”B”: Žltozelení cestujú v nedeľu doobeda do Petržalky
Po dvoch gólových prestrelkách, pričom jedna mala trojbodovú príchuť a druhá zas nedopadla úspešne, sa futbalisti MŠK Žilina B predstavia v hlavnom meste. V 3. kole sa v nedeľu dopoludnia predstavíme na umelej tráve v Petržalke. Stretnutie má na starosti ako hlavný arbiter Igor Valent, stretnutie si môžete pozrieť naživo cez futbalnet.tv.

zopakovať bystricu

Zverenci trénera Petra Černáka počas uplynulého víkendu v šesťgólovom dueli nezačali doma sezónu úspešne. Dubnici podľahli 2:4, a preto nemohol byť kormidelník rezervy po ďalšej gólovej prestrelke spokojný.

"Boli tam hlavne individuálne chyby. Spolupráca celého tímu v obrannej fáze nebola dobrá a súper nás trestal z brejkových situácií, ktoré sme nedokázali dostatočne pokryť. Bol to teda pre nás neúspešný, no poučný duel. Súper bol aj mimoriadne efektívny, vedeli sme na čo sa zamerať, ale aj tak nás vytrestal. Máme na čom pracovať, verím, že sa zlepšíme v obranných činnostiach. Vpredu však rovnako potrebujeme zabrať, pretože sme síce boli aktívnejší, no nedokázali sme za nepriaznivého stavu vymyslieť niečo podstatné."

Po týždni si tak vyskúšame v nedeľu doobeda opäť umelý trávnik, cestujeme však za ním do Petržalky, ktorá v minulej sezóne II. ligy zvládla nováčikovskú sezónu. "Bude to znova iný zápas, no svojou náročnosťou rovnako ťažký. Súper má v kádri skúsených borcov, ale veríme si, chceme uhrať dobrý výsledok." S rovnakými úmyslami cestovali černákovci aj do Bystrice, kde dokázali domácim "vypáliť rybník" a vziať si všetky body. "Vždy cestujete na zápas s istým zámerom. V Bystrici to napokon vypálilo úplne inakšie, než sme predpokladali. Preto nechcem predpovedať, aké stretnutie to napokon môže byť. Uvidíme, s čím pôjde do stretnutia domáci tím. Zo žilinského spôsobu hry neupustíme. Verím však, že sa tomu dobre prispôsobíme a do tabuľky nám pribudnú body."

Rezerva hrá počas tohto víkendu po "A"-tíme, a tak môže lodivod "Béčka" rátať s prípadnými posilami z kabíny kentošovcov. "Keď prídu chalani z "A"-tímu, určite budeme vďační za pomoc. S trénerom Kentošom si sadneme, každopádne sa rozhodne podľa priebehu zápasu s Trenčínom a následne spravíme nomináciu." Naopak, šancu začínajú dostávať aj hráči zo staršieho dorastu, premiéru v druhej lige absolvoval krídelník Adrián Kaprálik. "Aj sám vidí, že musí pridať, pretože II. liga je oveľa rýchlejšia, náročnejšia a tvrdšia. To, čo sme opakovali aj starším, opakujeme znova aj mladším ročníkom. Učia sa, o čom je mužský futbal. Nie je to iba fráza, ale je to skutočnosť. Sme však radi, že ďalší mladí sa chytajú šance. To je filozofiou projektu," dodáva pred súbojom 3. kole šéftréner rezervy Peter Černák. 


Súboj 3. kola, ktorý má výkop v nedeľu o 10:30 hod., má na starosti ako hlavný rozhodca Igor Valent, na čiarach asistujú Michal Sluk a Jakub Košecký.

Facebook