”B” | Druhá liga je späť! Vstúpime do nej domácim súbojom s Myjavou

Dlhé čakanie na druholigový futbal je za nami a pred nami je konečne úvodné jarné kolo. Šošoni doň vstúpia na domácej pôde, kde privítajú tretí celok tabuľky - Spartak Myjava. Za sebou máme, rovnako ako súper, kvalitnú prípravu s dobrými výsledkami a množstvom gólov, čo sľubuje oku lahodiacu zápletku aj v nedeľu. 

Duel 18. kola II. futbalovej ligy s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina rozhoduje hlavný rozhodca Igor Valent.


o súperovi

Spartak Myjava

Rok založenia: 1920

Klubové farby: čierna a biela

Štadión: Štadión Spartaka Myjava (kapacita 2 709 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • aktuálna sezóna: 3. miesto
  • minulá sezóna: postup z III. ligy Západ (2. miesto)

Vzájomné zápasy: 0:2 (v)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Michal Boledovič (obranca | FC Spartak Trnava)
  • odchody: Willian Correia (obranca | RANS Nusantara FC/Indonézia)

odchody do áčka aj preč z klubu

Pred štartom jarnej časti sme s trénerom Vladimírom Veselým rozobrali všetky novinky z tábora rezervy v súvislosti so zimnou prípravou aj úvodným súbojom II. ligy s Myjavou.

Pán tréner, za nami je dlhá tri a pol mesačná prestávka. Ste radi za takúto dlhú pauzu alebo skôr preferujete kratšie prestávky, aby chalani úplne nevypadli zo súťažného futbalu?

"V tejto sezóne to bola špecifická situácia, kvôli ktorej sa liga končila skôr. Samozrejme, skôr sme za kratšiu prestávku, ale berieme to ako fakt. Keď to tak vyšlo, nemáme s tým žiadny problém a prispôsobili sme sa situácii. "

Nastali v projekte počas tohto obdobia nejaké zásadné zmeny?

"Jediné značnejšie zmeny sa týkajú realizačného tímu, ktorý po odchodoch Richarda Poláka a Martina Praženicu do prvého tímu doplnil Peter Galadík a Prince Ofori. Ten sa k nám presunul z "Áčka", aby nám pomohol v práci s chlapcami z Afriky a aby naša vzájomná komunikácia s nimi bola lepšia či efektívnejšia."

Káder opustila trojica Richard Nagy, Filip Mráz a Adrián Mojžiš. Budú nám chýbať alebo máme na ich posty dostatok alternatív?

"Všetko sú to hráči, ktorí majú svoju kvalitu a majú čo družstvu dať. Berieme to však ako realitu, chceli sa posunúť a vyskúšať niečo iné. Verím tomu, že miesto nich máme dostatočnú náhradu."

Navyše, do prvého tímu sa presúva trojica opôr Boris Krstić, Loic Essomba a James Ndjeungoue. Ako plánujete zaplniť ich pozície?

"Aj počas jarnej časti budeme úzko spolupracovať s "A"- tímom. Hoci sú už títo hráči súčasťou tréningového procesu "Áčka", ale môže sa stať, že nám v niektorých majstrovských zápasoch budú vypomáhať. Z našej strany to predovšetkým vnímame ako pozitívum, že sa tam z rezervy prepracovali a ukázali svoj potenciál. "


spokojní s ofenzívou, s defenzívou menej

Počas zimnej prípravy sme odohrali 5 zápasov s bilanciou 3 výhry a 2 remízy. Ste spokojný, že sme ju zvládli bez prehry?

"Samozrejme, sme s tým spokojní, ale stále boli v jednotlivých dueloch nejaké otázniky a nedostatky. Najmä stretnutia s Nowym Targom a Duklou Praha boli pre nás varovným prstom, čo sa týka defenzívnej činnosti. Dostali sme v nich príliš veľa gólov, a tak sme v ďalších súbojoch zamerali predovšetkým na pevnejšiu obranu. "

Keď sa ale pozrieme do ofenzívy, tak s počtom strelených gólov v príprave asi panuje spokojnosť. Je to tak?

"Určite áno. Sme radi, že sme produktívni, dávame góly a vieme si vypracovať šance. To je pre nás veľké pozitívum. Na druhej strane, stále musíme pracovať na defenzíve, pretože stále sú tam okienka, ktoré súperi využívajú. V tomto ohľade sa jednoznačne musíme zlepšiť."

Najviac našich gólov v príprave dokázal streliť práve odchádzajúci Adrián Mojžiš. Čo hovoríte na jeho odchod z tohto hľadiska?

"Aďo je kreatívny a gólový hráč, ktorý si vie nájsť streleckú pozíciu a vie dať gól. Sám hráč sa však chcel posunúť v kariére a zmeniť prostredie, tak sme mu vyhoveli. Mrzí nás, že nás opúšťa v dobrej streleckej forme, ale futbal je taký. Musíme si poradiť aj bez jeho gólov."


dobrý trávnik a príprava = dobrý futbal

Výsledkovo vydarenú prípravu majú za sebou aj futbalisti Myjavy. Čo nám o nich prezrádza zimné obdobie?

"Oni stabilné výsledky potvrdzujú aj v lige. Majú konsolidovaný káder so skúseným hráčmi. Nemajú vyslovene hviezdy, ale všetko majú postavené na tímovosti, je to taký rodinný klub. Určite to bude ťažký zápas."

Je dobré, že jar začíname vzhľadom na podmienky či prípravné zápasy, ktoré sme väčšinou odohrali u nás, na domácom trávniku?

"Dobré to bude predovšetkým pre futbal celkovo. Na našom štadióne sa vždy môžeme spoľahnúť na dobré podmienky aj v tomto ročnom období. Takže verím, že aj samotný zápas bude mať podobnú kvalitu."

Ako budete skladať základnú jedenástku, keďže sa počas prípravy jej zloženie často obmieňalo?

"Vždy sa rozhoduje až v závere týždňa po predzápasových tréningoch. Ako "B"- tím hrávame málokedy v tej istej zostave a vždy sú v nej nejaké zmeny, takže to pre nás nie je až také podstatné. Ťažko teraz predpokladať, kto a či vôbec nás niekto posilní z kádra prvého tímu."


vstupenky

Na zápasy II. ligy platí štandardný režim ako pri zápasoch "B"- tímu, otvorená je teda iba západná tribúna. Sprístupnené budú sektory na západnej tribúne cez VSTUP 2 a 4.

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cezinternet (Ticketportal)alebo cez SMS (pokladne MŠK na štadióne budú otvorené iba vo výnimočným a vopred oznámeným prípadoch).

Cena vstupenky je 2 €.


priamy prenos

Duel môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy na Niké TV.


Facebook