”B” | V sobotu opäť pod Dubňom proti ”domácemu” Mikulášu

Jarnú časť MONACObet ligy sme otvorili na jednotku – víťazne, tak prečo v tom nepokračovať? V role hosťujúceho tímu, no na domácom trávniku nastúpime proti MFK Tatran Liptovský Mikuláš, ktorého štadión je momentálne v rekonštrukcii. Sobota bude futbalová, a tak neváhajte a nenechajte si ujsť trojzápas "Áčka", "Béčka" i U19-tky.

Duel 19. kola s výkopom v sobotu o 13:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Pavel Ochotnický. Priamy prenos môžete sledovať tradične na Niké TV

Predaj vstupeniek zabezpečuje Liptovský Mikuláš cez svoj predaj - TU.


o súperovi

MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Rok založenia: 1934

Klubové farby: červená, biela, žltá

Štadión: Futbalový štadión MFK Tatran Liptovský Mikuláš (kapacita 1898 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: zostup z Niké ligy (Fortuna ligy)
  • aktuálna sezóna: 12. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: – 
  • aktuálna sezóna: 0:2 (d)

naplno od úvodu a opäť s mladou krvou

Pán tréner, začnime výkonom proti Spišskej Novej Vsi. Pozdával sa vám vo všetkých aspektoch?

"S výkonom sme spokojní od približne 20. minúty, od vyrovnávajúceho gólu. Dovtedy to bolo z našej strany nervózne, boli sme nepresní a celkovo sa mi úvod nepáčil. So začiatkami máme trochu problémy, ale verím, že to postupne odstránime a budeme hrať naplno už od prvej minúty."

Do zápasu naskočilo viacero mladých hráčov z kategórie U19. Čo hovoríte na ich výkony?

"Z tréningového procesu vieme, aké majú kvality, takže sme sa o ich výkony neobávali. Všetci z nich majú potenciál do budúcna a dúfam, že vidia, že keď robia veci na sto percent, tak sa to vypláca. Je to pre nich odrazový mostík do budúcnosti, snáď sa budú takto presadzovať aj naďalej."

Pokračujeme opäť doma, i keď vedení ako hostia. Aká veľká výhoda to pre nás môže byť?

"Výhoda to bude celkovo pre futbal. Oba tímy budú mať k dispozícii kvalitnú plochu, a tak verím, že uvidíme dobrý kombinačný futbal z oboch strán."

Liptovský Mikuláš prehral v prvom jarnom kole proti lídrovi tabuľky z Komárna. Čo vám o nich povedal tento zápas?

"Komárno bolo pre nich určite nepríjemným súperom hneď na úvod jari. Je to ašpirant na postup a akonáhle sa dostane do vedenia, tak to majú súperi ťažké. Mikuláš nezachytil úvod a najmä prvý polčas, v druhom bol lepší, ale nepresadil sa strelecky. Zároveň ale potvrdil svoju kvalitu v prechodových fázach, takže nás čaká náročný súboj."

Ako tímu, ktorý zostúpil z I. ligy, sa im vcelku v II. lige nedarí. Čo za tým hľadať?

"Určite treba zohľadniť to, že celú jesennú časť hrali na ihriskách súperov a domáce prostredie im chýbalo. Teraz takisto nehrávajú doma, keďže sa dočasne kvôli rekonštrukcii štadióna usadili pod Dubňom. Súperi to teda vedia využiť. Samozrejme, aj my chceme využiť, že sa hrá u nás doma a potvrdiť naše tabuľkové postavenie."

Sobota bude nabitá futbalom, v jeden deň hrá rezerva, “Áčko”, aj 19-tka. Už viete, ako to skĺbite a kto v ktorom stretnutí nastúpi?

"Máme o tom predstavu, no definitívne sa rozhodne po piatkovom tréningu. Predbežnú zostavu už v hlave máme, nemal by s tým byť žiaden problém. V drese rezervy môžu fanúšikovia očakávať opäť aj mladú krv."


vstupenky

Vstupenky, nakoľko sme netradične na našom štadióne ako hosťujúci tím, si zabezpečuje Liptovský Mikuláš cez svoj predaj - TU. Upozorňujeme, že tým pádom na duel neplatia permanentky MŠK.

Otvorená bude západná tribúna, sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook