”B” | Na polčas s Petržalkou nadviazať aj v Dolnom Kubíne
Dlhá prestávka Šošonom neuškodila, práve naopak. Pod Dubňom si to odniesla Petržalka a podobným spôsobom sa žltozelení chcú prezentovať aj na Orave. Tam nás čaká posledný z nováčikov II. ligy - MFK Dynamo Dolný Kubín. Nevyspitateľný súper po pomalšom rozbehu už pravidelne zbiera body a mieša druholigové vody. Naši chalani však opäť myslia iba na víťazstvo.

Nedeľný duel s výkopom o 14:30 hod. povedie hlavný rozhodca Dávid Mano.


o súperovi

MFK Dynamo Dolný Kubín 

Rok založenia: 1920

Klubové farby: čierna a modrá

Štadión: Štadión MUDr. Ivana Chodáka (kapacita 1 950 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: postup z III. ligy Stred
  • aktuálna sezóna: 12. miesto – 13 bodov (po 12. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Esmir Ahmetović (bez klubu), Tomáš Kubík (MFK Ružomberok), Ben Kifoumbi (THOI Lakamatias/Cyprus), Samuel Budinský (SK Kvítkovice/Česko), Roman Zemko (FC Rohožník), Samuel Farský (MŠK Žilina "B"), Stefan Stevanović (NK Bratstvo Gracanica/Bosna a Hercegovina), Elmir Lekaj (KF Ulpiana/Kosovo), Ifechukwu Amobi (1.SK Prostějov/Česko)
  • odchody: Vladimír Jašica (TJ Družstevník Oravská Poruba), Jakub Červeň (MFK Ružomberok), Matúš Otruba (Fomat Martin), Samuel Holeš (TJ Družstevník Belá-Dulice), Jakub Sučák (NSK 1922 Bratislava), Andrej Hojo (Oravan Oravská Jasenica), Kristián Gálik (OŠK Pribiš), Marek Bobček (SV Neukirchen), Adam Spišák (SFC Kalinkovo)

byť znovu kompaktní a odvážni 

Druhú polovicu jesennej časti sme na domácom štadióne odštartovali najlepšie, ako sme mohli. Tri body a zaslúžené víťazstvo nám, snáď, dodá potrebné sebavedomie. O tomto zápase, ale najmä o najbližšom kole sme sa tradične porozprávali s kormidelníkom rezervy Vladimírom Veselým.

Pán tréner, Petržalku sme pod Dubňom zdolal 3:0 najmä vďaka prvému polčasu. Bola to hra, ktorú od chalanov chcete vidieť?

"Takýmto spôsobom by sme sa určite chceli prezentovať. Princípmi, na ktorých neustále pracujeme, sme sa dostali až do gólových šancí. Okrem presných zásahov sme mali aj ďalšie, ktoré sme ale nepremenili. Od tohto by sme sa teraz chceli odraziť a pokračovať v tom ďalej."

Čo konkrétne sa nám v tom dueli darilo? A v čom ste ešte videli nedostatky?

"Boli sme najmä odvážni a kompaktní. Vrchní hráči zvládli veľmi dobré ponukovú činnosť v priestoroch, kde ich chceme vidieť. V druhom polčase sme nezachytili úvod a po dvoch šanciach súpera sa do našej hry vkradla nervozita. Už sme neboli ani takí odvážni a nepokračovali v hre z prvého dejstva."

Jednu šesťbodovú bitku sme zvládli a teraz nás čaká ďalšia proti Dolnému Kubínu. Bude recept na súpera podobný?

"Ako zvyknem hovoriť, my sa dívame na svoje výkony, na svoj spôsob hry, a tým sa aj chceme presadiť. Samozrejme, na to, čo bolo dobré proti Petržalke, chceme nadviazať aj v Kubíne."

Na ihriskách súperov sme ešte v tejto sezóne nedokázali zvíťaziť. Podarí sa nám to konečne v Kubíne?

"Je jasné, že to chceme zlomiť. Každý jeden zápas chceme vyhrať, ale stojí proti nám súper, ktorý bude určite húževnatý. Aktuálne sa mu darí pravidelne zbierať body, takže to nebude nič jednoduché."

Dolný Kubín začal sezónu piatimi prehrami, ale odvtedy sa zdvihol výsledkovo aj výkonnostne. Čo je podľa vás za tým?

"Určite si už aj postupne zvykli na druhú ligu a navyše, dobre ich doplnili hráči z Banskej Bystrice (pozn. red. Dolný Kubín aktuálne pôsobí ako farma fortunaligovej Banskej Bystrice). Celkovo nájdeme v ich kádri zaujímavých hráčov. Samozrejme, značnú rolu zohráva aj trénera Ladislava Pecka, ktorý túto súťaž pozná dokonale. To sú všetko aspekty, prečo sa im darí zbierať body."

V minulom kole absolvoval premiéru ďalšia nová akvizícia Šošonov Xavier Mveng a na lavičke bol aj Lamin Fatty. Aký majú podľa vás potenciál a čo od nich čakať?

"V klube sú približne mesiac a zatiaľ nasávajú informácie, ktoré sa im snažíme odovzdať. Chce to však čas, aby si zvykli na štýl a intenzitu hry. Stále sú ešte v procese učenia sa. Stredový hráč Xavier Mvang je dobre fyzicky vybavený, má kvalitnú ľavú nohu, no musí pracovať na rýchlejšej práci s loptou. Krídelníka Lamina Fattyho zase zdobí výborná technika a dribling. Obaja majú niečo do seba a už je iba na nich, či sa presadia."

Po dlhých zraneniach sa vrátil aj Patrik Jakubík. Ako to momentálne vyzerá s ním?

"Paťo v apríli absolvoval operáciu ramena, po rehabilitácii trénoval individuálne a čakali sme na povolenie od lekárov, aby sa mohol zapojiť do plnohodnotného tréningu. Takže už s nami konečne trénuje a postupne sa dostáva späť do formy."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo na internetovej platforme Niké TV.


Facebook