”B” | Nepoľavujeme. Tri body chceme aj pod Dubňom proti Dubnici
Najlepšiu sériu výkonov a výsledkov v tejto sezóne ťaháme v II. lige už tri stretnutia po sebe. A určite neplánujeme poľaviť ani v najbližšom domácom zápase. Na Štadión MŠK Žilina k nám zavíta neďaleký geografický aj tabuľkový sused FK Dubnica nad Váhom.

Sobotný súboj s výkopom o 10:30 hod. povedie hlavný rozhodca Marek Mastiš.


o súperovi

FK Dubnica nad Váhom

Rok založenia: 1926

Klubové farby: biela a modrá

Štadión: Mestský futbalový štadión FK Dubnica n/V (kapacita 5450 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 11. miesto – 31 bodov
  • aktuálna sezóna: 10. miesto – 18 bodov (po 15. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 4:3 (doma) a 0:1 (vonku)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Marek Švec (FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble), Kristián Urban (FC Nitra U19), Ivan Sumilov (TJ Tatran Cementáreň Ladce), Rodrigo Macedo (Imortal DC/Portugalsko), Michal Matúš (FC Strání/Česko), Matej Rosenberger (ŠK Slovan Bratislava U21), Pedro Caeiro (LGC Moncarapachense/Portugalsko), Thomas Kotlár (FC Spartak Trnava U19), Beka Dzhanelidze (Chernomorets Novorossijsk/Rusko), Eduard Bagrintsev (CSKA Moskva/Rusko)
  • odchody: Róbert Štefánek (FC Vysočina Jihlava/Česko), Slobodan Ivović (bez klubu), Filip Buček (OK Častkovce), Dalibor Pleva (ŠK Crystal Lednické Rovne), Matija Babović (OFK Vrsac/Srbsko)

kľúčová je zohratosť

Na nie príliš podarený úvod ročníka odpovedajú Šošoni zlepšenou hrou aj výsledkami v druhej polovici jesene. Čo všetko je za tým, ako to vplýva na chalanov, ale aj na tabuľku ozrejmil tréner "B"- tímu Vladimír Veselý.

Pán tréner, aktuálne ťaháme sériu troch výhier. Spomínali ste, že je to aj vďaka zohratosti. Je podľa vás teda lepšie, že máme v tejto sezóne stabilnú základnú zostavu?

"Je výhodou, že v "Béčku" máme svoj káder, plus k nám prídu vždy chalani z "Áčka", ktorí nám pomáhajú svojou kvalitou. Na tých, ktorí aktuálne hrávajú pravidelne, je vidno, že sú od zápasu k zápasu zohratejší a viac si rozumejú na ihrisku. Z tohto pohľadu je to určite výhoda."

Po dvoch kolách vonku pokračujeme zápasom na Štadióne MŠK Žilina proti Dubnici. Nehrozí u chalanov nejaké uspokojenie s výsledkami?

"Nemyslím si, že by malo nastať uspokojenie. Síce ťaháme šnúru troch víťazstiev, ale to ešte nič neznamená. Body potrebujeme stále zbierať najmä v domácom prostredí. Teraz sme získali šesť bodov na ihriskách súperov a určite ich chceme potvrdiť aj pod Dubňom. Urobíme všetko preto, aby tri body ostali doma."

V priebehu týždňa vypadla Dubnica zo Slovenského pohára, ale v lige naposledy dvakrát zvíťazila. Je to taký nevyspytateľný tím aj vzhľadom na kolísavé výsledky?

"Káder Dubnice prešiel väčšou obmenou a je tam viacero nových tvárí. Na lavičke majú veľmi skúseného trénera, ktorý odkoučoval množstvo stretnutí v českej najvyššej súťaži. Aj z tohto pohľadu je to vcelku nevyspytateľný súper, ale verím, že našou hrou sa nám ho podarí zlomiť."

Po dobrom úvode prišla v Dubnici horšia séria výsledkov a spomínaná zmena trénera. Zmenil sa spolu s tým aj štýl futbalu u súpera? 

"Nový tréner vždy dodá mužstvu impulz. To bol ten moment, kedy Dubnica začala zbierať body aj vonku. Určite priniesol niečo nové - dobrú defenzívu či zodpovednosť. Nečaká nás nič jednoduché."

Okrem dobrých výkonov a výsledkov celého nášho tímu sa aktuálne spomína aj výborná strelecká forma Borisa Krstića. Vydrží podľa vás v rezerve aspoň do konca jesene alebo už sa blíži k prvému tímu?

"Boris v každom jednom stretnutí potvrdzuje, že je strelec. Je pokorný a veľmi dobre pracuje aj v tréningovom procese. Myslím si teda, že jeho čas určite príde. Kedy, to nevieme, ale budeme sa tešiť, ak sa dostane do prvého tímu a bude tam hrávať. To je údel rezervného družstva. Naozaj sa teraz tešíme z jeho produktivity, čo je ale výsledkom tvrdej práce na tréningoch."

Druhá liga je v súčasnosti naozaj vyrovnaná, aj čo sa týka poradia. V prípade pokračovania v zbieraní bodov môžeme zimovať niekde v strede tabuľky. Bol by to ideálny scenár vzhľadom na nevydarený štart sezóny?

"Určite by to bolo skvelé. V momentálnej situácii nie je odstup ani od piateho miesta vôbec veľký (pozn. red. 4 body). Do konca jesennej časti nás čakajú ešte štyri zápasy a my urobíme všetko, aby sme sa k týmto priečkam dotiahli."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo opäť na internetovej platforme Niké TV.


Facebook