”B” | Na jar stopercentnú rezervu preverí líder z Prešova

Najlepšia jarná forma spomedzi všetkých tímov II. ligy a pred nami jej najťažšia možná skúška. Stopercentná rezerva Šošonov cestuje na pôdu mierne prekvapivého lídra súťaže a zároveň jedného z nováčikov - 1. FC Tatran Prešov. Ten svoje nesporné kvality ukázal žltozeleným už v auguste pri výprasku 0:4 pod Dubňom. Kedy im to ale najlepšie vrátiť, keď nie teraz a pri tejto forme? Ako na to, prezradil kouč MŠK Vladimír Veselý.

Duel 21. kola II. ligy s výkopom v sobotu o 14:30 hod. na Štadióne v Ličartovciach povedie hlavný rozhodca Marek Mastiš. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

1. FC Tatran Prešov

Rok založenia: 1898

Klubové farby: zelená a biela

Štadión: Štadión Tatran - kapacita 5 410 divákov (dočasne: Štadión Ličartovce)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 1. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Východ (1. miesto)

Vzájomné zápasy: 0:4 (d)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Richard Nagy (obranca | MŠK Žilina), Ivan Tyurin (brankár | GFA Rumilly Valliéres/Francúzsko), Dominik Sokol (útočník | Radomiak Radom/Poľsko), Tiago Matos (obranca | Radomiak Radom/Poľsko)
  • odchody: Adrián Knurovský (brankár | FK Humenné)

nebudeme sa prispôsobovať

Pán tréner, proti Považskej Bystrici to bola naša tretia výhra v rade. Bol to ale zároveň aj trochu varovný prst, že keď sa odkloníme od našej hry ako v druhom polčase, tak môže dopadnúť horšie? Súhlasíte?

"Áno, najmä v strede poľa sme boli príliš ľahkovážni a ľahkými stratami lopty sme súpera púšťali do brejkových situácií do našej otvorenej obrany. Boli sme málo kompaktní a nehrali sme pri sebe, naopak, boli sme priveľmi rozťahaní po celom ihrisku. Toto bol v tej druhopolčasovej pasáži najväčší problém. "

Čo v závere zápasu rozhodlo napokon v nás prospech?

"Samozrejme, opäť to boli striedajúci hráči, ktorí priniesli novú energiu a kvalitu. Rovnako ako v predchádzajúcom stretnutí v Rači to rozhodlo aj proti Považskej."

Dobré výkony našich chalanov vyniesli viacerým aj pozvánky do reprezentácie. Zatiaľ čo niektorí z nich sú jej stálymi členmi, tak napríklad Martin Gomola či Vlado Trabalík sa tam dostali po dlhšej dobe. Čím si to podľa vás vyslúžili?

"Myslím si, že svojou pracovitosťou a výkonmi, ktoré podávajú v majstrovských zápasoch. Darí sa im, sú na očiach, a tak si ich všimli aj tréneri reprezentácie."

Čo hovoríte na výkon Patrika Jakubíka, ktorý to zo striedačky naozaj oživil a dvakrát trafil konštrukciu brány. Môže byť pre nás v podstate "novou posilou" po takých dlhých zraneniach?

"Všetci vieme, aké kvality a veľký talent Paťo má. Teraz je konečne v plnom tréningovom zaťažení a dostáva sa do pohody. Verím tomu, že sa mu už tie zranenia budú vyhýbať a bude pre nás platným hráčom, pretože tomuto tímu má čo dať."

Najbližšie nás v sobotu čaká Tatran Prešov. Čím to je, že nováčik vystrelil v prvej sezóne hneď na čelo tabuľky?

"Podľa mňa je to zložením družstva. Poskladali naozaj kvalitný a skúsený tím a navyše, majú aj najlepšieho strelca ligy so skúsenosťami z najvyššej súťaže. Rovnako majú na súpiske aj hráčov, ktorí hrali v zahraničí. Všetko im to sadlo a darí sa im."

Prešov počas uplynulého kola prvýkrát na jar zakopol proti Petržalke. Ukázalo nám to nejaký recept, ktorým sa môžeme inšpirovať?

"My vieme, aké sú ich silné stránky a naším cieľom ich bude eliminovať. Na druhej strane, chceme sa presadiť našimi kvalitami a svojou hrou. Určite sa nechceme prispôsobovať žiadnemu súperovi a každému chceme vnútiť náš štýl hry. Verím, že takto môžeme byť úspešní."


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy na Niké TV.


Facebook