”B” | Rezerva štartuje nový ročník: ”Pripravení bojovať o vrchné pozície.”

Druhá liga je späť v hre! A spolu s ňou aj žltozelená rezerva, ktorá sa v sobotu vráti na súťažné trávniky po dva a pol mesiaci. Traja kvalitní nováčikovia, vyrovnaná liga a posilnení súperi. To všetko sľubuje zaujímavé dianie a náročný boj o obhajobu minuloročných pozícií. Ideme však do toho naplno už od úvodu proti Dolnému Kubínu. 

Duel 1. kola s výkopom v sobotu o 17:00 hod. na Orave povedie hlavný rozhodca Matej Choreň. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

MFK Dynamo Dolný Kubín

Rok založenia: 1920

Klubové farby: čierna a modrá

Štadión: Štadión MUDr. Ivana Chodáka (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 13. miesto
  • aktuálna sezóna: -

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 3:0 (v), 1:0 (d)
  • aktuálna sezóna: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Mario Maslać (stopér | bez klubu), Tidiane Ba (stopér | Sitra Club/Bahrain), Patrik Hanes (ľavý obranca | FK Železiarne Podbrezová), Samuel Brnča (stredopoliar | FK Pohronie), Peter Bryndziar (útočník | FK Beluša), Fikret Karajbić (brankár | NK Krivaja Zavidovici/Bosna a Hercegovina)
  • odchody: Tomáš Kubík (stredopoliar | MFK Ružomberok), Matej Vajs (brankár | MFK Zemplín Michalovce), Jakub Luka (stopér | MFK Ružomberok), Peter Sopúch (stopér | SK Tvrdošín), Matúš Otruba (stredopoliar | MŠK Námestovo), Jakub Sedláček (stredopoliar | FC Slovan Galanta)

priveľa inkasovaných, no dostatok strelených

Pán tréner, cez víkend nám začína liga. Ako ste spokojný s priebehom prípravy?

"Päť týždňov ubehlo ako voda. Všetko, čo sme si naplánovali, sme aj splnili. Odohrali sme kvalitné prípravné zápasy, takže verím tomu, že sme dobre pripravení na ligu."

Tentokrát sa nám v príprave, čo sa týka výsledkov, až tak nedarilo. Priniesli nám napriek tomu tieto stretnutia to, čo ste od nich chceli?

"Nebolo to úplne optimálne, keďže sme inkasovali veľa gólov. Na druhej strane je pozitívom, že sme mali dostatok šancí a vedeli sme sa strelecky presadiť. Treba povedať, že sme nastúpili proti kvalitným tímom, takže príprava určite splnila účel. Vieme, na čom musíme pracovať a v čom sa zlepšovať."

Viacero hráčov z minuloročnej 19-tky dostalo v príprave značný priestor aj za Béčko. Ako to zvládli?

"Popasovali sa s tým dobre, niektorí z nich už majú na konte nejaké zápasy v II. lige, takže to pre nich nebolo nič nové. Veľa hráčov z 19-tky však plynulo vhuplo do prípravných stretnutí proti súperom zo seniorskej kategórie a nesklamali. Verím tomu, že sa budú stále zlepšovať."

Rysuje sa opäť taký kvalitný základ “B”- tímu ako v minulej sezóne?

"Je dobré, že káder Béčka je trochu širší, máme približne 18 hráčov. Je teda z čoho vyberať a je tu zdravá konkurencia. Plus, keď nás doplnia nejakí hráči z Áčka, tak ten káder bude podľa mňa solídny."

Pod drobnohľadom máte aj nových hráčov v projekte, ktorí prišli z úspešnej kategórie U17. Ako sa vám pozdáva ich kvalita a pripravenosť?

"Sú to šikovní chalani, čo dokázali aj v súťažiach U17, keď vyhrali ligu a Česko-slovenský pohár. Samozrejme, tempo a nároky v projekte sú vyššie, majú však potenciál a sú pracovití, to je základ. S ich prístupom k tréningu sme zatiaľ spokojní."


káder "B"- tímu na novú sezónu

Brankári: Bobok

Obrancovia: Mynář, Jaššo, Mensah, M. Oravec, Tandara, Mlynár, Owusu, Mráz

Stredopoliari: Šnajder, Chyla, S. Javorček, Mojžiš

Útočníci: Jakubík, L. Bortoli, Kudlička, Prokop, Sluka


vo vyrovnanej súťaži nohami na zemi

Poďme už k II. lige. Tá sľubuje opäť vyrovnaný a napínavý priebeh. Čo hovoríte na jej nováčikov v podobe Spišskej Novej Vsi, Malženíc a “vypadávajúceho” Liptovského Mikuláša?

"Myslím si, že II. liga bude tento rok veľmi vyrovnaná, pretože každý jeden tím má svoju kvalitu. Napríklad Malženice, ktoré s prehľadom vyhrali III. ligu a majú mladý, behavý a nepríjemný tím. Spišská Nová Ves zase dopĺňa mladých hráčov skúsenosťami a Liptovský Mikuláš vhodne obmenil káder aj priviedol nového trénera. Od prvého kola sľubuje súťaž veľmi zaujímavý priebeh."

Je naším cieľom alebo minimálne tajným želaním odohrať rovnako vydarený ročník ako v minulej sezóne?

"Bolo by super, keby sa nám to podarilo, ale stále sme nohami na zemi a pôjdeme od zápasu k zápasu. Chceme už na jeseň nazbierať dostatočný počet bodov, aby sme mali dobrú východiskovú pozíciu pred jarnou časťou. Takisto chceme byť čo najďalej od zostupových priečok."

Prvým súperom v novej sezóne bude pre nás Dolný Kubín. Môžeme od nich očakávať niečo iné ako v tej predošlej?

"Podľa mňa áno, pretože značne obmenili káder, spravili väčší prievan a prišli noví, skúsení hráči z Afriky či z Balkánu. Určite sa chcú aj oni pohybovať vyššie ako v uplynulom ročníku a vyhnúť sa bojom o záchranu."

Najideálnejšie by bolo začať sezónu tromi bodmi. Aký recept by na to mal fungovať?

"Samozrejme, víťazstvo je ideálny scenár a my za ním pôjdeme. Musíme si ale dať pozor na prechod do defenzívy, presadiť sa našou hrou, byť odolní v osobných súbojoch a ustrážiť si štandardné situácie. Práve to sú silné stránky Kubína - dobre fyzicky stavaní hráči a kvalitné štandardky."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook