”B”: Sobotný futbalový program odštartujeme proti špecifickému nováčikovi z Rohožníka
Sobota bude pod Dubňom v znamení futbalu. Popoludňajší program odštartuje zápas rezervy Šošonov proti nováčikovi druhej ligy a malej obci zo Záhoria - FC Rohožník. Sympatické mužstvo získava v prebiehajúcej sezóne body predovšetkým na ihriskách súpera, a tak sa naši chalani musia mať na pozore.

Viac o nováčikovi, nováčikoch v našom mužstve i predchádzajúcej bitke v Humennom s trénerom "B"- tímu Vladimírom Veselým.

Stretnutie s výkopom o 14:00 hod. rozhoduje hlavný rozhodca Tomáš Kolofík.


rýchlo, trpezlivo a zodpovedne

Po minulom víkende už majú zverenci trénera Vladimíra Veselého za sebou tri najvzdialenejšie destinácie v rámci druhej najvyššej súťaže (Trebišov, Bardejov a Humenné), na cestovanie však minulotýždňovú prehru nezvaľujú.

"Určite sa na to nemôžeme vyhovárať. Zápas sme nezvládli výsledkovo, je to pre nás veľká škoda, nakoľko sme minimálne bod uhrať mohli. Zlyhali sme v útočnej fáze, tam sme mali najväčší problém a počas celého duelu sme sa vpredu nevedeli nijako presadiť," opísal hlavný dôvod prehry náš kouč.

Kameňom úrazu bolo na východe Slovenska práve útočné ostrie, ktoré bolo z našej strany v tomto stretnutí výrazne otupené. "Prakticky sme si nevytvorili žiadne šance okrem nejakých striel spoza šestnástky. Nebezpeční sme boli iba zo štandardných situácií. Od ofenzívnych hráčov mi chýbalo viac kreativity, odvahy v hre jeden na jedného, centrov a dôraz v šestnástke. V poli sme dlhú dobu hrali o jedného hráča viac, no početnú výhodu sme vôbec nevyužili," dodal k ofenzívnej sterilite kormidelník rezervy MŠK. 

Obe naše mužstvá hrajú netradične v ten istý deň, a to hneď po sebe. "Zatiaľ máme dobrý zdravotný stav, máme dostatok hráčov a zápas "A"- tímu by nás nemal nijako ovplyvniť. Samozrejme, uvidíme po dohode s trénerom "Áčka", kto nás posilní. Podľa toho pôjdeme do zápasu." Pomôcť by Šošonom mohli aj (staro)nové posily, ktoré prvýkrát naskočili do ostrého súboja práve v Humennom. 

"Abasa nesklamal a potvrdil to, na čo sme ho sme doviedli. Bol predovšetkým dôrazný v osobných súbojoch, čo sme od neho aj požadovali. Lukáš Jánošík ukázal v prvom dejstve slušné veci, no v druhom sa výrazne, podobne ako ostatní, nepresadil. Potrebujeme od neho viac, potrebujeme, aby svoju kvalitu v útočnej fáze pretavil do lepšieho prevedenia." Osemnásťročný stopér z Ghany absolvoval premiéru za "B"- tím po dvoch stretnutiach za našu devätnástku, naopak, produktívny krídelník nastúpil do ostrého zápasu prvýkrát po piatich mesiacoch. 

V druhom dueli po sebe narazíme na druholigového nováčika. "Rohožník je nevyspytateľné mužstvo, pretože doma môže prehrať, no z výhry sa teší, naopak, vonku. Práve vo vonkajšom prostredí dokázal v dvoch zápasoch zvíťaziť. Hrajú obetavý a tímový futbal, to znamená, že nás nečaká nič jednoduché. My sa však musíme pozerať na seba, vieme, ako ich poraziť a už to len musíme ukázať aj na ihrisku," ukázal na silné stránky súpera skúsený lodivod a pokračoval aj podrobnejšie. 

"Vonku nemajú čo stratiť, vychádzajú z dobrej defenzívy a následne vedia udrieť. V mužstve majú viacero zaujímavých hráčov, ktorý sa vedia presadiť a vedia byť nepríjemní. Doma, naopak, musia viac tvoriť, a to vyhovuje zase ich protivníkom. Je to také špecifické mužstvo," doplnil k sobotnému protivníkovi Šošonov.

Predovšetkým doma chceme získavať tri body a nebude tomu inak ani v tomto prípade. Ako na to? "Vždy sa chceme vyvarovať individuálnym chybám, aby sme súpera neposadili na koňa. Musíme však hrať hlavne rýchlejšie ako proti Humennému, taktiež treba byť trpezliví a predovšetkým v defenzíve aj zodpovední," načrtol na záver základné kamene úspechu hlavný tréner projektu "B+19" Vladimír Veselý.


priamy prenos

Zápas desiateho kola proti Rohožníku bude naživo vysielať športový portál huste.tv.


vstupenky iba cez ticketportal

Vstupenky na duel II. ligy si môžete podobne ako na Fortuna ligu zakúpiť iba elektronicky cez Ticketportal. Vstupenku stačí mať v mobile, netreba ju tlačiť.


rozhodcovia

Prvé stretnutie sobotného programu na Štadióne MŠK Žilina s výkopom o 14:00 hod. povedie arbiter Tomáš Kolofík. Na čiarach mu bude asistovať dvojica Michal Sluk a Roman Poracký.


Facebook