac na očiach špičkových družstiev z Talianska. A jedným z mojich snov bolo hrať futbal v Taliansku. Preto keď prišla táto ponuka, nemal som síce veľa času na rozmýšľanie, no zvíťazila túžba skúsiť niečo nové. Až s odstupom času uvidíme, či to bolo správne rozhodnutie. Ja spravím všetko, aby som bol v novom klube úspešný," vyjadril svoje pocity rodák z Bytčice, ktorého prestup sa skloňoval už v lete.

Z kategórie U6 až po "Áčko". Takmer 18-ročná cesta "Deda" má nateraz v žltozelenom drese konečnú.

"Nelúčim sa nastálo, je to hosťovanie. Každopádne by som rád poďakoval všetkým ľudom v klube, menovať všetkých za mojich 18 rokov v klube by bolo veľmi rozsiahle. Ďakujem za túto životnú etapu, počas ktorej som dospel a z prípravkára sa stal až reprezentant. Ďakujem, Žilina."


Facebook