”B”: Piatková predohrávka v znamení zlomenia streleckej smoly a vyvarovania sa chýb
Netradične už v piatok otvoria 13. kolo druhej najvyššej súťaže futbalisti MŠK Žilina B proti domácemu tímu FK Železiarne Podbrezová. Štvrtý tím druholigového poradia zdobí v poslednom období výborná forma, ktorú narušila iba jediná prehra. O ďalšiu stratu železiarov sa pokúsia aj Šošoni, v čom by mal pomôcť kolektívny výkon, lepšia efektivita či menej chýb v defenzíve. V predzápasovom interview to potvrdil aj tréner rezervy MŠK Vladimír Veselý.

Piatkový súboj na Horehroní s výkopom o 15:00 hod. povedie hlavný arbiter Adam Somoláni v priamom prenose na futbalnet.tv


byť zodpovední a dôslední v šestnástkach

Okrem najbližšej bitky proti Podbrezovej, zmeny na trénerskej stoličke v „A“- tíme či cieľu do konca jesennej časti sme s trénerom Vladimírom Veselým krátko prebrali aj dôvody minulotýždňovej domácej prehry so Skalicou.

„Proti Skalici sme jednoznačne zlyhali v koncovke. V zápase sme mali päť-šesť vyložených šancí, ktoré sme, bohužiaľ, nepremenili. Rovnako musíme byť stopercentí vzadu a nesmieme robiť také chyby ako pri inkasovaných góloch. Tieto dve veci boli a už dlhšie sú našimi najväčšími problémami,“ opísal kameň úrazu rezervy lodivod, ktorý je pri mužstve po svojom návrate pod Dubeň približne rok.

Práve strelecká efektivita je problém, ktorý trápi obe naše mužstvá. Stačí podarená akcia, pasáž hry či jeden duel a už sa to rozbehne? „Je to také klišé, neviem, či to pomôže. Ku každej situácii však musíme pristupovať zodpovedne, či už v tréningu alebo v zápase. Keď niečo podceníme, potom sa nám to vracia v jednotlivých dueloch. V týchto situáciách musíme byť dostatočne dôslední.“ Vo svojich štyroch posledných dueloch strelili obe mužstvá Šošonov dokopy iba štyri góly a pripísali si aj značné bodové straty. Je preto najvyšší čas to zmeniť.

Novým trénerom prvého tímu MŠK by sa nemalo nič meniť na doterajšej spolupráci. „V spolupráci medzi oboma tímami nikdy nebol žiadny problém, spolupráca bola vždy na výbornej úrovni a som presvedčený, že v tomto nastolenom trende budeme aj pokračovať,“ povedal k situácii kormidelník druhého žltozeleného tímu.

Ďalší týždeň prináša ďalšiu výzvu, tentokrát ňou bude rozbehnutý tím Podbrezovej. „Predovšetkým chceme ukázať dobrý kolektívny výkon a vyvarovať sa chybám v našom pokutovom území. Podbrezová má veľkú kvalitu a vysoké ambície, čo znamená, že to nebude jednoduché. Do stretnutia však ideme s tým nastavením, že spravíme všetko preto, aby sme po ňom boli spokojní.“ Obe mužstvá disponujú dobrými ofenzívnymi štatistikami, čo môže sľubovať v Zelpo Aréne gólovo bohaté divadlo. Viacero hráčov tohto tímu z malej, ani nie štvortisícovej obce, sa dostalo aj na vrchné priečky ankiet II. futbalovej ligy pre najlepšieho hráča či talent za mesiac september. „Podbrezová má dobrý mix mladších a skúsenejších hráčov, ktorý im funguje. Všetci hráči tiež oplývajú aj veľkou kvalitou.“ 

Popri početnej skupine Šošonov vo výbere Slovenska do 21 rokov sa tam prebojovali už aj viacerí z futbalistov Podbrezovej. „Myslím si, že je to cesta budúcnosti pre slovenský futbal. Ak chcú byť kluby sebestačné a nezávislé od sponzorov, budú musieť vychovávať vlastných hráčov a následne ich predávať ďalej. Z toho môžu potom aj financovať klub. Podľa mňa sa preto budú touto cestou uberať pomaličky aj ďalšie a ďalšie kluby,“ opísal filozofiu, ktorá zdobí aj MŠK, kouč rezervy.

Do konca jesene nám ostáva päť kôl. Stanovila si kabína pred týmito súbojmi isté ciele? „Nechcem konkretizovať presný počet bodov. Samozrejme, už teraz mohlo byť tých bodov aj viac, keďže sme ich veľa postrácali predovšetkým doma. Chceme však z týchto piatich duelov získať čo najviac bodov. Viem, bude to náročné, pretože nás čakajú kvalitní súperi z hornej polovice tabuľky, no my v každom stretnutí necháme na trániku všetko,“ uzavrel s jasným odkazom hlavný tréner projektu „B+19“ Vladimír Veselý.


priamy prenos

Priamy prenos z piatkového duelu prinesie internetová televízia futbalnet.tv. Okrem tradičného vysielateľa druhej ligy si zápas Šošonov môžete vychutnať aj na novej športovej televízii JOJ Šport.


rozhodcovia

Hlavným rozhodcom súboja 13. kola druhej slovenskej ligy s výkopom o 15:00 hod. bude Adam Somoláni. Na čiarach mu asistujú Gabriel Ádám a Peter Mihalík.


Facebook