”B” | Rezerva zahájila prípravu na novú sezónu

Historicky najlepšia sezóna nášho "B"-tímu je už minulosťou. V pondelok 26. júna totiž rezerva Šošonov odštartovala po mesačnom voľne ešte v neúplnej zostave (bez hráčov U19) letnú prípravu na nový ročník II. ligy 2023/2024.

Zverencov trénera Vladimíra Veselého čaká mesačná príprava, v ktorej ich preveria štyri prípravné duely. Vrcholom je 29. júl, kedy je na programe popri I. lige aj štart druhej najvyššej súťaže.


v menšom počte, no s veľkou chuťou

"Chalani dostali bežecké plány, aby sa postupne dostali do tempa. Teraz sú teda predpripravení a dobre naladení na skupinový tréning. Viacerí hráči sú v príprave s "A"- družstvom, preto je už pravidlom fluktuácia a pohyb chalanov smerom nahor, za čo sme radi po vcelku úspešnej sezóne. Verím, že sa tam uchytia a budú prínosom pre kabínu trénera Jaroslava Hynka," vysvetľuje lodivod rezervy menší počet hráčov pri úvodnej tréningovej jednotke. "Hráči U19-tky majú predĺžené voľno kvôli povinnostiam v rámci finále Česko-slovenského pohára. Tí sa k nám pripoja až 10. júla. Až po tomto termíne teda budeme kompletní."

Počas prípravného obdobia si zmeriame sily aj s viacerými kvalitnými súpermi spoza rieky Morava.

"V júli odohráme celkovo štyri prípravné zápasy. Čakajú nás českí súperi z II. a III. ligy či rezervy prvoligových klubov. No a 29. júla máme na programe štart druholigového ročníka."


plán prípravných zápasov

  • 1.7. "B": FK Fotbal Třinec - MŠK Žilina (Třinec, 11:00)
  • 8.7. "B": MŠK Žilina - SK Hánacká Slavia Kroměříž (Budatín, 11:00)
  • 10.7. U19: štart prípravy
  • 15.7. "B": SK Sigma Olomouc "B" - MŠK Žilina (Olomouc, 11:00)
  • 22.7. "B": FC Baník Ostrava "B" - MŠK Žilina (Ostrava, 11:00)
  • 29.7. "B": štart II. ligy


menoslov hráčov na štarte prípravy

brankár: Denis Bobok

obrancovia: Tomáš Jaššo, Sebastián Mlynár, Filip Mráz, Michal Mynář, Martin Oravec, Branislav Sluka, Samuel Suľa, Marián Tandara

stredopoliari: Vincent Chyla, Samuel Javorček

útočníci: Leonardo Bortoli, Patrik Jakubík, Lukáš Prokop

Káder doplnia 10. júla hráči kategórie U19 a neskôr takisto pribudnú hráči, ktorí zatiaľ trénujú s "A"- tímom. 


Facebook