”B”: Futbalovú nedeľu odštartujeme duelom rezervy proti Petržalke
Počas víkendu narazíme v druhej domácej previerke II. ligy na nevyspytateľný tím z Petržalky. Domáce prostredie nám velí získať pod Dubňom všetky body a napraviť tak zaváhanie proti Púchovu. Po dvoch remízach už rezerva Šošonov myslí iba na výhru, a tá bude aj nedeľným cieľom.

Ďalšiu futbalovú nedeľu na Štadióne pod Dubňom odštartujeme dopoludňajším duelom s Petržalkou, ktorý povedie od 10:30 hod. rozhodca Boris Benedik.


koncentrácia vedie k bodom

V nedeľu nás okrem zápasu "A"-tímu proti Pohroniu, čaká aj tretie kolo druhej slovenskej ligy, v ktorom rezerva MŠK vyzve mužstvo Petržalky. O najbližšom súperovi, problémoch v zakončení, premiérach v zostave a predchádzajúcom kole sme podebatovali s koučom žilinského "Béčka" Vladimírom Veselým.

"Okrem prvej dvadsaťminútovky, v ktorej nás súper z Komárna zatlačil, bol minulotýždňový výkon celkom fajn. Škoda, že sme inkasovali gól, no od neho sme už prebrali iniciatívu my. Mali sme nejaké šance, trafili sme žrď, našťastie sa nám však podarilo skórovať v závere. Myslím, že ten bod sme si určite zaslúžili." Po dvoch kolách teda na našom konte svietia zatiaľ dve remízy. "Chceli sme určite viac. Veľká škoda zápasu s Púchovom, kedy sme to mali dobre rozohrané a takmer to dotiahli aj k trom bodom. V závere sme však zbytočne inkasovali a stratili tak dva body. S bodom z Komárna sme spokojní, každý zisk vonku je iba plus," opísal pocity po úvodnej fáze sezóny tréner rezervy.

S obranou prevláda v doterajšom priebehu ročníka spokojnosť, stále to však "škrípe" v útoku. "Chýba nám tam väčší pokoj, často sme zbytočne zbrklí. Ale veľa je to aj o skúsenostiach, na hrote hrajú chalani, ktorí ešte len začínajú so seniorským futbalom." Čo viac ale spraviť, aby sme namiesto remízy konečne zobrali výhru? "Musíme byť koncentrovaní do poslednej minúty. Videli sme to v súboji s Púchovom, po jednej chybe nás súper okamžite trestal. Rovnako musíme byť dôslední, predvídať situácie, čítať viac hru a byť v ťažiskových situáciách vo väčšom počte ako súper. Dôležitá bude ale predovšetkým spomínaná koncentrácia," vypichol podstatu úspechu skúsený lodivod. 

Tím z hlavného mesta prešiel pred tohtoročnou ligovou ouvertúrou zmenami kádri i na trénerskej stoličke. "Petržalka pred sezónou poskladala z prevažne slovenských futbalistov celkom slušný káder, k tomu majú aj nového trénera. Aktuálne ukazujú zaujímavý futbal, takže nás nečaká nič jednoduché. Predsa len však hráme doma, a to nám velí zvíťaziť. Bude to náročný súboj, no sme nastavení iba na výhru." Súperovi máme čo vracať, v obidvoch minuloročných stretnutiach sme totiž odchádzali smutní po tesných prehrách 0:1 a 1:2. V novej sezóne ho navyše vedie náš bývalý tréner - Mário Auxt.

V nedeľu dopoludnia to bude náročnejšie aj o to, že v rovnaký deň nastúpi na svoj zápas aj "Áčko" žltozelených. "Prvé mužstvo hrá na dvoch frontoch a rotuje dve jedenástky, takže pomoc je otázna. Možno nás niekto posilní, ale to uvidíme až po rozhovore s trénerom "A"-mužstva." Pozitívom v tomto prípade je fakt, že v rezerve sú už všetci bez problémov. "Zdravotný stav je fajn, všetci už trénujú a tešia sa na zápas," ukázal na predzápasové plusy aj mínusy kormidelník zo Žiliny.

Vzpruhou pre tím môžu byť aj nové tváre napríklad z našej 19-tky ako v minulom kole na ihrisku Komárna. "Obidvaja chalani si to zaslúžili. Domino Šnajder ukázal ukážkový prístup k tréningu, vidíme na ňom, že napreduje a zlepšuje sa. Potvrdil to aj proti Komárnu, keď podal veľmi dobrý výkon a nezľakol sa. Chalani vidia, že šanca môže prísť hocikedy, ale musia byť pripravení na mužskú súťaž." Osemnásťročný stredný záložník Dominik Šnajder odohral v strede poľa takmer celý duel a rovnako "starý", resp. mladý Vladimír Kaňuch prišiel ako striedajúci hráč oživiť hru na krídlo.

Cieľ je teda pred nedeľou jasný. "Hráme doma, takže určite chceme tri body a s tým zámerom pôjdeme aj do tohto stretnutia. Doma už nechceme strácať body, v minulej sezóne sme ich stratili dosť. Nechceme, aby sa to opakovalo. Do duelu ideme teda naladení na víťazstvo," jasne pred stretnutím 3. kola druhej najvyššej súťaže vyhlásil tréner Vladimír Veselý.


rozhodcovia

Nedeľný "predzápas" na Štadióne MŠK Žilina s výkopom o 10:30 hod. povedie hlavný arbiter Boris Benedik. Na čiarach mu budú asistovať Jakub Košecký a Roman Poracký.


PRIAMY PRENOS

Stretnutie 3. kola budete môcť sledovať opäť na huste.tv.


Facebook