”B” | Záver sezóny proti o baráž bojujúcej Petržalke

A už je to tu. Finále ročníka, s ktorým sa chceme rozlúčiť na maximum. Hoci nám už tabuľkovo v podstate o "nič" nejde, tak proti FC Petržalka, ktorá stále bojuje o postup do baráže, sa budeme chcieť jednoznačne ukázať. A najmä sa pozitívne naladiť na letné voľno či odvrátiť pachuť z niektorých výkonov v jarnej časti. 

Duel 30. kola s výkopom v piatok o 17:00 hod. v Športovom areáli FC Petržalka povedie hlavný rozhodca Pavel Ochotnický. Priamy prenos môžete sledovať na platforme Niké TV.


o súperovi

FC Petržalka

Rok založenia: 1898

Klubové farby: čierna a biela

Štadión: Športový areál FC Petržalka (kapacita 1500 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 12. miesto
  • aktuálna sezóna: 3. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 3:0 (d) a 3:2 (v)
  • aktuálna sezóna: 0:1 (d)

rozlúčiť sa spokojnosťou s predvedeným výkonom 

Očakávania pred záverom sezóny, mentálne nastavenie hráčov, vo forme hrajúci súper i krátke zhodnotenie ročníka. Viac o tom prezrádza tréner Vladimír Veselý.

Pán tréner, je pred nami posledný duel sezóny. Aké máte pred ním očakávania?

"Najmä sa tešíme na dobrý zápas. Petržalka má ešte šancu zabojovať o 2. miesto, verím teda, že bude aj dobrá divácka návšteva. Očakávam kvalitný súboj z oboch strán a od nás značne lepší výkon ako proti Trebišovu."

S Trebišovom to miestami vyzeralo, ako keby boli hráči už hlavami inde. Rozprávali ste sa o tom s nimi aj smerom k piatkovému stretnutiu?

"Samozrejme, často sa rozprávame o tom, že nemôžu vôbec nič podceňovať. Hrajú druhú najvyššiu ligu, profesionálnu súťaž a navyše, hrajú za MŠK Žilina. V žiadnom prípade sa nemôžu uspokojiť a nemôžu podceniť žiadnu situáciu. Na nás ako na MŠK Žilina sa stále pozerá inak, očakáva sa kvalita a takisto aj my máme na hráčov vysoké nároky."

Naším záverečným súperom v tomto ročníku bude vo výbornej forme hrajúca Petržalka, ktorá neprehrala už deväť zápasov. Ako na takéto družstvo z nášho pohľadu?

"Určite budeme vychádzať aj z nášho vzájomného duelu v domácom prostredí. Síce sme ho prehrali, ale po úvodnej časti s prevahou Petržalky sme boli lepším družstvom. Chceme sa presadiť svojou hrou, chceme hrať dominantne a aktívne. Verím, že podáme podobný výkon ako na jeseň, snáď ale s iným konečným výsledkom."

Petržalka stále bojuje o účasť v baráži o najvyššiu súťaž. Bude to tým pádom pre nás ešte o čosi ťažšie?

"Je jasné, že do stretnutia pôjdu s tým, že musia vyhrať. Zároveň to bude dobrý test pre našich chalanov, keďže málokedy hrajú takéto zápasy. Verím, že sa s tým dobre vysporiadame a podáme taký výkon, aby sme si po stretnutí mohli povedať, že sme urobili maximum."

Ako by ste v skratke zhodnotili tento druholigový ročník? Bol pre nás z vášho pohľadu úspešný, alebo?

"Pozitívne ho hodnotíme v zmysle, že sme si relatívne skoro zabezpečili záchranu a druholigovú príslušnosť aj pre ďalšiu sezónu. Taktiež sme opäť zapracovali do mužského futbalu viacero vekom ešte dorastencov a mladých hráčov. Samozrejme, treba však dodať, že jarná časť nám výsledkovo nevyšlo, rovnako aj výkony boli kolísavé a niekedy naozaj neboli ideálne. Na druhej strane, niektoré zápasy splnili naše kritériá, no nedokázali sme v nich získavať toľko bodov. Jeseň bola z našej strany výsledkovo aj výkonnostne lepšia."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook