”B”: V sobotu aj dôležitý súboj rezervy proti Púchovu
Druhá slovenská liga sa preklápa do svojej druhej polovice, čo pre Šošonov znamená odvetu remízového zápasu 1. kola proti MŠK Púchov. Zároveň predposledné kolo jesene prinesie súboj o mimoriadne dôležité body v nabitej časti tabuľky.

Po jednozápasovej pauze sa vracia na trénerskú stoličku Vladimír Veselý, s ktorým sme sa porozprávali o cieľoch pred Púchovom.

Hlavným rozhodcom zápasu so sobotným výkopom o 13:00 hod. bude Lukáš Dzivjak.


vpredu šance a góly, vzadu nula

Do konca jesennej časti nám ostávajú ešte dve kolá a pred tým predposledným sme sa s trénerom "Béčka" Vladimírom Veselým pozreli na výkony tímu a spokojnosť s prvou polovicou súťaže či na zdravotný stav mužstva, ktorý sa pomaly zlepšuje. Najprv však ešte k minulému nevydarenému kolu:

"Zápas v Šamoríne sme nezvládli, nebodovali sme, takže spokojní určite byť nemôžeme. Nenadviazali sme na výkon proti Košiciam a veľmi nás to mrzí," uviedol kormidelník, ktorí sledoval stretnutie iba z domu kvôli karanténe. "Boli sme úplne neškodní, za celé stretnutie by sme našli možno dve situácie, ktoré pri lepšom riešení mohli skončiť nebezpečne. Navyše, urobili sme chyby v šestnástke a tie nás stáli drahocenné body," dodal.

Súbojom s Púchovom načneme druhú polovicu tohtosezónnej porcie kôl. "Získali sme toľko bodov, koľko sme získali. V kútiku duše sme dúfali, že ich budeme mať o tomto čase viac. Počas prvej polovice sezóny sme mali aj peknú sériu výhier, no následne prišla aj výsledková kríza. Mladí chlapci, ktorí v druhej lige získavajú štarty, stále ukazujú svoj potenciál a vidno, že sa neustále zlepšujú. Bohužiaľ, tých bodov mohlo byť trochu viac, ale berieme to ako realitu." Po pätnástich dueloch sme v druholigovom poradí zatiaľ na 10. mieste so ziskom 18 bodov a vyrovnaným skóre 29:28. 

Tento týždeň majú žltozelení naozaj nabitý program, keďže ligové súťaže doplnil pohár aj mládežnícka Liga majstrov. Proti Púchovu ale nie je čas na šetrenie hráčov. "My vôbec nechceme nijako kalkulovať, vždy budeme hrať naplno. Doma sme s nimi stratili dva body a chceme ich získať naspäť." V prvom kole sme ešte v júli na domácom štadióne zaznamenali so sobotným súperom remízu 2:2. 

Naplno určite pôjdu do zápasu aj domáci, nakoľko aktuálne figurujú v pásme zostupu. Ako im domáci duel znepríjemniť čo najviac? "Predovšetkým chceme byť dôrazní v našom pokutovom území, kde máme aktuálne problémy. No a samozrejme, byť nebezpeční v útoku. Rovnica je jednoduchá - vpredu si vytvárať šance a premieňať ich, vzadu byť zase dôslední, stopercentní," hovorí skúsený lodivod rezervy. 

V poslednom čase nám chýbali viacerí hráči, čo sa už pomaly na našu radosť mení. "Do tréningového procesu sa nám našťastie vracajú viacerí hráči ako Kristián Bari, Tomáš Vaľovčin či Martin Matejčík, takže budeme mať k dispozícii konečne viac hráčov. Dlhodobejšie sa mimo tréningového procesu nachádzajú Vladimír Trabalík a Vladislav Cicek, ktorí sú minimálne do konca roka určite mimo. Verím však, že zimnú prípravu už s nami obaja začnú," ukončil rozhovor s optimistickou správou šéftréner "B"- tímu i 19-tky Vladimír Veselý.


priamy prenos

Prenos zo sobotného zápasu v Púchove prinesie nový vysielateľ druhej ligy Niké TV.


rozhodcovia

Šestnáste kolo na štadióne v Púchove so začiatkom v sobotu o 13:00 hod. povedie hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak. Na čiarach mu budú asistovať Juraj Halíček a Matej Hrebeňár.


Facebook