”B” | Opäť nováčik zo západu, opäť v nedeľu, opäť trojbodovo?

Na vydarenú prípravu nadviazala žltozelená rezerva aj úspešným vstupom do ligovej jari. V súboji s ďalším nováčikom zo západu - FK Rača nebudú ciele Šošonov odlišné. Hrať aktívne, rýchlo, nepúšťať súpera do brejkov a opäť sa posunúť vo vyrovnanej tabuľke o čosi vyššie. Zrodí sa znovu podobná 11-gólová prestrelka ako na jar? To sa dozvieme už v nedeľu. Svoj názor na to ponúkol v preview aj kormidelník Vladimír Veselý.

Duel 19. kola II. ligy s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne Rača povedie hlavný rozhodca Boris Benedik. Priamy prenos vysiela Futbalnet TV.


o súperovi

FK Rača

Rok založenia: 1925

Klubové farby: červená a modrá

Štadión: Štadión Rača (kapacita 4 200 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 14. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Bratislava (1. miesto)

Vzájomné zápasy: 8:3 (d)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Martin Petr (MFK Skalica | stredopoliar), Martin Klabník (FK Pohronie | obranca), Sven Jurčišin (FK Humenné | stredopoliar), Alan Kováč (Soroksár SC/Maďarsko | stredopoliar)
  • odchody: Miroslav Antal (KFC Komárno | stredopoliar), Boris Rybanský (ASV Drassburg II/Rakúsko | obranca), Vladyslav Terentiev (SK Bischofshofen/Rakúsko) | obranca)

hrať aktívne a dávať pozor na brejky

Ohliadnutie za Myjavou, výkony mladých hráčov, návrat Dominika Javorčeka a predovšetkým najbližší duel s Račou. To sme prebrali v rozhovore s trénerom "Béčka" Vladimírom Veselým

Pán tréner, úvodné jarné kolo nám vyšlo ideálne, trojbodovo. Zápas ste už určite pozreli aj zo záznamu. Hodnotíte teda aj náš výkon pozitívne?

"Určite áno. Hrali sme kompaktne a vytvorili sme si dostatok šancí. Takže v ofenzíve to bolo slušné, samozrejme, až na tie nepremenené príležitosti. Ale v defenzíve sme mali opäť menšie okienka a na tom musíme stále pracovať."

Ako ste spokojný s výkonom mladších hráčov? V základe po dlhšej dobe nastúpil Tomáš Jaššo a dobre naskočil Vladimír Vaľko…

"Vieme o ich kvalitách. Obaja v tréningoch vyzerali veľmi dobre, a tak sme sa ich rozhodli zaradiť do zápasu. Vlado Vaľko je hráč, o ktorom vieme, že do zápasu dokáže veľmi dobre naskočiť  aj v priebehu duelu a priniesť oživenie. Proti Myjave podali obaja výborný výkon a potvrdili svoju formu z tréningu."

Po zranení sa vracia Dominik Javorček, ktorý odohral polčas. Ako je na tom zdravotne aj futbalovo?

"Myslím si, že zdravotne už je naplno pripravený. Momentálne mu postupne zvyšujeme minutáž, aby sa pomaly dostal späť na sto percent. No a o jeho futbalových kvalitách niet pochýb. Vždy má veľkú kvalitu a prínos pre celý tím."

Cítia sa už chalani komfortne s novom systéme, ktorý už aplikujeme od jesene? Sadlo nám to podľa vás?

"Stále je vidieť, ako sa všetci hráči postupne v tom systéme zlepšujú. Ukazujú to aj analýzy zápasov, na ktorých je to potom vidno. Na každej pozícii majú trochu iné funkcie ako predtým, ale zžívajú sa s tým bez problémov, napredujú a sedí im to veľmi dobre. Samozrejme, stále sa nájdu nejaké veci, ktoré treba ešte doladiť. No verím, že v tréningovom procese to čoskoro doladíme do úplnej spokojnosti."

Teraz nás čaká súper z opačnej strany tabuľky, ktorý bojuje aktuálne o záchranu. Budeme musieť tomu prispôsobiť aj našu hru? Bude to iné stretnutie ako pred týždňom?

"My sa budeme chcieť, ako vždy, presadiť svojou hrou, hrať aktívne a udržovať vysoké tempo hry. Iba toto nám môže priniesť úspech. Ak prejdeme na pasívny futbal, tak vtedy pre nás prídu problémy. Chceme sa aj vyvarovať všetkých drobných chýb v systéme. Ak splníme tieto veci, tak si myslím, že to dopadne dobre."

V našom prvom vzájomnom zápase sa zrodila prestrelka 8:3. Teraz sa súper asi viac stiahne. Bude teda náročnejšie prekonať ich obranu?

"Vtedy to bol otvorený duel z oboch strán, stále sme sa v ňom doťahovali. Až za stavu 3:2 sme dokázali odskočiť na viac gólov a rozhodnúť zápas. Nemyslím si ale, že to znovu budú také strelecké preteky. Každému ide v tejto fáze o veľa. My, samozrejme, chceme bodovať a chceme sa posunúť v tabuľke vyššie, takže si nemôžeme dovoliť chybovať a hrať naivný futbal. "

Rača pred týždňom vyhrala v lige prvýkrát po dlhej dobe. V čom si na nich musíme dať pozor?

"Počas zimy sa posilnili a aktuálne z nich cítiť entuziazmus. Vedia dobre vychádzať z defenzívy do brejkov, a to sa podľa mňa budú snažiť aj využiť. Na taký štýl hry majú aj vhodných hráčov. Môže nastať situácia, že ich budeme dobýjať, ale musíme si dať pozor práve na tie brejkové situácie."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej televízie Futbalnet TV.


Facebook