”B” | Pred Kubínom čistá hlava a chuť hrať atraktívny futbal

Tri zápasy do konca sezóny. Toľko čaká na rezervu Šošonov, ktorá sa v nich môže v pokoji sústrediť iba na seba. V porovnaní s uplynulými sezónami sme sa v dostatočnom predstihu zachránili a, navyše, stále bojujeme o historicky najlepšie - 4. miesto v rámci druhej slovenskej ligy. Je to jeden z našich cieľov v závere ročníka? V preview sme zisťovali od kouča Vladimíra Veselého.

Duel II. ligy s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Miroslav Holas. Priamy prenos môžete sledovať na JOJ Šport alebo Niké TV.


o súperovi

MFK Dynamo Dolný Kubín

Rok založenia: 1920

Klubové farby: čierna a modrá

Štadión: Štadión MUDr. Ivana Chodáka (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: postup z III. ligy Stred
  • aktuálna sezóna: 14. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: -
  • aktuálna sezóna: 3:0 (v)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Jakub Luka (obranca | MFK Ružomberok), Ivan Straka (obranca | FK Pohronie), Matej Vajs (brankár | MFK Zemplín Michalovce), Lukáš Bielák (stredopoliar | MFK Tatran Liptovský Mikuláš), Jakub Sedláček (stredopoliar | FK Humenné)
  • odchody: Roman Zemko (stredopoliar | MŠK Považská Bystrica)

do zvyšku súťaže zodpovedne

V predzápasovom rozhovore s trénerom "B"- tímu Vladimírom Veselým sme okrem iného prebrali produktívnu ofenzívu z posledných duelov, problém s rýchlymi inkasovanými gólmi či súpera, ktorý mohutne bojuje o záchranu v súťaži a dôležité body.

Pán tréner, v posledných štyroch zápasoch sme strelili vždy viac ako dva góly. Čo je za aktuálnou formou ofenzívy?

"Všetky góly, ktoré sme dali, boli systémové a nie náhodné. V tréningovom procese sa chalanov snažíme dostávať do situácií, z ktorých padajú góly. Samozrejme, ďalším dôvodom je aj kvalita a kreativita hráčov."

Naopak, už v druhom dueli po sebe sme inkasovali rýchlo v úvode a museli doťahovať. Vysvetlili ste si, kde nastala chyba?

"Zväčša to boli góly po štandardných situáciách, takže na tomto pracujeme a musíme stále pracovať. Najmä, čo sa týka organizácie hry a hráčov pri štandardkách, v tom musíme byť dôslednejší. Nemôžeme sa stále dostávať pod tlak a následne doťahovať súperov náskok."

Zatiaľ čo my sme vyhrali v Petržalke, tak vo Fortuna lige debutoval brankár Samuel Belaník, ktorý strávil dlhý čas aj v projekte pod vašim vedením a v tejto sezóne je našou oporou v rámci II. ligy. Čo hovoríte na jeho premiéru?

"Teším sa z toho. V zápase s Bystricou pôsobil dobre a nebolo na ňom badať žiadny stres. Všetky veci, ktoré mal, vyriešil s pokojom. Som zaňho rád a prajem mu, nech má štartov v prvom tíme čo najviac."

Pred nami je duel s Dolným Kubínom, ktorý potrebuje v boji o záchranu body ako soľ. Ako najlepšie pristúpiť k takémuto súperovi?

"Zodpovedne, pretože my chceme stále každý jeden zápas vyhrať. Musíme byť dôslední predovšetkým pri spomínaných štandardkách a v prechode do obrany zase dynamickejší, rýchlejší. Súper sa bude spoliehať na rýchle brejky, ktoré musíme eliminovať."

Hoci sa väčšinu sezóny nachádzali Kubínčania na spodku poradia, poslednými dobrými výsledkami sa odtiaľ odrazili tesne nad pásmo zostupu. Čo im v týchto zápasoch fungovalo?

"Kubín sa spolieha najmä na hráčov Banskej Bystrice, ktorí majú prvoligové skúsenosti. Rovnako im pomáha dobrá organizácia hry, zanietenosť či obetavosť. Majú to postavené na bojovnej mentalite."

Máme pred sebou záverečné tri kolá súťaže. Primárny cieľ - záchranu máme splnený, tak na čo sa budete sústrediť teraz? Dali ste si nejaký cieľ do konca ligy?

"Stále sa chceme v každom zápase a v každom parametri hry zlepšovať. Chceme byť ešte dominantnejší. Zameriavame sa na to, aby sa hráči neustále rozvíjali a s každým ďalším duelom boli sebavedomejší. K všetkým trom zvyšným stretnutiam teda pristúpime zodpovedne."


vstupenky

Na zápasy II. ligy platí štandardný režim ako pri zápasoch "B"- tímu, otvorená je teda iba západná tribúna. Sprístupnené budú sektory na západnej tribúne cez VSTUP 2 a 4.

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (Ticketportal) alebo cez SMS.

Cena vstupenky je 2 €. Držitelia permanentiek majú vstup zdarma.


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo na televízii JOJ Šport alebo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook