”B”: Domáca previerka proti defenzívne ladenému Humennému
Rezervný tím Šošonov čaká v nedeľu po dlhšom čase súboj so súperom z vyšších poschodí druholigovej tabuľky. V rámci 24. kola sa žltozelení predstavia na domácom trávniku proti družstvu z východu Slovenska - FK Humenné. Pre humenské "levy" sú typické stretnutia s malým množstvom gólov na oboch stranách, čo potvrdzuje aj ich výhra 1:0 v našom prvom vzájomnom dueli na jeseň. Máme im tak čo vracať...

Nedeľný súboj so začiatkom o 10:30 rozhoduje hlavný arbiter Filip Malárik.


o súperovi

FK Humenné

Rok založenia: 2003

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión FK Humenné (kapacita 1806 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: – (víťaz III. ligy východ)
  • aktuálna sezóna: 5. miesto – 41 bodov (po 23. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 
  • aktuálna sezóna: 0:1 (vonku) 

Pohyby v kádri:

  • príchody: Denis Jančo (hosťovanie | ŠTK Šamorín), Song Hwan-Yeong (voľný hráč | FC Asan/Južná Kórea), Dušan Pinc (hosťovanie | FC Viktória Plzeň/Česko), Stefan Veličković (voľný hráč | Partizán Bardejov)
  • odchody: Ján Hatok (hosťovanie | 1. FC Tatran Prešov), Roland Černák (hosťovanie | Slavoj Trebišov), Juraj Kuc (hosťovanie | Partizán Bardejov)

nájsť lepšie riešenia vo finálnej fáze

Napriek zlepšenému výkonu sa nám počas minulého víkendu nepodarilo na Slovane ani po tretíkrát v rade naplno bodovať na ihriskách súperov. Kormidelník žltozelenej rezervy Vladimír Veselý však vie, že proti Humennému treba nadviazať minimálne na prvopolčasovú ofenzívnu aktivitu, no a naopak, zlepšiť zakončenie...

"Áno, prechody do útoku a finálnych pozícii boli veľmi dobré. Vypracovali sme si dostatok šancí, no veľký problém sme mali so zakončením aj s riešením finálnej fázy. Určite by sme v našej hre našli veľa pozitívnych vecí, ale škoda, že sa to neprejavilo aj na výsledku."

Počas minulého víkendu sa nedarilo viacerým kategóriám od Áčka, cez Béčko až po U19. Vidíte v tom nejakú spojitosť, nejaký dôvod, alebo to bol pre nás iba nevydarený víkend?

"Jednoducho nám nevyšli zápasy. Pri "B"- tíme a 19-tke to bolo po hernej stránke celkom v poriadku, no zlyhali sme v šestnástke, kde sme sa nepresadili. Chýbala nám väčšia kvalita v ofenzíve a výber lepších riešení pri jednotlivých situáciách. Preto tie výsledky boli také, aké boli."

Pred nami sú dôležité súboje v II. lige i v súťaži kategórie do 19 rokov. Plánujete hráčov z 19-tky aj naďalej nasadzovať do duelov rezervy alebo sa budete viac sústrediť na ich súťaž?

"Vždy sa snažíme správne rozložiť sily do všetkých tímov, čo závisí aj od zdravotného stavu či od potrieb prvého družstva. Následne ide všetko domino efektom smerom ku nižším kategóriám. Chceme byť úspešní v II. lige aj v súťaži U19. Budeme sa im snažiť pomôcť, ako sa dá, ale aj v II. lige máme pred sebou ešte dôležité stretnutia. Možno to bude trochu komplikované, ale ja verím, že si poradíme."

Po dlhšej dobe nás preverí tím z vyšších pozícií tabuľky - FK Humenné. Sú chalani pripravení na to, že to zrejme bude iný duel ako tie posledné?

"Humenné je skúsené družstvo. V kádri majú skúsených i mladších hráčov a dobre im to funguje. Typický je pre nich nepríjemný či agresívny štýl futbalu, takže očakávame bojovné stretnutie. Ak chceme zvládnuť tento súboj, musíme ukázať lepší výkon ako súper."

V stretnutiach Humenného nepadá veľa gólov. Tesným výsledkom 1:0 dopadol aj prvý vzájomný a trochu vyhrotený duel na východe Slovenska. Budeme mať o to väčšiu motiváciu oplatiť im to doma?

"Určite áno, pretože my doma potrebujeme zbierať body. Humenné má typy hráčov, ktorí vedia do zápasu prehovoriť aj inak. Rovnako majú prepracovanú defenzívu a hrajú na rýchle protiútoky. No a okrem toho si musíme dať veľký pozor aj na štandardné situácie, ktoré sú ich silnou zbraňou. Som si istý, že to bude zaujímavý súboj."

Momentálne sa nachádzame v pokojných vodách tabuľky, no to nám ešte nič nezaručuje... 

"Stále máme veľkú motiváciu získať čo najviac bodov. Chceme vyhrávať najmä domáce zápasy a bodovať aj vonku. Momentálne vôbec neriešime, či sme v pokojných vodách, lebo stále je to ošemetné a body potrebujeme. Do každého duelu preto ideme s tým, že ho chceme zvládnuť a získať tri body, obzvlášť doma."


priamy prenos

Priamy prenos zo zápasu Šošonov prinesie tentokrát internetová televízia futbalnet.tv.


rozhodcovia

Nedeľné stretnutie 24. kola s výkopom na Štadióne MŠK Žilina o 10:30 hod. povedie ako hlavný rozhodca Filip Malárik. Na čiarach mu budú asistovať Dávid Bobko a Matej Hrebeňár.


Facebook