”B” | Na Považí v sobotu súboj geografických aj tabuľkových susedov

Repre pauza neplatí pre II. ligu, jej 12. kolo prinesie počas víkendu aj súboj susedných tímov. A to nielen kvôli blízkej geografickej polohe Považskej Bystrice, ale aj tabuľkovému postaveniu či minulosti viacerých hráčov súpera v žltozelenom drese. Považania už päť zápasov v lige nevyhrali, a tak sú hladní po bodoch. Šošoni však nemienia kožu predať lacno. Padne opäť veľa gólov tak ako v minulej sezóne? Tréner Vladimír Veselý si to nemyslí. Prečo, zistíte nižšie.

Duel 12. kola s výkopom v sobotu o 15:00 hod. na Štadióne MŠK Považská Bystrica povedie hlavný rozhodca Michal Čiernik. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

MŠK Považská Bystrica

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a biela

Štadión: Štadión MŠK Považská Bystrica (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 9. miesto
  • aktuálna sezóna: 7. miesto

Vzájomné zápasy: 

  • minulá sezóna: 2:3 (v), 3:1 (d)

vieme, na čo si dať pozor

Pán tréner, pred týždňom sme vybojovali tri body proti Šamorínu. Pomohla nám najmä prestávka, po ktorej vybehol úplne iný tím. Čo ste zmenili?

"Od prvej minúty sme pôsobili nervóznym dojmom. Súper nás vysoko pressoval, nám sa nedarila výstavba útoku a prechodová fáza. Robili sme priveľa chýb, z čoho pramenili aj šance súpera. Chceli sme hrať, ale nič nám nevychádzalo. Cez prestávku sme si povedali, ako z toho môžeme vyjsť - aby sme rýchlejšie pretáčali strany. Bol z toho iný zápas."

V tomto stretnutí nás podržal aj brankár Jakub Badžgoň. Pomohol mu duel na Cypre, kde opäť nabral sebavedomie?

"Je to výborný a talentovaný brankár. V seniorskom futbale iba začína. Aj v predchádzajúcich zápasoch, v ktorých inkasoval viacero gólov, pôsobil istým dojmom, ale v defenzíve sme mu veľmi nepomohli. Vieme o jeho kvalitách a sme radi, že ich potvrdil na Cypre aj proti Šamorínu."

Po zranení a pauze sa vrátil kapitán Dominik Šnajder a hneď aj skóroval. Chýbal nám v strede poľa?

"Domino je ostrieľaný druholigový hráč a má za sebou množstvo ťažkých stretnutí. Musím povedať, že v niektorých fázach hry nám určite chýbal, keďže zobral na seba líderské schopnosti a vedel svojou hrou či "couchingom" strhnúť celé družstvo. Teší nás, že sa vrátil a hneď sa aj gólovo presadil."

Niektorí hráči odohrali minulý týždeň dva plné zápasy. Zaobišlo sa to bez zranení?

"Zdravotne sú v poriadku, akurát na nich bola trochu vidno únava. Dobre to však prekonali a zranenia sa nám, našťastie, momentálne vyhýbajú."

V sobotu nás čaká tabuľkový sused z Považskej Bystrice. Ten má v nohách stredajší duel s Prešovom. Môže to zavážiť?

"Môže, aj nemusí. V kádri majú aj mladých chalanov, ktorí rýchlo regenerujú a rýchlo sa dostanú späť do rytmu. Nebral by som to teda ako našu výhodu. Určite sa na to nespoliehame a nekalkulujeme s tým. Sústredíme sa na sobotný zápas a na náš výkon v ňom."

Považania začali veľmi dobre a do 6. kola mali na konte štyri výhry, odvtedy však žiadna nepribudla. Aký to bude duel?

"Vieme, čo nás čaká. Vieme, že je to tím, ktorý má hru postavenú na štandardkách, na ktoré má dobre stavaných hráčov. Takisto v ofenzíve majú kvalitu, budú nepríjemní najmä z protiútokov. Na tieto veci si budeme dávať pozor."

V našich dvoch vzájomných stretnutiach z minulej sezóny padlo až 9 gólov. Dá sa očakávať niečo podobné aj tentokrát?

"Myslím si, že ani nie, pretože majú dobre prepracovanú defenzívu, hrajú kompaktne a veľa gólov nedostávajú. Naopak, verím, že my sa dokážeme presadiť."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook