”B” | Nabudení Púchovom i Pafosom cestujeme do Trebišova

Prvá polovica druholigovej súťaže sa nám blíži ku koncu a v jej predposlednom kole pocestujeme na východ republiky, kde narazíme na Slavoj Trebišov. Na Zemplíne sa nám v poslednej dobe darí, keďže sme tam dvakrát po sebe vyhrali. Rovnakú víťaznú sériu ťaháme momentálne aj v lige na domácom trávniku, no a nadviazať budeme chcieť najmä na minulotýždňový výkon proti Púchovu. Budú to opäť gólové hody?

Duel 14. kola s výkopom v sobotu o 14:30 hod. na Štadióne Slavoja Trebišov povedie hlavný rozhodca Andrej Chromý. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

Slavoj Trebišov

Rok založenia: 1912

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión Slavoja Trebišov (kapacita 3000 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 11. miesto
  • aktuálna sezóna: 10. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 1:0 (vonku) a 4:3 (doma)

chceme hrať ako proti púchovu

Pán tréner, čomu vďačíme za dominantnú výhru nad tretím tímom tabuľky z Púchova?

"Prvoradé bolo, že súper chcel hrať futbal, vysoko nás napádal, a tým sa im otváral priestor za chrbtom. Naši rýchli hráči to využívali, dostávali sme sa do šancí. Bol to otvorený futbal a nám takéto zápasy vyhovujú."

Zohrala svoju rolu aj červená karta? Lebo tá niekedy paradoxne zaúčinkuje opačne v neprospech tímu v početnej výhode, ale my sme to využili na naplno.

"Aj po nej sme stále chceli hrať aktívne a nechceli sme sa upokojiť. Tlačili sme sa dopredu, vysoko napádali a súperovi sme sa snažili zabrániť v súvislejších akciách. Toto je spôsob, akým sa chceme prezentovať a na tomto výkone to chceme stavať aj ďalej."

Budeme môcť hrať takisto aj v Trebišove pri inom štýle súpera?

"Trebišov chce rovnako hrať futbal, má mladší káder, takže verím, že to bude podobne futbalový zápas ako proti Púchovu. Tradične budeme chcieť využiť naše silné zbrane a chceme byť úspešní."

Čo od nich očakávať? Aké je to v tejto sezóne družstvo?

"Hrajú aktívne, kompaktne, snažia sa aj pressovať. Musíme sa vyvarovať chýb na vlastnej polovici ihriska, lebo to vedia využiť a majú hráčov, ktorí vedia skórovať. Keď sa tomuto vyhneme, tak verím v úspech."

Slavoj má za sebou vysokú pohárovú prehru 0:9 s Podbrezovou. Bude  pre nich ťažké dostať sa cez to alebo ich to nakopne?

"Uvidíme, niekoho to môže položiť, iný sa z toho otrasie a zahodí to za hlavu. Predsa len v pohári nemali čo stratiť, možno skúšali nejaké veci alebo šetrili hráčov, takže by som tomu neprikladal veľkú váhu. Podbrezová je tím z Niké ligy vo veľmi dobrej forme, takže Trebišov sa teraz môže sústrediť plne na ligu."

Máme za sebou postupové víťazstvo v mládežníckej Lige majstrov proti Pafosu. Ako hodnotíte tento zápas a náš výkon?

"Dôležité bolo, že sme do polčasu strelili gól, lebo po ňom bolo vidno, ako z chalanov opadla ťarcha a nervozita. Po druhom presnom zásahu sme už jednoznačne dominovali na ihrisku, hrali sme uvoľnene a okrem gólov sme si vypracovali aj ďalšie šance. Výkon postupne gradoval a zaslúžene sme vyhrali."

Môžeme v najbližšej dobe očakávať niektorých hráčov z tohto tímu, ktorí ešte nehrávajú pravidelne za rezervu, že dostanú šancu aj v II. lige?

"Určite, sú tam adepti na posun do II. ligy. Verím, že pred jarnou časťou si spravíme takú východziu pozíciu, aby sme týchto chlapcov mohli pomaly vyťahovať do mužského futbalu. Aby boli na to pripravení už vopred, pretože v lete sa niektorí z nich už presunú k mužom do rezervy. Chceme, aby to okúsili už v predstihu, najmä ročníky 2005."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook