”B” | Začiatok jari doma proti zachraňujúcim sa Spišiakom

Koniec Šošonov v Slovnaft Cupe a UEFA Youth League zamrzel všetkých, no pre zmenu sa nám už rozbieha II. liga – po novom MONACObet liga. Po vyše trojmesačnej prestávke začíname na domácom trávniku proti aktuálne poslednému tímu – FK Spišská Nová Ves. V našom kádri aj s viacerými hráčmi z mládežníckej Ligy majstrov sa teda je na čo tešiť!

Duel 18. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Tomáš Marsal. Priamy prenos môžete sledovať tradične na Niké TV.


o súperovi

FK Spišská Nová Ves

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Futbalový štadión Spišská Nová Ves (kapacita 4000 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: postup z III. ligy Východ
  • aktuálna sezóna: 16. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: –
  • aktuálna sezóna: 2:1 (v)

šancu dostanú aj hráči z U19

Pred štartom jarnej časti MONACObet ligy sme sa o zimnej príprave, zmenách v kádri, mladých hráčoch, ale aj o najbližšom súperovi zo Spiša porozprávali s trénerom rezervy Vladimírom Veselým.

Pán tréner, ako hodnotíte prípravu vzhľadom na mnohé hráčske posuny do "Áčka" či do U19 v rámci UYL. Ovplyvnilo vás to?

"Samozrejme, ale to je naša úloha. Pracovať s hráčmi, rozvíjať ich talent a posunúť ich do "A"-tímu. U nás zase dostanú šancu mladší hráči, no o tom je rezerva a projekt "B+U19", takže z posunu hráčov sa jednoznačne tešíme. Prípravu sme absolvovali v zabehnutom režime, a to, čo sme si naplánovali, sme aj splnili."

Počas prípravy sme striedali lepšie výsledky s horšími, o čom svedčí aj vyrovnaná bilancia 2 výhier, 2 prehier a 1 remízy. Čomu to pripisujete?

"Treba prihliadať aj na kvalitu súperov. Či už Olomouc alebo Ostrava prišli aj s hráčmi z prvého tímu a ich kvalita sa ukázala. Pre nás to ale boli dobré informácie, na čom musíme pracovať. Takéto stretnutia sú pre rozvoj nášho mladého kádra veľmi dôležité."

Uplynulé mesiace sme žili najmä mládežníckou Ligou majstrov. Upútali vás v nej niektorí hráči, ktorí ešte veľmi nenakukli do "B"-tímu? Uvidíme na jar v rezerve napríklad A. Oravca, Šamaja, Kóšu či Badjieho?

"Vieme o ich kvalitách, máme ich dennodenne pod kontrolou v tréningovom procese. Vieme, čoho sú schopní, že sa stále zlepšujú, napredujú a chcú na sebe pracovať. Určite teda dostanú na jar priestor hráči, ktorí majú pred sebou poslednú polsezónu v kategórii U19 a s veľkou pravdepodobnosťou aj talentovanejší mladší hráči."

V projekte po jeseni definitívne skončili Filip Mráz a Marián Tandara, naopak, pribudla africká posila Adama Drame. Uskutočnila sa takisto výmena Hranicu za Gomolu v rámci našich tímov a vyššie sa presunul aj Tomáš Jaššo. Čo hovoríte na tieto zmeny?

"Nijako nás to neovplyvnilo, je to súčasť stratégie v našom klube. Tí, ktorí už nemajú príležitosť presadiť v prvom družstve, musia prenechať miesto mladším, ktorí sú hladní po úspechu. Je to prirodzený proces. Sme radi, že chalani ako Jaššo a Hranica sa pomaly etablujú aj v prvom tíme. Navyše, do tréningového procesu si realizačný tím "Áčka" stále vyťahuje ďalších hráčov. Tešíme sa z toho."


s mladíkmi sa opäť pobiť o top 5

Kto z vašich hráčov vás počas zimy najviac zaujal svojou prácou a pokrokom v hre? Kto bude naším lídrom na jar?

"Líderské schopnosti a kvality má Jaššo, veľmi dobre sa ukazujú Mynář, Mlynár či Badjie. Z tých mladších sa rýchlo zlepšujú napríklad Šamaj, Kóša či Vaľko. Sú to všetko hráči, ktorí majú na okúsenie II. ligy. K tomu treba pridať naše opory, chalanov, ktorí sú už stabilnými a etablovanými tvárami v rezerve a v druhej lige. Mám na mysli hráčov ako Šnajder, M. Oravec, Jakubík, Gomola, Kudlička, Prokop či Bortoli."

Jar odštartujeme proti doposiaľ poslednej Spišskej Novej Vsi. Ako to vyzerá s ich silou po zmenách v kádri a príprave?

"V zime prekopali káder, zmenilo sa viacero hráčov, ale tréner ostal, takže asi aj jeho rukopis. Prišli však noví hráči, ktorí sa určite budú chcieť ukázať. Je to družstvo, ktoré síce má dva body, ale herný prejav tomu až tak neodpovedá. Každému tímu boli minimálne vyrovnaným súperom, akurát mali problém s produktivitou. Očakávame náročný duel."

Na úvod odohráme dokonca tri zápasy v rade na domácom trávniku (pozn. red. Liptovský Mikuláš hrá momentálne svoje domáce zápasy pod Dubňom). V rámci naštartovania sa po dlhej zime, adaptácie a kvality trávnika je to pre nás asi citeľne pozitívna správa. Súhlasíte?

"Áno, chceme hrať kombinačný futbal a naša plocha nás k tomu predurčuje. Určite sa z toho tešíme a verím, že naše výkony budú mať aj vďaka tomu stúpajúcu tendenciu."

Jesennú časť sme ukončili na 5. priečke, čo je naše najlepšie umiestenie po tejto časti sezóny. Je cieľom pobiť sa na jar o minimálne podobné pozície ako pred rokom (pozn. red. 4. miesto)?

"Dá sa povedať, že áno, ale jedným dychom dodávam, že prvoradý je pre nás stále rozvoj hráčov. Spomínali sme, že dáme šancu mladším, a tak je možné, že budeme mať ešte mladší káder ako na jeseň. Samozrejme, zároveň chceme byť aj v tabuľke čo najvyššie, atakovať 4. miesto, ale nemáme to ako primárny cieľ. Pokúsime sa však umiestniť čo najlepšie."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook