”B”: Šošoni doma proti Dubnici v premiérovom domácom zápase
Futbalisti MŠK Žilina B odštartovali II. ligu výhrou, keď si po gólovej prestrelke doniesli z Banskej Bystrice tri body. Tie budú chcieť potvrdiť doma s Dubnicou nad Váhom, proti ktorej sa postavia v nedeľu dopoludnia pred večerným zápasom "A"-tímu.

Zverenci trénera Petra Černáka začali vyrovnanú súťaž dôležitým víťazstvom v Banskej Bystrici, ktoré proti skúsenejšiemu súperovi čakal málokto.

"Po výsledkovej stránke je to skvelý štart. Dostali sme sa proti skúsenému protivníkovi do luxusného vedenia, ktoré však súper rýchlo zmazal na začiatku druhého polčasu. Sme radi, že sme to ustáli, na druhej strane si to chalani za svoj obetavý výkon zaslúžili. Odbehali to, odmakali, takéto niečo od nich chceme vidieť v každom zápase. Verím, že prvé tri body v sezóne ich povzbudia do ďalších zápasov."

Hneď v prvom kole tak černákovci zažili poriadnu drámu s víťazným koncom, no teraz sa už pozerajú na najbližší zápas. "Proti Bystrici to bolo super z pohľadu emócií, chvíľu sme boli hore, chvíľu dole. Treba sa držať stále pri zemi, je to len prvý zápas. Ideme krôčik po krôčiku a potrebujeme odstraňovať chyby, ktorých bolo v Bystrici dosť. Našťastie ich súper nepotrestal," dvíha varovný prst šéftréner projektu. 

Doma patrila rezerva v predošlej sezóne k najproduktívnejším mužstvám, šošoni by radi pokrstili ročník výhrou aj na domácom trávniku. "Body z vonku majú vždy cenu len vtedy, keď sa potvrdia doma. Je to jednoduchá matematika. Navyše v úvode ročníka. Doma treba ísť určite za bodmi," hovorí kormidelník MŠK a dopĺňa: "Ťažko povedať, akým súperom bude Dubnica. Aj od Bystrice sme čakali možno trochu rozdielnu taktiku. Majú však zaujímavý tím, preto to bude ďalší náročný duel."

Špecifikom tradičného, nedeľného, predpoludňajšieho výkopu rezervy bude fakt, že v rovnaký deň nastúpi aj náš "A"-tím. "Určite budeme chcieť hrať svoj štýl hry, typicky žilinsky. Dubnica však vie pohroziť, takže to bude aj o pozornej defenzíve. Uvidíme, ako vyskladáme tím, keďže večer hrá "A"-mužstvo. Aj v Bystrici sme však hrali pred zápasom prvého tímu a chalani sa správne zomkli a zvládli to. Verím, že v nedeľu to bude rovnaké."


Nedeľný súboj 2. kola, ktorý má výkop o 10:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný rozhodca Maroš Libiak, na čiarach asistujú Martin Špivák a Michal Budáč.

Facebook