”B” | Šošoni sa vracajú do akcie po troch týždňoch proti Petržalke
Poriadne nabudení a pripravení. Už netrpezlivo čakajú Šošoni na zápas 12. kola II. futbalovej ligy. Stretneme sa v ňom s Petržalkou, ktorá je rovnako ako my aktuálne na najnižších priečkach tabuľky. Obe mužstvá majú za sebou dlhú prestávku a odložený duel z minulého týždňa, čo znamená, že sa bude bojovať na sto percent.

Sobotný duel s výkopom o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Pavol Greško.


o súperovi

FC Petržalka

Rok založenia: 1898

Klubové farby: čierna a biela

Štadión: Športový areál FC Petržalka (kapacita 1500 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 8. miesto
  • aktuálna sezóna: 15. miesto – 9 bodov (po 10. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 1:4 (doma) a 1:0 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Juraj Piroška (bez klubu), Marek Pittner, Martin Privrel a Filip Tomovič (FC Rohožník), Tomáš Stašík (ŠTK Šamorín), Roland Gerebenits (EN Paralimniou/Cyprus), Richard Lásik (FC Košice)
  • odchody: Tomáš Brigant (MFK Skalica), Erik Hurný (MŠK Tesla Stropkov), Patrik Redéky (TJ Družstevník Veľké Ludince), Lukáš Gašparovič (MDK Dukla Banská Bystrica), Jakub Nemec (ASV Siegendorf/Rakúsko), Marek Mrnka (MFK Rusovce), Jakub Hronec (ASK Mannersdorf/Rakúsko), Marko Kelemen (MFK Ružomberok), Boris Turčák (FC Košice), Lukáš Krisztín (SC Edelstal/Rakúsko), Tomáš Nagy (MSK Považská Bystrica), Tymofiy Sukhar (FK Skoruk/Ukrajina)

dostatočne vyťažení, pripravení aj doliečení

Po minulotýždňovom nečakanom voľne nás na druhý pokus čaká návrat do druholigovej akcie proti Petržalke. Viac o dlhšom voľne, dlhšej príprave aj nadchádzajúcom súperovi nám povedal kouč rezervy Vladimír Veselý.

Pán tréner, reprezentačná prestávka sa nám ešte o týždeň predĺžila. Padlo to vhod alebo by ste radšej duel v Šamoríne odohrali?

"Situácia bola, aká bola a my sme sa tomu museli prispôsobiť. Zareagovali sme a v nedeľu miesto zápasu absolvovali hráči kvalitnú tréningovú jednotku. Ostali sme preto v permanencii, aj keď nie zápasovej, čo ale neberieme ako veľký problém. Niektorí hráči ale mali viac času na doliečenie zranení a v tomto smere padlo dlhšie voľno vhod."

Tento víkend nás teda čaká ostrý súťažný štart po troch týždňoch. Nehrozí preto výpadok z tempa u niektorých hráčov?

"Nemyslím si. Najmä nosní hráči "B"- tímu boli dostatočne vyťažení a mali zápasovú prax. Predtým, navyše, niektorí z nich boli aj na reprezentačných zrazoch, kde odohrali stretnutia za národné výbery. Aktuálne sa už ale sústredíme na najbližšieho súpera."

Svoje stretnutie však mala na programe kategória do 19 rokov, ktorá ho zvládla výbornú. Sledovali ste to? Čo hovoríte na náš výkon?

"Samozrejme. Všetci v projekte sme sa potešili z tejto výhry, ale aj z hry v niektorých pasážach duelu. Som rád, že chlapci uverili tomu, čo od nich vyžadujeme a odzrkadlilo sa to aj v samotnom stretnutí. Určite je to pre nás aj pre nich dobrý odrazový mostík do ďalšej práce a ďalšej fázy sezóny."

Súboj proti Petržalke je na programe netradične v sobotu dopoludnia. Je pre nás dobré, že sa vraciame do zápasového tempa na vlastnom štadióne?

"Sme radi, že je pred nami domáci zápas. Určite ho chceme zvládnuť víťazne, lebo body na vlastnom štadióne strácať v našej situácii nemôžeme. Rozhodne sa ale na to už tešíme."

V Petržalke iba nedávno vymenili hlavného trénera. Môže to mať podľa vás výraznejší vplyv na ich hru?

"Uvidíme, ako veľmi to ovplyvní ich hru. Niekedy býva efekt výmeny trénera pozitívny, ale my sa predovšetkým sústredíme na seba a na svoje princípy hry."

Čím budeme chcieť súpera z hlavného mesta pred domácimi divákmi zdolať? 

"Najmä musíme ukázať aktivitu, energiu, dravosť a tempo. Rovnako aj spomínané princípy, na ktorých neustále pracujeme či už v defenzíve alebo v ofenzíve. Týmto sa chceme presadiť."

Do konca jesennej časti nám ostáva odohrať sedem duelov. Dávate si v rezerve nejaký cieľ, kde by ste chceli byť pred zimnou prestávkou?

"Z týchto stretnutí potrebujeme získať jednoducho čo najviac bodov. Presné číslo nemáme stanovené, ale chceme z toho vyťažiť maximum. Samozrejme, chceme, aby aj hra mala stúpajúcu tendenciu a úroveň. Verím v to, že s hrou prídu aj body."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo na internetovej platforme NIKÉ TV.


Facebook