”B”: Súboj mladíkov na Pasienkoch proti belasej rezerve
Dvadsiate tretie kolo II. ligy prinesie po reprezentačnej pauze súboj dvoch druholigových rezerv ŠK Slovan Bratislava a MŠK Žilina. Na štadióne na Pasienkoch sa Šošoni pokúsia proti Belasým natiahnuť vzájomnú sériu bez prehry už na sedem duelov.

Sobotný dopoludňajší duel so začiatkom o 10:30 rozhoduje arbiter Anton Ihring.


o súperovi

ŠK Slovan Bratislava U21

Rok založenia: 1919

Klubové farby: belasá

Štadión: Pasienky (kapacita 11 591 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 14. miesto
  • aktuálna sezóna: 15. miesto – 16 bodov (po 22. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:1 (vonku) a 3:1 (doma)
  • aktuálna sezóna: 5:0 (doma) 

Pohyby v kádri:

  • príchody: Martin Radulović-Velicković (voľný hráč | Pelister/Sev. Macedónsko), Alexander Tóth (hosťovanie | ŠK Sereď), Tobias Raffay (hosťovanie | FK Železiarne Podbrezová), Filip Černák (hosťovanie | FK Senica)
  • odchody: Adam Matoš (voľný hráč | MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Adam Mihálik (návrat z hosťovania | FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Radovan Valentín (hosťovanie | FC Duslo Šaľa), Juraj Lacko (hosťovanie | FC Rohožník)

súboje medzi slovanom a žilinou vždy zárukou kvality

Reprezentačná prestávka je za nami. Hoci druhá liga pokračovala bez prestávky, tak tréner Vladimír Veselý mal okrem súboja s Bardejovom v akcii aj viacerých zverencov na reprezentačnej úrovni. Sledoval ich výkony za jednotlivé kategórie? A ako je spokojný s ich výkonmi?

"Samozrejme, sledovali sme ich. Rovnako máme aj spätnú väzbu od jednotlivých trénerov. Poskytli nám všetky informácie o ich zdravotnom stave aj vyťažení. O všetkom teda máme podrobný prehľad."

Ako to teda po reprezentačných zápasoch vyzerá s ich zdravotným stavom?

"Našťastie, všetci chalani sa vrátili bez zranení. Je jasné, že niektorí hráči, ktorí odohrali väčšinu zápasov, sú unavení, ale myslím si, že do soboty budú v poriadku. Ešte uvidíme, kto z nich nakoniec nastúpi."

Proti Bardejovu ste mali medzičasom k dispozícii celkom silný káder aj s hráčmi z "A"- tímu MŠK. Neboli teda vyššie očakávania ako tesná výhra 1:0?

"Očakávania sú vždy, keď príde viacero hráčov z prvého tímu. No nie vždy je to jednoduché. Z vlastnej skúsenosti viem, že hráči si často myslia, že sa ten zápas zvládne vyhrať sám. Druhá liga však má svoje špecifiká a kvalitu. Bardejov je síce v tabuľke nízko, no potvrdil zlepšenú formu po zimnej obmene kádra. Veľmi dobre bránili a my sme to nemali vôbec jednoduché."

Po štvrtý raz v rade nás čaká súper z pásma zostupu. Čo hovoríte na silu záložného tímu Slovana a na ich jarné výsledky?

"Pozorne ich sledujeme. Je to družstvo, ktoré vie zobrať body a potrápiť hociktorý tím z druhej ligy. Majú mladých chalanov, čo znamená, že sa stretnú dva tímy s veľmi mladými kádrami. Môže to teda byť veľmi zaujímavá konfrontácia."

Proti Belasým sme neprehrali už 6 zápasov. Môže nám to dať menšiu psychickú výhodu?

"My sa na tieto štatistiky nepozeráme. Zameriavame sa na konkrétny zápas, ktorý chceme zvládnuť, zvíťaziť, a dostať sa tak do plusových bodov v tabuľke pravdy."

Súboj bude na živej tráve, ktorá nám na začiatku jari robila problémy. Aké očakávate podmienky a ako sme na ne pripravení?

"Aj vzhľadom na aktuálne počasie nebude terén asi v ideálnom stave. Podmienky však budú pre oba tímy rovnaké, takže sa s tým musíme vysporiadať. Absolvovali sme aj tréningy na živej tráve a svedomito sa pripravujeme na terén i samotný duel."

Áčko Slovana Bratislava čaká v nedeľu derby proti Trnave. To znamená, že je asi menšia šanca na to, aby niektorí hráči nastúpili aj proti nám. Je to tak?

"Aj keby nastúpili, tak pre nás by to nemenilo nič na tom, že chceme zvíťaziť. Aj pre našich chalanov by to bola dobrá konfrontácia s hráčmi z prvého tímu Slovana. I keď nenastúpia, tak verím, že to bude zaujímavý súboj. Mladí chalani zo Slovana majú rovnako svoju kvalitu a vzájomné zápasy Žiliny a Slovana majú vždy vysokú úroveň."

Keď už sme pri tom najväčšom slovenskom derby. Koho tipujete na víťaza?

"Myslím si, že Trnava je síce doma nepríjemná, ale Slovan má obrovskú kvalitu. Mám teda pocit, že Slovan možno o gól zvíťazí a zoberie v derby všetky body."


priamy prenos

Zápas môžete naživo sledovať opäť prostredníctbom internetovej televízie Niké TV.


rozhodcovia

Súboj druholigových rezerv na Pasienkoch s výkopom o 10:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Anton Ihring. Na čiarach mu budú asistovať Denis Poruban a Tomáš Tůma.


Facebook