Brankár Jakub Badžgoň s novou zmluvou

Člen "A"-tímu, no predovšetkým jeden zo strojcov ďalšej nezabudnuteľnej cesty mládežníckou Ligou majstrov podpísal so Šošonmi novú zmluvu. Stále len 18-ročný brankár Jakub Badžgoň sa dohodol s vedením MŠK Žilina na novom kontrakte s platnosťou do 30. júna 2027. 


kvalita nielen v Youth League

Brankár, ktorý je súčasťou žltozelených od kategórie U9, definitívne prestúpil pod Dubeň v kategórii U14. Odvtedy rastie nielen vekom, ale aj výkonnostne. Po svojej prvej profesionálnej zmluve, ktorá prišla na jeseň 2022, sa po roku a pol rodák z Turzovky dohodol na jej ďalšom predĺžení o dva roky. Tento krok vysvetľuje športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Jakub nielen v mládežníckej Lige majstrov ukázal svoju narastajúcu kvalitu a potenciál, ktorý v sebe má. Postupne sa etabluje aj v dueloch II. ligy, a tak sme jeho progres teraz podporili novou zmluvou. Je stálou súčasťou "A"-tímu, kde tvorí pre ostatných gólmanov správnu konkurenciu. Veríme, že aj naďalej bude napredovať a potvrdí svoju kvalitu z mládeže naplno aj medzi mužmi."


raz pravidelne chytať ligu

Zviditeľnil sa najmä v spomínanej Lige majstrov U19, kde vymazal strelcov Sparty i Dortmundu. V nej si pripísal dve čisté kontá. Okrem toho nastúpil v aktuálnej sezóne Jakub Badžgoň v jedenástich dueloch MONACObet ligy.

“V Žiline sú skvelé skvelé podmienky nielen pre hráčov, ale aj pre brankárov a ich rozvoj. Takže nad predĺžením zmluvy som ani chvíľu neváhal. Bola to vzájomná dohoda, čo ma teší o to viac, že sme sa s vedením rýchlo zhodli v predstavách. Táto sezóna bola v mnohých veciach krásna a nezabudnuteľná. Verím, že budem aj naďalej napredovať. Mojím cieľom je začať pravidelne chytať najvyššiu ligu a zbierať čoraz viac skúseností.”

Facebook