”B” | Na reprezentačnú prestávku sa víťazne naladiť proti Humennému
Poctivá práca sa odzrkadľuje aj na zlepšujúcich sa výkonoch žltozelenej rezervy. Potvrdili sme to výhrou s Komárnom, dobrým prvým dejstvom v Košiciach a pokračovať v tom chceme aj v nedeľu pod Dubňom proti FK Humenné. Východniari sa trápia v ofenzíve, čo by sme radi pretavili do našej aktívnej hry a víťazne sa naladili pred reprezentačnou prestávkou.

Súboj 11. kola s výkopom o 13:30 hod. povedie hlavný rozhodca Boris Parilák.


o súperovi

FK Humenné

Rok založenia: 2003

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión FK Humenné (kapacita 1806 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 6. miesto
  • aktuálna sezóna: 11. miesto (10 bodov po 9. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:1 (vonku) a 3:0 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Samuel Kuc (Stal Rzeszow/Poľsko), Tomáš Vaľovčin (MŠK Žilina "B"), Adama Diamé (FC Slovan Liberec "B"), Jakub Sedláček (FC Nitra), Peter Rypák (Slavoj Trebišov), Sven Jurčišin (MFK Dukla Banská Bystrica)
  • odchody: Jozef Šimon Turík (MFK Snina), Stefan Veličković (FK Radnicki Sremska Mitrovica/Srbsko), Peter Šulák (MFK Vranov nad Topľou), Roland Černák (ŠK Slávia Lackovce), Dušan Pinc (FC Viktória Plzeň "B")

nadviazať na dobré veci

Séria zlepšených výkonov na Pohroní, doma s Komárnom a naposledy aj v Košiciach prináša oveľa viac optimizmu v porovnaní so začiatkom ročníka. Čo je za tým a čo ešte treba stále zlepšovať priblížil tréner "Béčka" Vladimír Veselý.

Pán tréner, keď sa spätne pozrieme na zápas s Košicami, čo sme mohli v druhom polčase urobiť lepšie?

"Do 60. minúty sme hrali to, čo sme aj chceli hrať. Hrali sme po zemi, kombinačne a rýchlo. Potom nás ale súper začal trochu vyššie napádať, z čoho sme znervózneli a zbytočne odkopávali lopty. Nakopávané lopty nie sú náš štýl a tadiaľ ani v tomto prípade neviedla cesta. Potom sme prepadávali, nezískavali odrazené lopty, a tým pádom sa viac do hry dostali domáci."

Pozitívna zmena je ale napriek prehre v Košiciach citeľná. Je za ňou aj poctivá a tvrdá práca na tréningoch?

"Určite sa o to zapríčinilo aj mnoho kvalitných tréningových jednotiek, v ktorých sa neustále venujeme systémovým veciam. To sa prejavilo aj v minulom zápase, kedy sme predviedli naozaj dobrých 60 minút."

Ako ovplyvnil tréningový proces a samotnú hru nový tréner z Podbrezovej Richard Polák? Čo nové priniesol?

"Priniesol trochu iný pohľad na futbal a úlohy jednotlivých hráčov. Mierne zmeny sú aj v rozostavení. Na týchto veciach chceme naďalej pracovať a zdokonaľovať ich."

V nedeľu nás na domácom štadióne preverí Humenné. Minulý rok sa pohybovali na čele tabuľky, no teraz majú, napríklad, najmenej gólov v lige. Čo je podľa vás za tým?

"Myslím si, že v minulej sezóne veľmi ťažili z postupu do II. ligy a nováčikovskej eufórie. Teraz tam prišiel nový tréner,  snažia sa prezentovať iným štýlom hry a nie vždy to všetko hneď sadne. Potom to môže mať za následok, že sa aktuálne v tabuľke pohybujú tam, kde sa pohybujú."

Zatiaľ nám v posledných dueloch vychádzajú úvody zápasov. Chystáte sa opäť na súpera vybehnúť?

"Toto je úplne ideálny scenár. Každý tréner chce, aby sa jeho mužstvo dostalo čím skôr do vedenia. Vo zvyšných minútach ale netreba zabúdať na zodpovednosť najmä pri prechode do defenzívy. Predovšetkým vo vlastnom pokutovom území musíme byť na správnych pozíciách. V Košiciach sme tieto priestory opustili a domáci z toho vyťažili presné zásahy."

Do reprezentačných výberov sa dostalo opäť viacero Šošonov. Beriete to ako výsledok práce klubu, ale aj vás ako trénerov? Ste za to radi?

"Väčšinou sú to hráči, ktorí sú stabilnými členmi reprezentačných výberov a sme veľmi radi, že sa tam opäť dostali. Teší nás, že viacerým z nich pomohli aj zápasy v rezerve a možno aj vďaka nim sú tam. Samozrejme, je super, že v reprezentáciách je zastúpenie z MŠK tak početné."

Ideálne by bolo, keby sme sa naladili na prestávku výhrou. Ako na to správne naladiť aj chalanov? Čo im poviete pred zápasom?

"Chceme nadviazať na dobré veci z Košíc a na veci, ktorým sa celý týždeň venujeme v tréningovom procese. Ak sa to tam ukáže, tak verím, že budeme úspešní. My tie body stále potrebujeme ako soľ."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo klasicky na internetovej platforme Niké TV.


Facebook