”B”: Druhý domáci zápas po sebe, proti Námestovu s cieľom potvrdiť tri body
Piaty zápas sezóny 2021/2022 priniesol pre naše "B"-mužstvo vytúžené víťazstvo. Z kabíny tak aktuálne srší pozitívna energia a umocniť ju Šošoni budú môcť už túto nedeľu, keď znovu pod Dubňom nastúpia o 10:30 hod., tentoraz proti nováčikovi z Námestova.

Súboj 6. kola druhej slovenskej ligy bude na Štadióne MŠK Žiline rozhodovať hlavný rozhodca Michal Čiernik.


rozhodujúca bude trpezlivosť

Minulotýždňové úvodné tri body priniesli do kabíny rezervy MŠK pod vedením trénera Vladimíra Veselého nový, svieži vzduch a vlnu motivácie do ďalšej práce. O tomto i o dôležitosti nadviazať na výhru ďalším dobrým výkonom v nedeľu proti Námestovu sme sa porozprávali práve s koučom rezervného tímu.

"Nálada v tíme je naozaj omnoho lepšia, rovnako tréningový proces prebieha v lepšej atmosfére. Sme veľmi radi, že sme získali tie tri body a zlomili sériu bez víťazstva." Okrem výhry prospelo chalanom aj vylepšenie individuálnych štatistík. "Každý gól či asistencia určite pomôže tomu konkrétnemu hráčovi. Chalanom to pridalo aj na psychickej pohode, do tréningov tak idú s ešte väčším entuziazmom," povedal na úvod lodivod, pre ktorého je to po návrate pod Dubeň na našej lavičke druhá sezóna.

Predchádzajúce duely ukázali nedostatky v našej obrane, tentokrát to v nej fungovalo veľmi dobre až do 75. minúty. Čo sa potom stalo? "Súper už nemal čo stratiť, a tak vsadil všetko na ofenzívu. Samozrejme, rozobrali sme si to a ukázali, kde boli chyby a ako sa im musíme vyvarovať. Rovnako sme si povedali, ako musíme reagovať na vývoj zápasu, keď sa súper dostáva späť do hry. Predovšetkým sme však hráčom ukázali prvý polčas, ktorý bol z našej strany veľmi dobrý. Na tom chceme do ďalších súbojov stavať." Defenzíva MŠK "B" v doterajšom priebehu inkasovala už 13-krát (Námestovo až 16-krát), čo ju zatiaľ radí medzi horšie tímy druholigového pelotónu.

Nedeľným súperom bude pre našich chalanov spomínané Námestovo, ktoré je s jedným bodom spolu s "Béčkom" Slovana na poslednom mieste tabuľky. "Nechcem hovoriť o povinných bodoch, nemám rád takéto slovné spojenie. Každý zápas je iný. Videl som zápas Námestova proti Podbrezovej, kde hrali 75 minút veľmi dobre, obetavo, disciplinovane v obrane a potom vyrážali do rýchlych brejkov. Rozhodne nás teda nečaká ľahký súper, budú sa snažiť využiť nejakú štandardnú situáciu či brejk. Všetko však bude záležať na našom výkone, chceme súperovi vnútiť náš štýl hry a presadiť sa našimi zbraňami." Zatiaľ jediný bod si nováčik pripísal za bezgólovú domácu remízu so Skalicou.

Posledné stretnutie Námestova proti Podbrezovej však ukázalo stúpajúcu formu tohto tímu z Oravy. Kde sú ich silné stránky? "Námestovo stavia na silnej defenzíve, dobre zhusťujú priestor a navzájom sa koučujú a dirigujú. V kádri majú aj zopár starších skúsenejších hráčov a veľmi dobrého brankára, ktorý hru pred sebou usmerňuje. V tomto to bude pre nás určite náročné. Nikoho teda v žiadnom prípade nemôžeme podceňovať." Naopak, vieme, v čom musíme zabrať my, aby sme zo vzájomného súboja vyťažili ďalšie tri body. "Musíme byť trpezliví, zbytočne nepanikáriť a hlavne ukázať dôraz v šestnástke. Som rád, že nám v poslednom stretnutí vyšli štandardné situácie, dokázali sme sa po nich aj gólovo presadiť. Tadiaľto by teda tiež mohla viesť cesta. Predovšetkým však bude dôležitá spomínaná trpezlivosť, žiadna zbrklosť," jasne vymenoval dôležité aspekty hry z našej strany kormidelník žltozelených.

Proti Dubnici sa nepríjemne zranil Vladislav Cicek, už veľmi dlho laboruje so zraneniami aj Adrián Mojžiš. Ako to s nimi vyzerá? "V prípade Vlada Ciceka sa potvrdila zlomenina vonkajšieho členku, našťastie, ide iba o tieňovú zlomeninu. Minimálne tri až štyri týždne bude mať sadru a potom postupne začne s rehabilitáciou. U Aďa Mojžiša sa situácia trochu skomplikovala, stále má problém s kolenom a nedávno absolvoval ďalšiu operáciu. Dúfame však, že sa obaja čo najrýchlejšie znova zapoja do tréningového procesu," s nádejou uzavrel šéf žilinskej lavičky, ktorý sa už teší po týždni na ďalší domáci zápas.


priamy prenos

Zápas v priamom prenose ponúkne internetová televízia huste.tv.



vstupenky

Vstupenky na dnešný duel zakúpite cez Ticketportal.


rozhodcovia

Súboj 6. kola druhej najvyššej slovenskej súťaže s výkopom o 10:30 hod. povedie pod Dubňom hlavný arbiter Michal Čiernik. Na čiarach mu budú asistovať Simeon Vass a Lukáš Lauer.


Facebook