”B”: O natiahnutie výhernej série zabojujeme proti prekvapeniu ročníka v Humennom
Po dvoch týždňoch opäť pocestujeme na vzdialený východ Slovenska, tentokrát k prekvapeniu aktuálneho ročníka a nováčikovi ligy - FK Humenné, ktoré je na 3. mieste tabuľky. Sériu výhier budú chcieť Šošoni aj napriek tomu rozhodne predĺžiť na číslo päť, a preto pôjdu k súperovi opäť s trojbodovými ambíciami. Tieto slová v predzápasovom interview potvrdil aj tréner Vladimír Veselý.

Duel 9. kola druhej ligy rozhoduje v sobotu od 15:30 hod. v Humennom Boris Parilák.


k výhram vedie tímovosť

Po Trebišove či Bardejove sa hráči rezervy MŠK predstavia na východnom Slovensku už po tretíkrát v krátkom časovom rozmedzí. Z dvoch diametrálne odlišných výsledkov, ktoré sme tam zatiaľ zaknihovali, sa budeme snažiť nadviazať určite na ten druhý spred štrnástich dní a rovnako aj na pohodlnú výhru v domácom prostredí proti béčku Slovana. Viac už ale z úst hlavného trénera našej rezervy Vladimíra Veselého.

"V každom jednom stretnutí chceme zvíťaziť. Pôjdeme tam s tým, že by sme chceli natiahnuť víťaznú, trojbodovú sériu. Uvidíme, či sa nám to podarí, no určite o to zabojujeme." Humenné je ako nováčik pre mnohých neznámou, rovnako sme sa s nimi v posledných rokoch nestretli ani my. "Súpera máme zmapovaného, takisto aj oni nás, ale všetko sa rozhodne až na ihrisku. Chceme pokračovať vo výkonoch, ktoré sme podávali v posledných dueloch a verím tomu, že uspejeme," načrtol víťaznú taktiku náš lodivod.

Hornozemplínčania sú určite najjasnejším prekvapením ligy a oproti ostatným nováčikom sú na tom značne lepšie. "Humenné má veľmi kvalitne poskladané mužstvo, nájdeme v ňom hráčov, ktorí majú veľké skúsenosti a množstvo odohratých zápasov v druhej či prvej lige. K dobrým výsledkom napomáha aj nováčikovský entuziazmus či záujem o futbal, ktorý je aktuálne v Humennom veľmi vysoký. Po dlhšom čase sa dostali do druhej ligy, a aj to prispieva k tomu, že sú na domácom ihrisku silní a majú dobré výsledky." Napríklad na šláger proti Trebišovu prišlo pred dvomi týždňami takmer 1500 divákov, čo je na pomery druhej ligy naozaj závideniahodné číslo.

Sobotný súper Šošonov podáva od začiatku sezóny vyrovnané výkony a zbiera body ako na páse. Prvým výraznejším zakopnutím bola až minulotýždňová prehra na pôde Dubnice. "Humenné ťahalo peknú sériu, veľmi dlhé obdobie neprehrali a prerušila im to až teraz Dubnica. No ako som spomínal, v domácom prostredí sú silní a nepríjemní a vpred ich poháňa aj početná divácka kulisa. Podľa mňa táto jedna prehra s nimi nijako nezamávala." Poslednú prehru zaznamenali Humenčania pred týmto duelom ešte na začiatku novembra 2019 (aj kvôli prerušeniu ligy), čiže skoro pred dvomi rokmi.

Druholigový ročník 2021/2022 môžeme z pohľadu žltozelených rozdeliť zatiaľ na dve časti. Po prvých štyroch zápasoch nastal zatiaľ pozitívny výsledkový zlom. "Musíme brať do úvahy, že každý jeden duel je iný, takisto kvalita súpera je iná. V Humennom to bude trochu iný level, proti nám sa postaví skúsené mužstvo a čaká nás náročná prekážka. Stále dbám na to, aby sme boli tímoví a aby sme prezentovali tak, ako v predošlých súbojoch, kedy chalani išli ako ozajstný tím za víťazstvom." Okrem 19-tich gólov vpredu sme počas tejto série zaznamenali aj tri čisté kontá.

V rámci súťaže pre nás môže tvoriť istú, pre súperov nečitateľnú, výhodu aj fakt, že okrem hráčov "B"-tímu môžeme nasadiť do súbojov aj chalanov z 19-tky či "Áčka". "Samozrejme, pre nás to tvorí jemnú výhodu, a preto aj väčšinou hráme v odlišnej zostave. Uvidíme, ako to vyskladáme tentokrát, keďže "A"-tím hrá v nedeľu Zápas mesiaca na Slovane." 

A nemôžeme zabudnúť ani na hrajúceho trénera a legendu klubu Viktora Pečovského. "Viktor mal menšie zranenie, ktoré ho vyradilo na určitú dobu. Ešte nie je stopercentne fit. On je však prínosom pre chalanov aj na lavičke či v kabíne, takže pre nás sa nič nemení. Určite by sme boli radi, keby bol na ihrisku a verím, že sa tam aj čoskoro vráti," poznamenal takisto veľmi skúsený šéftréner projektu "B+19" Vladimír Veselý. 


priamy prenos

Priamy prenos zo stretnutia Šošonov bude opäť vysielať internetová televízia huste.tv.


rozhodcovia

Nedeľný duel na futbalovom štadióne v Humennom s výkopom o 15:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Boris Parilák. Na čiarach mu budú asistovať Juraj Halíček a Denis Poruban.


Facebook