”B” | Jeseň uzavrieme už v piatok na Pasienkoch s rezervou Slovana
Posledným súperom Šošonov bude pred zimnou prestávkou nevyspytateľný záložný tím Slovana Bratislava. Ďalšie príjemné prekvapenie jesennej časti II. ligy aktuálne berie body bohatým a naopak, rozdáva ich chudobnejším. Súboj tabuľkových susedov či odveta za prehru v 2. kole? Piatkovému duelu na Pasienkoch rozhodne náboj chýbať nebude.

Stretnutie 17. kola s výkopom o 13:00 hod. povedie hlavný rozhodca Marek Mastiš.


o súperovi

ŠK Slovan Bratislava U21

Rok založenia: 1919

Klubové farby: belasá a biela

Štadión: Pasienky (kapacita 11 591 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 14. miesto
  • aktuálna sezóna: 6. miesto (po 16 kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 5:0 (doma) a 1:2 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 1:2 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Juraj Lacko (FC Rohožník), Matúš Ružinský (ŠK Slovan Bratislava "A"), Patrik Čiernik (FC Spartak Trnava U19), Lukáš Koprna (FK Senica U19)
  • odchody: Filip Černák (FK Senica), Tobias Raffay (FK Železiarne Podbrezová), Matej Rosenberger (FK Dubnica nad Váhom), Adam Čech (MŠK Senec), Martin Hubert (SC Aspang/Rakúsko), Patrik Haramia (Žolík Malacky), Adam Laczkó (SK Líseň/Česko)

kombinačne a svojou hrou

Posledný duel jesennej časti, súboj rezerv prvoligových tímov či blížiace sa reprezentačné zrazy. Čo vidí v piatkovom 17. kole druhej ligy hlavný kormidelník MŠK Žilina "B" Vladimír Veselý?

Pán tréner, čo ste si s odstupom času vyhodnotili ako hlavný dôvod, že duel s Púchovom nám nevyšiel úplne podľa predstáv?

"Najmä to, že musíme hrať futbal po zemi. Zbytočne sme nakopávali dlhé lopty do súboja, s čím si súper vedel poradiť. Naopak, keď sme dali loptu na zem, tak sme hrali oveľa kombinačnejšie a dostávali sa do zaujímavých príležitostí. Chceme teda hrať futbal viac týmto spôsobom, ktorý je pre nás typický."

Donútila nás k tomu aj hra súpera?

"Púchov nás síce vysoko pressoval, no keď sme si to vyhodnotili na videu, tak tam boli priestory, aby sme hrali kombinačne a po zemi. Verím, že sa z toho poučíme a proti Slovanu budeme hrať viac kombinačne."

Mladý tím Slovanu je aktuálne na šiestom mieste, pričom minulé roky sa vždy pohyboval na nižších priečkach. Čím to podľa vás je?

"Z väčšej časti za tým podľa mňa bude ich zohratosť. Väčšina hráčov už hrá približne tri roky pokope, pravidelne nastupujú v druhej lige, takže už nadobudli aj nejaké skúsenosti. Sú bojovní, nepríjemní a keď sa dostanú do vedenia, tak veľmi dobre bránia. Plus im ešte pomáhajú aj niektorí hráči z "A"- tímu. Myslím si, že všetky tieto aspekty stoja za tým, koľko bodov majú."

Je ťažšie sa na Slovan pripraviť v momentálnej situácii pripraviť, keď nevieme, kto z prvého tímu nastúpi?

"My sa na súpera až do takej miery nepripravujeme. Predovšetkým sa zameriavame na seba a na svoju hru. Chceme ich zdolať vlastnými zbraňami a nepozeráme sa na to, kto bude hrať."

Až piati chalani, ktorí pravidelne nastupujú za našu rezervu, dostali reprezentačnú pozvánku do slovenského výberu do 20 rokov. Odzrkadľuje sa naša zlepšená forma aj v tomto smere?

"Myslím si, že jedno s druhým ide spolu. Najmä v tréningoch všetci z nich ukazujú, že sa chcú zlepšovať a pracovať. Toto je pre nich odmena za tvrdú prácu a my sa z toho tešíme spolu s nimi."

Väčšina z nich sú pravidelní členovia tejto kategórie, no po dlhšom čase sa tam ocitol aj brankár Samuel Belaník. Tak čo hovoríte na jeho výkony, ktoré predvádza v poslednej dobe?

"Určite je v tej nominácii právom, pretože v posledných dueloch nás citeľne podržal a viackrát si dokázal udržať aj čisté konto. Dostal sa na dobrú vlnu, tak verím, že mu to vydrží čo najdlhšie."

Ste radi, že už prichádza zimná prestávka a že si hráči aj vy oddýchnete? Alebo naopak, najradšej by ste pokračovali ďalej po dobrých výsledkoch?

"Berieme to ako realitu. Koniec jesene sa blíži, ale my stále budeme pokračovať v tréningovom procese. Rovnako máme naplánované ešte nejaké prípravné stretnutia. Naším cieľom je byť čo najlepšie pripravení na jarnú časť."


priamy prenos

Zápas môžete naživo sledovať na televíznej stanici JOJ Šport a klasicky aj na internetovej platforme Niké TV.


Facebook