”B”: Tri body z vonku obhájiť aj doma v nedeľu proti rezerve Slovana
Bez prerušenia pokračujeme aj po reprezentačnej prestávke, ktorá program druhej ligy nenarušila. V 8. kole sa teda predstavíme opäť pred našimi divákmi proti ďalšiemu "B"-tímu v súťaži - ŠK Slovan Bratislava "B". Podobne ladený tím sme v minulej sezóne pokorili v oboch stretnutiach a všetci veríme v rovnaký rezultát aj v nedeľu. V predchádzajúcich zápoleniach sme načali peknú sériu výhier a nie je žiaden dôvod v nej nepokračovať.

Domáci zápas Šošonov, ktorý je na programe v nedeľu od 10:30 hod., povedie ako hlavný arbiter Anton Ihring.


tvrdá práca na tréningu = zlepšené výsledky

S trénerom projektu "B+19" Vladimírom Veselým sme v dnešnom rozhovore diskutovali nielen o poslednom či najbližšom druholigovom zápase, ale z pohľadu projektu sme zhodnotili aj prínos či kvalitu nových afrických posíl a taktiež aj reprezentačné výkony našich hráčov.

"Väčšina z chalanov odohrala podstatnú časť zápasov, v ktorých ukázali slušné výkony a takisto odozva od trénerov jednotlivých reprezentácií bola veľmi dobrá. Predovšetkým sa však všetci vrátili zdraví, bez zranení, čo je pre nás najdôležitejšie." Rovnako optimisticky sa kormidelník vyjadril aj k nováčikom v kabíne rezervy MŠK. "Obidvaja zapadli výborne, i keď Richmond je tu už o čosi dlhšie. V tréningovom procese sa stále zlepšuje a napreduje. Naopak, Abasa nie je s nami ani dva týždne, ale rýchlo dokáže nasávať informácie, i keď ich je veľa. Ten pokrok je už viditeľný aj v jeho prípade. Hlavné je, že sa obaja chcú zlepšovať a robia pre to maximum," povedal na margo dvojice Richmond Owusu a Aremeyaw Abasa hlavný kouč projektu.

Minulotýždňové, tvrdo vybojované víťazstvo v Bardejove má pre mužstvo asi väčšiu hodnotu ako napríklad vysoká výhra proti Námestovu. "Predovšetkým je to víťazstvo vonku, čo sa vždy počíta. Bol to nepríjemný súper, ktorého káder bol oproti minulej sezóne úplne iný. Súboj bol veľmi hektický a pridalo sa k tomu veľa emócií na trávniku. Toto víťazstvo si teda veľmi ceníme a sme radi, že sme aj v početnom oslabení udržali nulu vzadu." Čisté konto sme si udržali už v druhom stretnutí za sebou, čo je oproti úvodu sezóny výrazná zmena. "Je to skvelé a je vidno, že chalani sú už zohratejší. Pomáhajú si navzájom s Marekom Teplanom a vzájomná spolupráca funguje tak, ako má. Z posledných dvoch núl sa veľmi tešíme a ukazuje sa tu aj tvrdá práca na tréningu," dodáva spokojný lodivod.

Pokračujeme v sérii zápasov proti tímom z nižších priečok tabuľky. V druhej lige však nenájdeme slabého súpera. "My sa nepozeráme, kto je v tabuľke nad nami či pod nami. Sústredíme sa na našu hru a chceme potvrdiť túto víťaznú sériu aj v nedeľu doma proti Slovanu. Bude to náročné, ale všetko je o nás, o našom nastavení a o tom, ako k tomu pristúpime. Myslím si ale, že prístup chalanov k tréningom je v poriadku, a tak sa na tento zápas už tešíme." "Béčko" Slovanu má na svojom konte zatiaľ dva body za remízy s Púchovom a Dubnicou. 

Druholigové mužstvo Bratislavčanov nastupuje v súťaži so svojimi mladými hráčmi, v čom sa trochu podobá aj náš káder. "Vekovo sme možno ešte trochu mladší. V súperovom kádri nájdeme množstvo hráčov, ktorí už odohrali veľa zápasov aj počas minulej sezóny, takže už majú niečo odkopané. Majú skúsenosti s druhou ligou, čo predznamenáva, že to nebude nič jednoduché. Neostáva nám nič iné, iba sa na zápas opäť svedomito pripraviť." 

Víťazné spomienky máme na vzájomné súboje z uplynulého ročníka, kedy sme zvíťazili 2:1 resp. 3:1. "Stretnutie v Bratislave bolo náročné, no my sme ho zvládli, čo bolo pre nás výborné. Rovnako aj domáci duel, ktorý sme otočili z nepriaznivého stavu. Podobnosť tam podľa mňa bude aj v nedeľu, rukopis trénera je stále ten istý a my veríme, že sa naň zvládneme ideálne pripraviť," uzavrel šéf lavičky MŠK Žilina "B" Vladimír Veselý.


vstupenky

Vstupenky je možné zakúpiť jednoducho a okamžite iba v sieti Ticketportal.


priamy prenos

Priamy prenos zo stretnutia sa po týždni opäť presúva na internetovú platformu huste.tv, kde si môžete vychutnať zápas Šošonov naživo.


rozhodcovia

V tradičnom čase v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie súboj ôsmeho kola druhej ligy hlavný rozhodca Anton Ihring. Jeho asistentmi v tomto zápase budú Matej Hrebeňár a Martin Špivák.


Facebook