”B”: Doma proti Trebišovu s trojbodovým cieľom
Tentoraz bez bodov sa futbalisti MŠK Žilina B vracajú z ihriska súpera. O to viac tak chcú stratené body zo súboja 3. kola II. ligy proti Petržalke doma získať späť. Do cesty sa im postaví v nedeľu doobeda celok z východu - Slavoj Trebišov. Duel 4. kola bude mať na starosti ako hlavný arbiter Patrik Papuča.

Štvrtým súperom v sezóne bude pre našu rezervu tradičný druholigista z Trebišova, v kádri ktorého sa nachádza hneď niekoľko skúsených ex-ligistov. Mužstvo vedie Vladimír Rusnák, ktorý sa môže spoliehať na kapitána Róberta Cicmana či našich bývalých hráčov - útočníka Jána Nováka alebo v bráne stojaceho Martina Leška, ktorý ešte prednedávnom kryl našu svätyňu v "B"-tíme a mládeži. V úvodných kolách východniari prehrali 3:5 v Petržalke a následne zaznamenali dva nerozhodné výsledky - v Košiciach (2:2) a s Bardejovom (1:1).


znova zažiť víťaznú emóciu

Pre zverencov trénera Petra Černáka prišli po úspešnom vstupe do sezóny v Bystrici dva nevydarené výsledky. Doma sme nebodovali proti Dubnici a smutní sme odchádzali aj z ihriska Artmedie Petržalka. Napriek tomu, že favoritom duelu boli domáci, o svojej výhre rozhodli až v poslednej štvrtine zápasu.

"Škoda toho stretnutia. Viedli sme, ale nedokázali sme pracovať s dobre rozbehnutým zápasom a dotiahnuť ho aspoň do remízového konca. Petržalka mala naozaj svoju kvalitu, dostala nás pod tlak, no do vyrovnávajúceho gólu sme to dokázali ustáť. Potom sa to zlomilo a domáci už išli za výhrou," vracia sa spätne k prehre 1:3 hlavný tréner rezervy, ktorý musí byť so svojím tímom v mimoriadne vyrovnanej súťaži pred každým kolom ostražitý. "Sme mladý kolektív a každý z chalanov vidí, že musí ísť na doraz. Potom sme schopní spraviť aj dobrý výsledok. Nie vždy to pôjde iba cez dobrú, pohľadnú hru, ako napríklad v Bystrici. S chalanmi sme si to rozobrali, našli príčiny a už v nedeľu sa ich budeme snažiť pretaviť do dobrého výkonu i výsledku."

Po mladom krídelníkovi Adriánovi Kaprálikovi dostal premiérovú možnosť v II. lige stredopoliar Samuel Farský. "Samo dobre pracuje na tréningu, zaslúžil si to. V Petržalke to vyplynulo aj zo zápasovej situácie. Určite dostanú príležitosť aj ďalší naši odchovanci, je to iba na nich."

S Trebišovom sme v predošlej sezóne remizovali doma 1:1 a na východe sme brali všetky body po výhre 3:1. "Domáce prostredie velí hrať na víťazstvo, chalani potrebujú zažiť znova víťazný impulz a nálada bude znova o čosi lepšia. Opäť to pôjde len cez maximálne nasadenie, správnu motiváciu. V kádri súpera sú aj borci, ktorí toho majú niečo odkopané aj v najvyššej súťaži, do toho to majú doplnené mladými hráčmi. Celkovo hrajú dobrý futbal, takže sa budem znova opakovať, že nás čaká náročný duel. Chceme v ňom však uspieť."

Aký je zdravotný stav tímu? "K dispozícii by mal byť aj Dawid Kurminowski, ktorý naposledy chýbal. Znova prídu aj nejakí chalani z "A"-tímu. Pobijeme sa o dobrý výsledok," dodáva tréner rezervy Peter Černák.


Nedeľný, predpoludňajší duel, ktorý má výkop o 10:30 hod., si môžete pozrieť aj naživo prostredníctvom MŠKŽilinaTV.

Hlavným rozhodcom bude Patrik Papuča, na čiarach asistujú Juraj Halíček a Marián Jankovič.

Facebook