Branislav Sluka odchádza na hosťovanie do maďarského MTK Budapešť
Vedenie MŠK Žilina uvoľnilo v prvých dňoch zimného prestupového obdobia na hosťovanie Branislava Sluku, ktorý bude minimálne do konca aktuálneho ročníka obliekať dres prvoligového maďarského tímu MTK Budapešť.

Odchovanec Akadémie MŠK Žilina, ktorý bol súčasťou kabíny "A"-tímu od sezóny 2017/2018, odohral za Šošonov dokopy 102 súťažných stretnutí s bilanciou 8 gólov a 12 asistencií.


sľub z leta sme dodržali

Detaily hosťovania do konca sezóny s následnou opciou už tradične priblížil športový manažér MŠK Karol Belaník.

„Braňo prejavil záujem odísť z klubu a posunúť sa v kariére ďalej do zahraničia už v lete. Vzhľadom k zraneniu Dominika Javorčeka sme mu ale vtedy neumožnili odchod, no zároveň sme mu prisľúbili, že ak budeme mať alternatívy na jeho pozíciu a v zime dostane zaujímavú ponuku, tak bude môcť odísť. Počas jesennej časti sa Domino uzdravil, a navyše dobrú výkonnosť ukázal aj Richmond Owusu v zápasoch rezervy, ktorého sme pozorne sledovali," prezradil športový manažér už aj možnú náhradu či alternatívu za Braňa.

„Maďarský klub MTK Budapešť prejavil o Braňa veľký záujem, keďže hľadá hráča na túto pozíciu. Hráč rovnako prejavil túžbu odísť do tohto klubu, takže sme svoj sľub z leta splnili. Ide o hosťovanie s následnou opciou na trvalý prestup. Všetky strany sa dohodli pomerne rýchlo. Braňo v pondelok odcestoval do Budapešti, kde absolvoval zdravotnú prehliadku.“

Rýchly bek štyri sezóny obhospodaroval ľavý kraj obrany svojho rodného klubu, ktorého súčasťou bol od svojich 10 rokov. „V mene klubu mu prajem veľa šťastia, futbalových úspechov, aby naďalej napredoval a vyhýbali sa mu zranenia. Za MŠK Žilina odohral v „A“- mužstve tri a pol sezóny a ďalšie skúsenosti už potrebuje získavať aj na medzinárodnej úrovni. Braňovi ďakujeme za všetko, čo predviedol za tento klub," dodal Karol Belaník.


zahraničie lákadlom

Nášho, čoskoro 23-ročného odchovanca Branislava Sluku čakajú na jar záchranárske práce v rámci maďarskej OTP Ligy, keďže MTK je aktuálne na predposlednej, zostupovej 11. priečke.

"Ďakujem vedeniu, že mi umožnilo vyskúšať novú výzvu v mojej kariére. Žilina je môj domov, MŠK je môj materský klub. Nemusím preto hovoriť, čo pre mňa znamená, že som mohol byť dlhé roky súčasťou klubu. Odchádza sa mi ťažko, ale chcel som vyskúšať zahraničie a Budapešť o mňa prejavila záujem, z čoho sa teším. Počas jari sa budem chcieť ukázať v čo najlepšom svetle a potom sa uvidí... Ďakujem ešte raz všetkým trénerom i spoluhráčom, ktorí mi pomohli pri mojom futbalovom raste pod Dubňom," hovorí po podpise u našich južných susedov "Sluki", ktorý si tak premiérovo vo svojej profesionálnej kariére vyskúša iné farby než tie žltozelené.

Facebook