”B”: Reštart II. ligy pre našu rezervu už v piatok proti Podbrezovej
Druhá liga sa tento víkend konečne rozbieha aj pre futbalistov MŠK Žilina B. Naša rezerva mala v prvých dvoch nadstavbových kolách po reštarte voľno, v 3. kole sa už v piatok podvečer predstaví na Horehroní.

Súboj proti Podbrezovej, ktorý má výkop v piatok o 16:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak.


podbrezová zatiaľ s dvomi remízami

S tímom Podbrezovej sme sa už stretli po reštartovaní tréningového procesu, keď k nám zavítal v rámci tréningového stretnutia. Druholigista ukázal svoje kvality, keď síce rýchlo prehrával s našimi chalanmi 0:2, no do prestávky ešte stihol vyrovnať. Napokon o osude "prípraváku" rozhodol náš tretí, víťazný gól po zmene strán.

Mužstvo z Horehronia má za sebou už dva ostré zápasy - v 1. kole nadstavby dokázalo vziať bod favoritovi z Banskej Bystrice po výsledku 2:2, a to strelila Dukla dva góly až v 90. minúte. Počas minulého víkendu Podbrezová znova remizovala, keď obrala o body aj ďalšieho ašpiranta na postup - tím Dubnice po výsledku 1:1.

Práve s nami ukončia Horehronci v 3. kole nadstavby skrátenú sezónu, vo zvyšných kolách už majú voľno.


s mladíkmi potvrdiť koncepčnú prácu

S Podbrezovou sme sa okrem spomínaného tréningového duelu stretli v lige ešte na jeseň, doma sme ich zdolali 4:1. Odvtedy sa však v oboch tímoch veľa zmenilo. Pre zverencov trénera Petra Černáka teraz pôjde o premiéru po reštarte ligy.

"Tým, že začíname súťaž neskôr ako Podbrezová, sme si mohli súpera napozerať. Zmenil trénera, čím sa zmenili aj niektoré veci v jeho hre. Podbrezová má kvalitné mužstvo, a hoci v týchto dvoch kolách nevyhrala, spôsob hry má atraktívny, chce držať loptu a vo svojom tíme má kvalitu. Uvidíme, ako sa im vyrovnáme v týchto parametroch hry. Preto očakávam náročný zápas. Pre nás to bude veľká skúsenosť."

Práve zvyšné tri duely budú pre dorastencov o naberaní skúseností so seniorským futbalom, keďže viacerí mladíci budú mať v II. lige premiéru. "Potrebujeme vyskúšať hráčov v druholigových stretnutiach, dať im priestor, aby sme si o nich vedeli vytvoriť obraz smerom do budúcnosti."

Popri hráčoch s ročníkom narodenia 2002, naskočil do posledného prípravného stretnutia už aj Timotej Jambor (ročník narodenia 2003). Proti Trenčínu sa presadil aj strelecky. "Vidíme, že koncepčná práca v klube nám pripravila mladých hráčov tak, že sú použiteľní v najvyššej súťaži a aj v II. lige. Verím, že to v týchto troch stretnutiach potvrdia. Myslím si, že aj mladší hráči sú slušne pripravení."

Rezerva odohrá "majstrák" už v piatok, naopak "A"-tím hrá proti Ružomberku až v nedeľu. "Samozrejme, znova sa budeme dohadovať spoločne s trénerom Staňom, vo štvrtok rozdelíme tím, aby sme boli pripravení na I. aj II. ligu. Postavíme dobrý tím a verím, že to potvrdíme aj na ihrisku." Výsledkový tlak tam síce nie je, ale... "každý zápas je vážny. Hrá sa o body, o prestíž. Hráme za MŠK, takže vždy je o čo hrať. Kožu lacno nepredáme a o dobrý výsledok sa zdravo pobijeme."


Piatkové stretnutie 3. kola nadstavby o postup do Fortuna ligy s výkopom o 16:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Lukáš Dzivjak, na čiarach asistujú Patrik Kmec a Anton Hrenák.

Facebook