”B” | Začíname! Ligu otvoríme na trávniku Pohronia

MONACObet liga je po vyše dvoch mesiacoch späť! A s ňou je späť v akcii aj rezerva Šošonov. V piatok o 18:00 hod. otvoríme celý ročník súťaže atraktívnym duelom na trávniku Pohronia. Nielen o tom, ale aj o celej príprave sme sa rozprávali s trénerom Veselým. 

Druhú ligu vám bude v tejto sezóne prinášať (okrem vybraných zápasov na JOJ Šport) internetová televízia Tipsport TV.


štatistiky prípravy

3 zápasy | 1 výhra | 0 remíz | 2 prehry | 4:12

FK Třinec - MŠK Žilina "B" 5:2 (4:0) Góly MŠK: Beňadik, Klaučo (zápas sme odohrali v kombinovanej zostave s hráčmi na skúške a bez hráčov na sústredení v Rakúsku)

SK Sigma Olomouc "B" - MŠK Žilina "B" 7:1 (3:1) Gól MŠK: Pekelský (zápas sme odohrali v kombinovanej zostave s hráčmi na skúške a bez hráčov na sústredení v Rakúsku)

MŠK Žilina "B" - MFK Karviná "B" 1:0 (0:0) Gól MŠK: Drame


na ligu sa už tešíme!

S kormidelníkom rezervy Šošonov Vladimírom Veselým sme pred štartom ligy rozobrali všetko dôležité.

Pán tréner, zajtra nám štartuje liga. Ste pripravení? Aká bola príprava? 

"Veľmi zaujímavá, pretože gro "B"-tímu sa pripravovalo s "A"-tímom a končiaci dorastenci mali voľno, čiže sa k nám pripojili až začiatkom júla. Bolo to teda trochu hektické a kvôli nízkemu počtu hráčov sme často museli upravovať program. Teraz je to už však v normálnych kolajách a v posledných dvoch týždňoch sme sa už pripravovali klasicky."

Odohrali sme iba tri prípravné zápasy, z toho dva v kombinovanej zostave aj s hráčmi na skúške.

"Boli to testovacie duely najmä pre týchto hráčov. Dokopy sme tu mali sedem hráčov na skúške plus viacero dorastencov, pre ktorých to bola prvá skúška s mužským futbalom. Mali sme možnosť vidieť, ako reagujú na podnety v rýchlosti či na kvalitného a skúseného súpera. Dalo nám to množstvo skúseností, z ktorých môžeme teraz čerpať."

Čo samotní hráči na skúške? Zaujal niekto natoľko, že ostáva v tíme?

"Keď niekto príde na skúšku, musí ukázať potenciál, kvalitu a že by bol plnohodnotným členom rezervy. Toto sa neudialo, takže sme sa rozhodli ich neangažovať."

V poslednom zápase už nastúpila do zápasu zostava, ktorá by mohla byť reálna aj v súťaži. Ako ste spokojný s týmto stretnutím?

"Určite to bolo iné, nastúpili už chalani, ktorí majú niečo odohraté aj v II. lige. Hneď to bolo cítiť a vidieť. Samozrejme, súper mal kvalitu a šikovných hráčov, takže stretnutie splnilo účel a očakávania. Som rád, že po tých dvoch prehrách sme ho zvládli a najmä vzadu na nulu."


šanca pre mladé talenty

V rámci rezervy hráči počas prestávky skôr odchádzali ako prichádzali. Akú silu má aktuálny káder, ak rátame aj hráčov na pomedzí "A" a "B"?

"Stále trénujeme spoločne s U19, mixujeme to a budeme z tejto kategórie určite postupne čerpať aj smerom do ligy. Takisto vieme, že aj z prvého družstva nám na zápasy budú padať nejakí hráči. Myslím si, že káder bude kvalitný a verím, že budeme konkurencieschopní všetkým tímom v súťaži. Opäť sa budeme snažiť hrať futbal, ktorý chceme hrať, ktorý je pre nás typický. Uvidíme, tešíme sa na to."

Predsa len v minulej sezóne bolo viacero stabilných hráčov v "Béčku", nejaké jadro tímu. Teraz tomu tak nie je.

"Problém môže nastať v prípade kolízie termínov nášho a nikéligového zápasu MŠK. Na druhej strane, máme mnoho šikovných chalanov v doraste, ktorým v tomto prípade radi dáme šancu. Môžu chýbať, ale chceli sme dať priestor mladým, talentovaným hráčom. Navyše, určite bude dobre fungovať aj spolupráca s "Áčkom"."

https://www.mskzilina.sk/clanek.asp?id=B-Ligu-zaciname-v-Pohroni-doma-o-tyzden-so-Samorinom-16194MONACObet liga bude mať od novej sezóny o dvoch účastníkov menej, čiže nám pribudne voľno počas reprezentačných prestávok. Čo na to hovoríte?

"Je to trochu neštandardné, zmena po dlhšej dobe. Odohráme o štyri zápasy menej a aj to môže byť faktor v boji o cenné body. Berieme to ale ako fakt a pripravujeme sa bezo mien na nový ročník."


s pokorou a cieľom rýchla záchrana

V lige máme trojicu nováčikov – Zlaté Moravce-Vráble, Zvolen a Starú Lubovňu. Budú podľa vás oživením súťaže?

"Zlaté Moravce majú ligový káder, to je tím, ktorý určite bude hrať o špicu. Ich cieľom je postup, o tom nepochybujem. Stará Lubovňa, z toho, čo sledujem, veľmi zaujímavo posilňuje káder, no a Zvolen má skúseného trénera a očakávam, že budú najmä v domácom prostredí nepríjemní. Myslím si, že všetci budú oživením ligy."

Celú súťaž otvárame piatkovým duelom v Pohroní. Ako ste sa naň pripravovali?

"Stretnú sa dva tímy s podobným štýlom hry a rozostavením. Tiež majú v kádri mladých hráčov, tiež sa im obmenili. Uvidíme teda množstvo talentovaných futbalistov. Pripravovali sme sa tradične so zameraním na svoju hru a so snahou zlepšiť defenzívu, ktorá nám stále robí problémy. Tešíme sa už na začiatok ligy."

Čo ciele do sezóny? Stanovili ste si nejaké?

"Stále sme pri zemi a do ligy ideme s pokorou, lebo vieme, že aj ostatné tímy sa posilňujú o šikovných a skúsených futbalistov. V prvom rade je to teda záchrana, ktorú by sme si radi zabezpečili čím skôr."


program monacobet ligy

Šošoni odštartujú celý ročník MONACObet ligy v Pohroní a doma otvoria sezónu o týždeň so Šamorínom. Súboj s prvým z nováčikov nás čaká až v 6. kole, keď privítame Zvolen. V záverečnom jesennom kole pocestujeme k druhému postupujúcemu z tretej ligy do Starej Ľubovne. Naše "Béčko" odohrá svoje domáce zápasy na ihrisku v Strážove (viď mapka)Kompletný rozpis zápasov nájdete TU


Facebook