”B”: V dôležitom šesťbodovom zápase nastúpime na pôde Slavoju Trebišov
Po minulotýždňovom domácom zápase nás tentokrát čaká súboj 24. kola II. futbalovej ligy na trávniku súpera, a to proti ďalekému Trebišovu. Na sobotného súpera máme v tabuľke náskok dva body, a preto pôjde o dôležitý šesťbodový duel. Polhodinu pred zápasom rezervy nastúpi na 4. nadstavbové kolo aj naše "A"-mužstvo.

Stretnutie tabuľkových susedov z druhej ligy má výkop v sobotu o 16:00 hod. Rozhodovať ho bude ako hlavný arbiter Ivan Kružliak.


zlomiť nepriaznivú sériu

Po troch neúspešných, no zároveň tesných dueloch proti tímom z prvej štvorky poradia druhej ligy, si zmeriame sily s priebežne dvanástym tímom - Slavojom Trebišov. Čo nám chýbalo v poslednom zápase proti Podbrezovej a čo musíme zlepšiť, zhrnul pred sobotňajšou bitkou hlavný tréner projektu "B+19" Vladimír Veselý.

"Škoda šancí, ktoré sme mali v druhom polčase. Mali sme tam veľmi dobré príležitosti, aby sme to dotiahli minimálne na remízu. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Dôvodom neúspechu bol samozrejme aj prvý polčas, ktorý nám nevyšiel. Hlavne z pohľadu ofenzívy nám nesadlo rozostavenie, ale to beriem na seba. Keď sme to zmenili v druhej polovici, tak sme sa dostávali aj do šancí, no zakončenie nám v šestnástke nevychádzalo ideálne," skonštatoval po stretnutí dvoch odlišných polčasov skúsený kouč rezervy.

Súper z Podbrezovej strelil oba góly z pomerne diskutabilných situácii. "Videli sme, aké góly sme dostali, ale už s tým nič nenarobíme. Plne sa už sústredíme na Trebišov." Ciele a taktika budú jasne prispôsobené zisku troch bodov. "Ideme tam s cieľom vyhrať. Chceme zlomiť tú nepriaznivú sériu, ktorú ťaháme. Každý zápas je iný a Trebišov je v domácom prostredí silný. Bude to teda veľmi náročný súboj." Trebišov v doterajšom priebeh súťaže získal 24 bodov, čo je o dva body menej ako náš "B"-tím. Treba však dodať, že mu chýbajú odohrať ešte dva duely, ktoré mu boli odložené po problémoch s koronavírusom. 

Sobotňajší protivník mal cez týždeň na programe remízovú dohrávku s Bardejovom. Aj na základe tohto stretnutia vieme, čo by na nich mohlo platiť. "Musíme sa odraziť od dobrej defenzívy. Zbytočne si nekomplikovať situácie, pretože terén, aj vzhľadom na počasie, určite nebude ideálny. Rovnako však musíme byť nebezpeční aj v ofenzívnej časti hry," poznamenal lodivod žltozelených mladíkov. 

V zostávajúcom priebehu ligy má naše "Béčko" cieľ jasný. "Druhú ligu chceme jednoznačne zachrániť. To je prvoradý cieľ." V rámci II. najvyššej súťaže nám ostáva odohrať ešte sedem stretnutí a na zostupové priečky máme zatiaľ náskok piatich bodov. 

Takmer zároveň so zápasom "B"- tímu má výkop svojho stretnutia aj náš prvý tím, ktorý narazí na Trenčín. Zostava sa teda bude odvíjať od viacerých faktorov. "Viacero chalanov hralo v stredu zápas v pohári opäť proti Podbrezovej. Sadneme si s hlavným trénerom "Áčka" a doladíme, kto a kde pôjde hrať. Samozrejme závisí aj od zdravotného stavu a podľa neho sa aj zariadime. Uvidíme, či využijeme nejakých hráčov z "A"-tímu alebo si opäť potiahneme hore chalanov z 19-tky," uzavrel pred dôležitým šesťbodovým súbojom druhej ligy kormidelník Vladimír Veselý.


rozhodcovia

Zápas 24. kola II. najvyššej slovenskej ligy s výkopom o 16:00 hod. povedie rozhodca s európskymi skúsenosťami - Ivan Kružliak. Na čiarach mu budú asistovať Mário Roszbeck a Matej Zemko. 


Facebook