”B”: Rezerva už v piatok proti Bardejovu
Rezerva šošonov cestuje už v piatok na východ do Bardejova na súboj 5. kola proti domácemu Partizanu. Zverenci trénera Petra Černáka majú po štyroch kolách na konte dve výhry a dve prehry a aj v Bardejove by sa radi "posilnili" o ďalšie body.

Duel vedie ako hlavný rozhodca Martin Ježík.


Náš piaty súper v sezóne odštartoval ročník prehrou u lídra z Dubnice 0:1, body nezískal ani v domácej premiére proti silnej Petržalke, ktorej podľahol 1:2. Bardejovčania však majú vo svojom kádri bývalých ligových hráčov, čo potvrdili už aj výsledkami v predošlých dvoch kolách. Zverenci trénera Branislava Benka získali prvý bod v sezóne doma proti Trebišovu za remízu 1:1 a naposledy už bodovali naplno, keď porazili ďalší celok z východu - nováčika FC Košice 2:1 na jeho pôde. 

Naše vzájomné zápasy z predchádzajúcej sezóny vyšli lepšie domácim, doma sme v prestrelke porazili Partizan 6:4, na východe zas bral body súper po výhre 3:0.


víťazný impulz preniesť na východ

Futbalisti MŠK Žilina B zažili po dvoch prehrách opäť sladkú chuť víťazstva. Zverenci Petra Černáka porazili nepríjemného súpera z Trebišova, proti ktorému navyše otočili nepriaznivo sa vyvíjajúce stretnutie.

"Víťazný impulz je pre chalanov dôležitý. Potrebovali to a zaslúžili si ho. Verím, že to zúročíme už v najbližšom zápase," priznáva tréner rezervy, ktorý sa na lavičke "Béčka" tešil z druhej výhry v ročníku. Od začiatku ročníka ukazuje druhá liga svoju mimoriadnu vyrovnanosť. Náš piatkový protivník má v tabuľke aktuálne o dva body menej. "Vzhľadom na mladú skladbu nášho mužstva je každý zápas náročný, ľahké stretnutie nás nečaká. S týmto vedomím cestujeme aj na východ." Trebišov disponoval viacerými bývalými ligistami, podobné zloženie kádra má aj Bardejov. "Máme informácie o súperovi, ktoré sme sa snažili posunúť hráčom. Prvé kolá nám len potvrdzujú, že my sa musíme sústrediť predovšetkým na nás, na naše úlohy."

Špecifikom tohto týždňa je pre žltozelených aj kratšia príprava, keďže s Trebišovom hrali v nedeľu a teraz ich ligový súboj čaká už v piatok. "Prispôsobili sme sa tomu a urobíme všetko pre to, aby sme boli dobre pripravení a zvládli to."

Kormidelník "B"-tímu priblížil aj zdravotný stav tímu. "Ostal v podstate nezmenený, Matúš Rusnák už bol v plnom tréningu. Jeho zranenie bolo jediným mínusom." Dobrou správou pre šéftrénera projektu je aj fakt, že ďalší "jeho" hráč - Paťo Iľko si odbil premiéru za prvé mužstvo. "Je to dobrý impulz aj pre ostatných hráčov. Záleží iba na nich, ako budú pracovať. Dvere do "A"-tímu majú otvorené."

Ambíciu bodovať majú šošoni v každom kole, s čím teda cestujeme do Bardejova? "Chceme znova predviesť svoju hru, rozvíjať mladých chalanov a dopracovať sa k pozitívnemu výsledku, čo by bolo úplne skvelé."


Piatkové stretnutie 5. kola, ktoré má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Martin Ježík, na čiarach asistujú Martin Špivák a Tomáš Straka.

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom futbalnet.tv.

Facebook