”B”: V sobotu previerka proti fortunaligistovi z Trenčína
Prvý týždeň skrátenej prípravy na novú sezónu zavŕši "B"-tím MŠK Žilina sobotným prípravným zápasom. Zverencov trénera Norberta Guľu preverí súper z Fortuna ligy, a to AS Trenčín.

Úvodný výkop je naplánovaný na Štadióne MŠK v sobotu o 18:00 hod.


top súper ukáže slabiny tímu

Žilinská rezerva sa po krátkej prestávke stretla v pondelok. Odvtedy už naplno zarezáva a chystá sa na zápasovú previerku. "Do tejto neklasickej prípravy prišli hráči z áčka a prišli dobre pripravení. Skôr pri novicoch v tíme je potrebné, aby si zvykli a adaptovali sa na proces. Pomaličky to zatiaľ ide, zvykajú si na tempo, na náročnosť tréningu. Podstatné je, že sú všetci zdraví a bez zranení, lebo už o týždeň začíname naostro," povedal tréner Guľa. 

Ako je nastavená skrátená príprava na novú sezónu? "Projekt je celý otvorený. O to je tá robota ťažšia, pretože v dôsledku pohybov medzi kádrami máme počas týždňa iných hráčov ako pri víkendových zápasoch. Naše myslenie musí preto smerovať na hráčov, ktorých máme k dispozícii, aby sme ich čo najviac rozvíjali pre možné budúce potreby "A"-tímu. Hráčov nastavujeme hlavne individuálne po kondičnej či silovej stránke. Je to najmä z toho dôvodu, že máme len osem hráčov, ktorí sú vekom mimo dorastu."

"B"-tím sa pred sezónou posilnil o trojicu ofenzívnych hráčov - Alexa Javra, Adama Kostúra a Tibora Slebodníka. Ako sa zatiaľ javia v tréningovom procese? "Kvôli odlivu hráčov do áčka potrebujeme mať aj svojich hráčov. Preto sme si vytipovali posily, ktoré boli dostupné a spĺňali naše kritériá s pridanou hodnotou, a to tou, že tam vidno perspektívu pôsobenia v prvom tíme. Nové posily potrebujú určitý čas, ešte sa zžívajú s prostredím, tvrdo pracujú a sú zdraví. Uvidíme, ako budú vyzerať o mesiac či o pol roka," poznamenal na margo tímových prírastkov lodivod béčka, ktorý sa teší na prípravný duel s Trenčínom. "Len top súper ukáže, kde má tím slabiny. Preto som rád, že tento zápas hráme a chlapci sa budú môcť konfrontovať s mužstvom, ktoré bojovalo v baráži o Európsku ligu. Majú tam veľmi kvalitných legionárov. Očakávam ofenzívny zápas vo vysokom tempe."

Výsledok v príprave ešte nebude hrať prím. Čo ale bude pre trénerský štáb v sobotnom stretnutí podstatné? "Budeme sledovať, ako sa hráči so zápasom vysporiadajú nielen po individuálnej stránke, ale aj z hľadiska tímovej hry v obrannej aj útočnej fáze. Trenčín nás vo všetkých aspektoch určite poriadne preverí," dodal tréner rezervného tímu.


Na sobotný duel II. ligy s úvodným výkopom o 18:00 hod. bude platiť štandardný režim ako pri zápasoch "B"-tímu - otvorená bude iba západná tribúna.

Duel prinesie naživo hosťujúci klub AS Trenčín.


Facebook