”B”: Proti Košiciam ukázať bojovnosť za seba, za tím, za celý klub MŠK Žilina
Druhá najvyššia súťaž má naplánované už kolo číslo 14, v rámci ktorého narazíme na domácom štadióne na súpera z východu Slovenska - FC Košice. Už päť zápasov bez výhry, z toho štyri prehry a posledné dva duely bez streleného gólu. Toto všetko, veríme, že po sobote bude už len minulosťou a dobrým výkonom sa odrazíme k bodovým ziskom na konci jesennej časti.

Sobotný súboj tabuľkových susedov s výkopom o 14:30 hod. rozhoduje hlavný arbiter Bálint Kišš.


doma bez strát cenných bodov

Forma mužstva nie je ideálna, čo vie aj tréner žltozelenej rezervy Vladimír Veselý. Jedinou možnosťou ako sa z toho dostať, je tvrdá práca, odovzdanie sto percent v zostávajúcich dueloch a dôkaz, že za značku MŠK Žilina sa bojuje zo všetkých síl.

"Stále v nás rezonuje prehra a druhopolčasový výkon v Podbrezovej. Takéto výpadky sa nám nemôžu stávať. Teraz nás ale čaká ďalšia výzva - sobotný duel proti Košiciam a už sa na ňu naplno sústredíme," zhodnotil aktuálnu situáciu náš kormidelník.

Východniari boli pred sezónou veľkým ašpirantom na postup, zatiaľ však zaostávajú za očakávaniami. "Košice sú ašpirantom na postup každý rok. Aj v tejto sezóne ešte určite prehovoria do súboja o prvú ligu. Disponujú konsolidovaným kádrom a skúseným trénerom, takže sa určite rozbehnú, čo už naznačili aj ich posledné stretnutia." Čo teda spôsobilo kolísavé výkony Košičanov predovšetkým v úvod ročníka? "Skombinovalo sa v tom asi viac vecí, na začiatku ročníka im prišlo viacero nových hráčov a kým sa spoznali a zohrali, to chvíľu trvalo. Každý jeden hráč však má svoju kvalitu i skúsenosti, čo predznamenáva náročný zápas," dodal kouč záložného tímu Šošonov.

Oba minulosezónne vzájomné súboje predznamenávajú vyrovnanú bitku o dôležité body. "V minulej sezóne sme s nimi odohrali dve stretnutia, no v jesennej časti bol pri mužstve iný tréner a na jar už prišiel tréner Vukušič, ktorý mužstvu naordinoval trochu iný štýl hry. V Košiciach sme mali množstvo šancí, ktoré sme nepremenili, zlyhali sme v koncovke a domáci využili jednu z ojedinelých príležitostí. V sobotu to bude podľa mňa súboj, kde bude rozhodovať správne nastavenie a poctivá defenzíva, v ktorej sme zlyhali v posledných štyroch dueloch. Práve na túto oblasť hry sa musíme viac zamerať." V ročníku 2020/2021 sme doma zvíťazili na jeseň tesne 2:1 a rovnako výsledkovo vyrovnaný duel to bol v Košiciach s konečným skóre 0:1 v náš neprospech.

V klube stále pozitívne rezonuje postup staršieho dorastu do ďalšieho kola mládežníckej Ligy majstrov. "Zo stredajšieho duelu devätnástky proti PAOK-u sa určite niektorí hráči objavia v našej zápasovej nominácii. Rovnako prvé mužstvo má svoj zápas na programe v piatok, takže uvidíme po dohode s trénerom Černákom, kto z hráčov "A"- tímu nám pomôže. Záležať bude aj na ich zdravotnom stave a ak nezasiahnu do piatkového stretnutia, tak budú pravdepodobne k dispozícii v sobotu. Všetko však bude jasné až po piatkovom zápase," uviedol lodivod na otázku k plánovanej zostave.

Do konca jesene ostávajú štyri kolá a v hre je ešte dvanásť bodov. Čo pred zápasom poviete chalanom v šatni? "Chceme jednoznačne nazbierať čo najviac bodov. Všetci hráme za MŠK Žilina, to je značka, ktorá niečo znamená. Musíme bojovať za klub, za tím a rovnako aj za seba. Chalani sa musia ukázať vo veľmi dobrom svetle, pretože doma už nesmieme strácať drahocenné body." 


priamy prenos

Zápas môžete sledovať online cez internetovú stránku nike.tv.


rozhodcovia

Súboj 14. kola druhej slovenskej ligy na Štadióne MŠK Žilina s výkopom v sobotu o 14:30 hod. povedie hlavný rozhodca Bálint Kišš. Na čiarach mu budú asistovať Lukáš Lauer a Marián Jankovič.


upozornenie na dopravné obmedzenie

Od soboty 23. októbra do nedele 24. októbra bude úplne uzavretá Kysucká ulica – železničný podjazd. Dôvodom je inštalácia dočasného energomostu. Prejazd daným úsekom bude povolený len obslužným autobusom a vozidlám záchranných zložiek. 


Facebook