”B” | Prekvapenie súťaže z Púchova privítame pod Dubňom

Hapruje nám to v útoku, chýbajú nám góly a potom aj cenné body. To je pesnička posledných zápasov rezervy MŠK. Na prelomenie tohto trápenia nám vylosovanie "doprialo" pozitívne prekvapenie ročníka a vo forme hrajúci MŠK Púchov. Ďalší tím z Považia sa z tretieho miesta spokojne pozerá na tabuľku, i keď po dvoch nedávnych tesných prehrách je tam cítiť akúsi pachuť. No a my veríme, že po chuti im nebude ani bojovný výkon Šošonov. Čo na to tréner Vladimír Veselý?

Duel 13. kola s výkopom netradične v sobotu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Igor Valent. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

MŠK Púchov

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a čierna

Štadión: Mestský štadión Púchov (kapacita 6 080 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 10. miesto
  • aktuálna sezóna: 3. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 1:2 (vonku), 2:2 (doma)

nedávame góly a potom nezískavame body

Pán tréner, pred týždňom v Považskej Bystrici to nebol náš deň. Čomu pripisujete taký nemastný, neslaný výkon?

"Naším problémom bolo dostať sa do tempa. Hrali sme veľmi pomaly, staticky, chýbali nám rozbehy za obranu, hra 1 na 1 v poslednej tretine ihriska či streľba zo strednej vzdialenosti. Tých aspektov bolo viac, no a preto sme neboli úspešní."

V zostave sme nastúpili s Dominikom Šnajderom na pozícii falošnej 9-tky. Bolo to vynútené alebo ste to špeciálne kvôli niečomu zamýšľali?

"V rozostavení máme aj takúto variantu a tentokrát sme tam chceli vidieť Dominika. Je to predsa len skúsenejší hráč v našom tíme a verili sme mu. Myslím, že Dominik si počínal tradične dobre, plnil si svoje úlohy, no celkovo nám to nevychádzalo. Najmä vrchná útočná dvojica nepracovala tak, ako sme si predstavovali a zlyhávali sme v predfinálnej fáze."

Od stretnutia na Pohroní, kde sme podali výborný výkon, nám zápasy nevychádzajú úplne podľa našich predstáv. Čomu to pripisujete?

"Áno, tam sme podali veľmi dobrý kolektívny výkon, čo sa týka defenzívy aj ofenzívy. Odvtedy však máme problémy presadiť sa najmä strelecky, to ukázali duely v Myjave, doma so Šamorínom aj teraz s Považskou. Gólov dávame málo, čo nám berie aj body. Rovnako aj súperi si proti nám dávajú viac pozor na defenzívu a nedostávame sa až tak do šancí."

Teraz nastúpime proti vo forme hrajúcemu Púchovu. Čo je podľa vás za ich dobrými tohtosezónnymi výsledkami?

"Na jednej strane je to stabilitou kádra, nakoľko tam pôsobia niektorí hráči dlhodobo a majú v II. lige množstvo skúseností. Samozrejme, rolu zohráva aj osoba trénera Zimena, ktorý je skúsený odborník. To sú aspekty, ktoré pozitívne vplývajú na výkony Púchova. Preto podľa mňa neprekvapuje nikoho, že ich výsledky a tabuľkové postavenie sú také, aké sú."

V posledných dvoch stretnutiach prehrali tesne s favoritmi z Komárna i Prešova. Inšpirovali ste sa niečím, čo by ich mohlo zabrzdiť?

"Určite, máme súpera zanalyzovaného, zmapovaného. Vieme o ich silných stránkach i slabinách, cez ktoré by sme sa mohli presadiť. Stále však hovorím, že sa nesústredíme na iné tímy. Dôležitý je náš výkon a veci, na ktorých robíme, ktoré by mali byť našimi zbraňami."

V stredu nás čaká odveta mládežníckej Ligy majstrov. Je možné, že niektorých hráčov radšej pošetríte a prednosť dostanú iní?

"Priestor na šetrenie hráčov počas tohto víkendu určite nebude, nakoľko je to celkom nabité. V sobotu hráme my, "A"- tím aj U19-tka. Šetriť teda rozhodne nikoho nebudeme a využijeme všetkých hráčov, ktorí budú k dispozícii."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A - C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook