”B” | Emócie, dôraz a agresivita - takto chceme zlomiť negatívnu sériu v sobotu proti Pohroniu
Sériu štyroch nováčikov z tretej ligy tentoraz v súboji proti žltozelenej rezerve nahradí staronové mužstvo súťaže, ktoré zostúpilo z Fortuna ligy. FK Pohronie napriek väčšej obmene kádra stále disponuje kvalitou ex-prvoligistu. Papierového favorita ale musíme a chceme poraziť sami svojou hrou, čoho sú si vedomí aj samotní Šošoni.

Sobotné stretnutie 7. kola II. ligy so začiatkom o 16:30 hod. povedie v Žiari nad Hronom hlavný rozhodca Tadeáš Vaňo.


o súperovi

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa

Rok založenia: 2012

Klubové farby: modrá, biela, žltá, zelená

Štadión: Futbalový štadión Žiar nad Hronom (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 14. miesto
  • minulá sezóna: zostup z Fortuna ligy (12. miesto)

Vzájomné zápasy: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Alex Holub (MFK Ružomberok), Bálint Kren (FK Marcelová), Vladimír Barbora, Samuel Urgela, Viktor Tatár (všetci FK Železiarne Podbrezová), Norbert Brodziansky (MFK Dukla Banská Bystrica), Jakub Čunta (ŠTK Šamorín), Ardian Berisha (bez klubu), Mateus Oliveira (ŠKF Sereď) a Patrik Abrahám (KFC Komárno)
  • odchody: Ismael Diamonde (RFS/Lotyšsko), Pierre Hounlete (Juventus Totsi/Togo), Stelios Kokovas (MFK Karviná/Česko), Ahmed Fofana (MFK Chrudim/Česko), Muhammed Sanneh (FC Baník Ostrava/Česko), Dominik Sandál, Ladji Malle, Peter Ustaník, Filip Hašek, Martin Chrien (všetci bez klubu), Ivan Straka (Tatran Oravské Veselé), David Bangala (Ayr United/Škótsko), Timotej Záhumenský (Dukla Banská Bystrica), Sandi Coralić (NK Brinje Grosuplje/Slovinsko), Miloš Lačný (PDRM FA/Malajzia), Adam Pajer (SK Kosmonosy/Česko), Milovan Kapor (RSC Hamsik Academy), Jaroslav Mihalík (MFK Skalica) a Milan Simčák (FC Koper/Slovinsko)

potrebujeme väčšie emócie

V siedmom kole pocestujú Šošoni do Žiaru nad Hronom, kde ich čaká bývalý fortunaligista z Pohronia. S trénerom rezervy Vladimírom Veselým sme pred stretnutím okrem Pohronia rozobrali čiastočne aj duel s Prešovom či dôvody, prečo sa nám aktuálne výsledkovo a ani herne veľmi nedarí.

Čo ste povedali chalanom po zápase s Prešovom. Bol tam zvýšený hlas alebo ste to hneď hodili za hlavu?

"Samozrejme, zvýšený hlas tam bol, ale len do takej miery, aby si to chalani uvedomili. Je jasné, že takéto veci sa nám nemôžu stávať a už vôbec nie v domácom prostredí, ale to už je pre nás minulosť. Cez týždeň sme sa snažili opäť pracovať na nedostatkoch, ktoré nás proti Prešovu trápili a verím, že v ďalšom stretnutí sa ukážeme v lepšom svetle."

V minulých sezónach sme boli zvyknutí na väčšiu pomoc z "A"- tímu. Môžu byť výsledky ovplyvnené aj tým?

"Niektorí mladší chalani v druhej lige iba začínajú a majú za sebou iba prvé skúsenosti. Musia sa s tým však vysporiadať. Áno, v minulých sezónach sme mali možno trochu väčšiu pomoc z "A"- tímu, ale my sme tu od toho, aby sme mladých chalanov posúvali a pripravovali na mužský futbal. Oni si na to postupne musia zvyknúť."

Čo očakávate od chalanov na ihrisku? Čo od nich chcete vidieť viac?

"Myslím si, že kvalitu máme, čo ukázali viaceré zápasy, v ktorých sme si vytvárali šance a boli sme dominantní na lopte. Bohužiaľ, často sme sa nedokázali presadiť vo finálnej fáze. Chalani teraz musia byť ešte viac dôslední a dôrazní. No najmä mi u nich chýba väčšia emócia - pobiť sa ešte viac o výhru. Pred zápasom vyzerá všetko fajn, ale prídeme na ihrisko a nie je to tak, ako si predstavujeme."

Pohronie výrazne obmenilo a omladilo mužstvo. Stavilo aj na svojich odchovancov. Prečo im to z vášho pohľadu zatiaľ až tak nefunguje?

"Prakticky prekopali celý káder a možno im zo začiatku sezóny viazne ešte súhra. My sa ale v prvom rade pozeráme na seba a na to, aby sme negatívnu sériu prelomili. Verím, že v Pohroní podáme taký výkon, aby sme sa po zápase mohli pozrieť do zrkadla a boli po ňom spokojní."

Počas série proti nováčikom súťaže sme pravdepodobne boli miernymi papierovými favoritmi. Môže nám teraz, naopak, vyhovovať, že súper zostúpil z Fortuna ligy a viac sa očakáva od nebo?

"Jednoznačne to potrebujeme zlomiť. Možno sme síce v niektorých dueloch boli papierovými favoritmi, ale napríklad vekový rozdiel medzi naším družstvom a Prešovom bol minimálne desať rokov. Takže nedá sa povedať, že sme boli nejakí favoriti. Na druhej strane, my sme MŠK Žilina, čo znamená, že musíme podávať iné výkony a rovnako aj výsledky."

Momentálne vyzerá ako náš najväčší problém defenzíva, kde máme najviac inkasovaných gólov v lige. Čo musíme spraviť, aby sme Pohronie udržali najmä v obrane?

"Určite musíme zlepšiť defenzívu, ale defenzívu celého družstva. Nie je to iba o obrannej štvorici. Ide najmä o stredových hráčov, kde sme málo agresívni, dôrazní a prehrávame osobné súboje. Na tom stále pracujeme a naďalej aj budeme pracovať. Druhá liga je vo väčšine prípadov súbojová a ak sa v tomto ohľade nezlepšíme, budeme mať obrovský problém. Verím, že to chalani pochopia a ako celý tím sa v tom zlepšíme."


priamy prenos

Duel 7. kola prinesie naživo internetová televízia futbalnet.tv.


Facebook