”B”: Miesto odloženého zápasu s Komárnom duel proti Trenčínu
Po odohratí prvého jarného kola II. najvyššej ligy čaká tento týždeň "B"-tím neplánované voľno. Mužstvo Komárna totiž zasiahla pandémia koronavírusu a víkendový vzájomný duel tak musel byť odložený.

Rezerva ale bez zápasovej praxe neostane a v piatok nastúpi v Trenčíne proti širšiemu kádru "A"-tímu tamojšieho AS.


Zápasový rytmus je v tejto fáze sezóny dôležitý

V rozhovore s trénerom rezervy šošonov Vladimírom Veselým sme sa vrátili aj k zápasu so Šamorínom. S odstupom času vyjadril lodivod spokojnosť s bodom a uznal kvalitu súpera.

"Výkon nebol úplne najoptimálnejší, súper v zápase ukázal svoju kvalitu. Prekvapil nás jedine obranou, ktorú posunuli vyššie, a tým nás občas dostávali jeho hráči pod tlak v rozohrávke. My sme vedeli, čo chcú hrať, že budú dôrazní. Šamorín má kvalitných a skúsených hráčov, ale nejako nás nezaskočili. Vzhľadom na priebeh zápasu, keď sme mohli vyhrať aj prehrať, bod určite berieme," vyjadril spokojnosť s remízou náš kormidelník.

Momentálne ťaháme v II. lige najdlhšiu sériu bez prehry. V posledných šiestich zápasoch sme si pripísali päť výhier a jednu remízu. "Séria je to určite pekná a my budeme robiť všetko preto, aby sme ju natiahli. Veľmi sa na to ale nepozeráme, ideme od zápasu k zápasu a snažíme sa zbierať čo najviac bodov. Dobre sa na to pozerá, ale veľký význam tomu neprikladáme."

Víkendový zápas proti Komárnu bol kvôli koronavírusu v tíme súpera odložený. Naše "Béčko" to však výrazne neovplyvnilo. "Rýchlo sme sa situácií prispôsobili, dohodli sme si prípravný zápas a ostaneme v zápasovom rytme. Stále pokračujeme v tréningovom procese a plánoch, ktoré máme nastavené. Pre nás je dôležité, aby sme nevypadli z rytmu a chalani mali okrem tréningov aj zápas." V piatok preto zverenci trénera Veselého nastúpia na "prípravák" proti Trenčínu. Nič ľahké ich teda nečaká. "Uvidíme, v akej sile nastúpi Trenčín a ako vyskladáme zostavu my, ale určite to bude kvalitný zápas, ktorý nás preverí pred ďalším ostrým zápasom v II. lige." Trenčín čaká okrem prípravného zápasu s našou rezervou aj sobotný fortunaligový zápas proti Senici. 

Cez víkend nemohlo kvôli drobným zraneniam a chorobám na zápas nastúpiť viacero hráčov, či už "A" alebo "B"-tímu. "Áno, boli tam mierne komplikácie a navyše nám to neuľahčilo ani to, že obe mužstvá hrali v jeden deň. Čo sa týka zdravotného stavu "Béčka", tak u nás je už teraz všetko v poriadku a všetci hráči sú pripravení nastúpiť," ukončil tréner Veselý, ktorého tak čaká so zverencami ostrý duel až 27. februára na pôde Petržalky v rámci 18. kola.

Facebook