”B”: V sobotu cestujeme do Dubnice opäť s trojbodovými ambíciami
V sobotu popoludní cestujú futbalisti MŠK Žilina B do Dubnice nad Váhom, kde nastúpia v súboji 20. kola proti domácemu FK. So súperom sme si na jeseň podelili body po remíze 2:2, a tak to opäť bude boj o dôležité body do tabuľky II. najvyššej ligy.

Stretnutie má výkop o 14:30 hod. a rozhodovať ho bude Tomáš Kolofík. Po ňom sa večer dostane k slovu aj "A"-tím MŠK.


ideme si jednoznačne po víťazstvo

Po domácej výhre v predchádzajúcom kole so Slovanom nás čaká ďalší súper, ktorý sa momentálne nachádza v pásme zostupu. Dôležité bude vypracovať si opäť dostatok šancí a byť v nich efektívni. To zdôraznil aj kormidelník rezervy Šošonov Vladimír Veselý.

"Každý gól, ktorý strelíme, nám pomôže v sebavedomí. V doterajších stretnutiach sme si nevypracovali veľa šancí, bolo to iba jedna, dve príležitosti na zápas. Až proti Slovanu sme ukázali aj našu ofenzívnu kvalitu naplno. Sme radi, že sa chytili chalani z útoku. Momentálne s tým panuje spokojnosť. So Slovanom sme hlavne v prvom polčase mali veľa šancí, ktoré sme nevyužili. Vstup do druhého polčasu nebol ideálny, ale chalani to nakoniec zvládli. No musím uznať, že aj súper mal mladých a kvalitných hráčov, ktorí nám to neuľahčili. Celkovo to bol určite dobrý duel. Som rád, že sme v ňom dokázali otočiť nepriaznivý stav zápasu," zhodnotil našu útočnú fázu a duel proti belasím hlavný tréner projektu "B+U19".

V prvých zápasoch jarnej časti patril medzi najaktívnejších hráčov Adrián Kaprálik. "Veríme, že svoju formu prenesie aj do "A"-mužstva. Preto fungujeme a pracujeme poctivo v "B"-tíme, aby mali všetci hernú prax a boli vyťažení každý víkend. Keď nehrajú za "Áčko", tak hrajú kvalitné zápasy za "Béčko", a to ich posúva ďalej. Postupne im rastie sebavedomie a pripravujú sa na prechod do prvej ligy. Myslím si a verím tomu, že Aďovi tieto súboje len pomôžu." Rodák z Oravy má na jar na svojom konte už dva zásahy a proti Slovanu sa podieľal aj na našich ostatných góloch. 

Rovnako ako s ofenzívou je kouč žltozelených spokojný aj s obrannou časťou hry. "Celkovo mám pocit, že sme zlepšili defenzívu a nedostávame veľa gólov. Všetci chalani, ktorí v obrane nastúpili, potvrdili svoj potenciál. Samozrejme, že by sme tam našli aj drobné chybičky, ale musíme brať do úvahy aj kvalitu súpera. Inkasovali sme však málo gólov, preto som s tým  spokojný." Treba dodať, že v každom zápase nastúpila v obrane iná stopérska dvojica, čo odzrkadľuje zohratosť všetkých hráčov v mužstve.

Už túto sobotu nás čaká protivník z Považia. Dubnica sa v prvých kolách jarnej časti výsledkovo trápila. "Každé stretnutie je iné a Dubnica hrá doma. V predošlých stretnutiach, kde stratili body, neboli horším mužstvom. Majú svoju kvalitu a skúsených hráčov, preto to bude ťažký duel. Ideme tam rovnako ako do každého duelu. Chceme sa sústrediť na svoju hru, chceme ísť za víťazstvom a uvidíme ako to dopadne. Spokojní sme síce s každým bodom z vonku, ale urobíme všetko preto, aby sme zvíťazili. V každom zápase hráme jednoznačne na víťazstvo," odkázal lodivod žilinskej rezervy, ktorá sa momentálne nachádza na siedmom mieste tabuľky. 

Zatiaľ síce nie je jasné, v akej zostave nastúpime, ale určite to bude kvalitná jedenástka zložená z chalanov, ktorí sú pripravení nastúpiť a podať dobrý výkon. "Uvidíme, aká bude nominácia po dohode s trénerom "A"-tímu. Tí hráči, ktorí nebudú vyťažení proti Trnave, pôjdu na zápas s nami. Všetko bude záležať aj na aktuálnom zdravotnom stave v prvom mužstve," doplnil skúsený tréner Vladimír Veselý.


Rozhodcovia

Sobotný zápas 20. kola II. najvyššej ligy s výkopom o 14:30 hod. bude rozhodovať Tomáš Kolofík, na čiarach mu budú pomáhať Martin Špivák a Simeon Vass.

Facebook