”B”: Trojbodovú formu z domáceho prostredia preniesť aj na trávnik Rohožníka
Po piatej domácej výhre za sebou sa Šošoni opäť vydajú na ihrisko súpera, kde im to zatiaľ až tak nejde. V 25. kole II. slovenskej ligy si iba po druhý raz v histórii zmerajú sily s nováčikom súťaže - FC Rohožník. Úloha preniesť trojbodovú formu z domáceho trávnika vonku nebude jednoduchá aj kvôli tomu, že Rohožník nás vytrápil i v prvom vzájomnom stretnutí.

Nedeľné stretnutie so začiatkom o 11:00 rozhoduje na Záhorí hlavný arbiter Igor Valent.


o súperovi

FC Rohožník

Rok založenia: 1919

Klubové farby: modrá a oranžová

Štadión: Štadión FC Rohožník (kapacita 1100 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: – (víťaz III. ligy Bratislava)
  • aktuálna sezóna: 12. miesto – 22 bodov (po 24. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna:
  • aktuálna sezóna: 1:1 (doma) 

Pohyby v kádri:

  • príchody: Viktor Vondryska (voľný hráč | Melk), Denis Chudý (hosťovanie | FC Spartak Trnava), Roman Zemko 
    (voľný hráč | Partizán Bardejov), Juraj Lacko (hosťovanie | ŠK Slovan Bratislava)
  • odchody: Jakub Trefil (návrat z hosťovania | Sigma Olomouc/Česko), Roman Beko (hosťovanie | FK Rakytovce), Dominik Kolena (hosťovanie | OK Častkovce)

ustrážiť rýchle kontry

Druhý polčas proti Humennému patril medzi naše najlepšie minimálne na jar. Nadviazať na tento výkon i hru nebude na ihrisku Rohožníka jednoduché, no určite to nie je nemožné. Čo k tomu bude potrebné, povedal hlavný tréner žltozelenej rezervy Vladimír Veselý.

"Základom bolo, že sme v ofenzíve hrali kolmejšie. Miesto šírkových prihrávok sme radšej volili prihrávky kolmo hore, čo sa nám vyplatilo. Samozrejme, súper hral trochu vyššie, vďaka čomu sa nám otvorili priestory na nábehy za obranu a dokonale sme to dokázali využiť."

Môže nám vyhovovať, že Rohožník budú chcieť v nedeľu získať dôležité tri body, a opäť sa nám tak môžu naskytnúť príležitosti na tieto rýchle protiútoky?

"Mohol by to byť jeden z receptov, no myslím si, že domáci nebudú zbytočne riskovať. Neočakávam, že by otvorili hru. Skôr budú kompaktní či súdržní a budú čakať na svoju šancu z rýchleho protiútoku či štandardnej situácie."

Rohožník bojuje o záchranu, aké sú ich najväčšie zbrane?

"Práve rýchle protiútoky. Pamätáme si to aj z nášho jesenného vzájomného duelu, kedy nás takto potrestali. Tieto rýchle prechody majú naozaj nebezpečné, takže si na to musíme dať veľký pozor."

Čím to je, že i keď dobré výkony ukazujeme doma i vonku, tak body väčšinou získavame "iba" doma?

"Základ je doma vyhrávať, čo sa nám celkom darí a máme z toho radosť. Aj vonku sa chceme prezentovať svoju hrou, ale, bohužiaľ, niekedy sa ťažšie presadzujeme vpredu alebo urobíme nejakú chybu, ktorú súper využije. Takýmto veciam sa musíme vyvarovať. Chceme to zlomiť, aby sme boli efektívni, produktívni a zbierali body aj na ihriskách súperov."

V minulom kole sme nastúpili v celkom improvizovanej zostave. Ako to s kádrom vyzerá smerom k Rohožníku?

"Minulý týždeň sme trochu zariskovali, pretože sme nasadili aj hráčov, ktorí hrali deň predtým za 19-tku. Nemali sme na výber, keďže zdravotná situácia v prvom tíme nebola ideálna. Komunikoval som s trénerom "A"- tímu a aktuálne sa už tento stav zlepšuje, no určite využijeme aj chalanov z kategórie U19."

Keďže niektorí hráči nastúpili na iných pozíciách alebo nastúpili na druhý duel za dva dni, prekvapil vás niekto z nich svojím výkonom?

"Veľmi dobre zahrala stopérska dvojica Oravec a Mynář, ku ktorým sa samozrejme pridal aj Stojchevski. Na netradičnej pozícii ľavého obrancu si zase slušne počínal Trabalík. Rovnako tak musím pochváliť stredovú formáciu s Chylom a Sauerom alebo Henryho Adda. Výborne do stretnutia naskočili aj striedajúci hráči a prispeli k tomu, že sme si udržali kvalitu až do konca."


priamy prenos

Súboj 25. kola si môžete naživo pozrieť prostredníctvom internetovej prenosu na Niké TV.


rozhodcovia

Nedeľný duel s výkopom dopoludnia o 11:00 hod. na Štadióne FC Rohožník povedie hlavný rozhodca Igor Valent. Na čiarach mu budú asistovať Tomáš Tůma a Tomáš Ralbovský.


Facebook