”B” | Do Trebišova s cieľom potvrdiť stúpajúcu formu a dobré výsledky
Dva dôležité a šesťbodové zápasy sme úspešne zvládli. S tým sa však neuspokojíme a body chceme zbierať aj naďalej. Najbližšie už v nedeľu cestujeme s týmito ambíciami na pôdu Slavoja Trebišov. Na Zemplíne sa nám v posledných dueloch síce nedarí, no nastal najvyšší čas to zmeniť.

Súboj 14. kola s výkopom o 14:30 hod. na Štadióne Slavoja Trebišov povedie hlavný rozhodca Boris Parilák.


o súperovi

FK Slavoj Trebišov

Rok založenia: 1912

Klubové farby: modrá a žltá

Štadión: Štadión Slavoja Trebišov (kapacita 3000 divákov)

Umiestnenie v lige:

  • minulá sezóna: 10. miesto – 34 bodov
  • aktuálna sezóna: 9. miesto – 18 bodov (po 12. kolách)

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 0:3 (vonku) a 2:1 (doma)

Pohyby v kádri:

  • príchody: Samuel Jenát (bez klubu), Filip Dlubač (FK Železiarne Podbrezová), Kenneth Ikugar (FC Spartak Trnava), Balász Zsemlye (Diósgyőr VTK/Maďarsko), Marcel Novák (FC Košice), Martin Kolesár (MFK Zemplín Michalovce), Dávid Špak (KFC Komárno), Ridwan Sanusi a Ayotunde Ikuepamitan (ŠKF Sereď)
  • odchody: Timotej Maguľák a Lukáš Šimko (1.FC Tatran Prešov), Rômulo (Partizán Bardejov), Tomáš Dráb a José Casado (MFK Zemplín Michalovce), Roland Černák a Peter Rypák (FK Humenné), Filip Pálfi (1.SC Znojmo/Česko), Marko Deronja (bez klubu), Matúš Digoň a Michal Krajňák (MFK Vranov nad Topľou), Peter Belko (PSC Pezinok), Piotr Straczek (MŠK Námestovo), Tomáš Filipiak (Baník Kalinovo)

výhry tešia, ale sústredíme sa už ďalej

Dve šesťbodové stretnutia, dve výhry, dvakrát tri body a dvakrát tri góly. Taká je naša aktuálna bilancia z posledných duelov. Čo treba urobiť preto, aby sme túto sériu natiahli na číslo tri, sme rozobrali s trénerom Vladimírom Veselým.

Pán tréner, dva dôležité zápasy po sebe sme dokázali vyhrať a zároveň sme sa odpútali od dna tabuľky. Ako to vplýva na kabínu?

"Každé víťazstvo určite poteší a ešte viac, keď prídu dve po sebe. Teší nás aj čisté konto vzadu, ktoré sme udržali. Nálada je ale pracovná, stále nás čaká päť zápasov, ktoré chceme zvládnuť."

Sú s tým chalani vyrovnaní alebo ich treba občas aj trochu uzemniť, aby nezaspali na vavrínoch?

"Stále sa ich snažíme udržať v stopercentnom nasadení, aby na všetkých tréningoch makali naplno. Priestor na odfúknutie a hodnotenie bude až po jesennej časti súťaže."

Veľmi dobre nám v oboch dueloch zahrali aj stopérske trojice. Ste spokojný aj s defenzívnymi výkonmi celého mužstva a stopérov?

"Samozrejme, na tom sme aj dlhšie pracovali, keďže sme v úvode sezóny inkasovali veľa gólov. Zamerali sme sa na defenzívnu činnosť celého družstva. No a v poslednom stretnutí sme v obrane všetky svoje úlohy zvládli. Verím, že v tom budeme pokračovať aj naďalej."

Najbližšie narazíme opäť vonku na Trebišov. Ten poslednom ligovom zápase možno trochu prekvapivo prehral s Petržalkou. Predtým však zaznamenal dve ťažké výhry proti Humennému a Košiciam. Ako hodnotíte ich aktuálnu formu?

"Myslím si, že pred sezónou Trebišov vyskladal celkom zaujímavý tím. Prišiel tam aj nový tréner, ktorý to dal dokopy po taktickej stránke, a preto majú aj dostatok bodov. Určite nie je jednoduché hrať proti nim, keďže sú typickí organizovaným futbalom a majú dobre prepracovanú defenzívu."

Počas týždňa absolvoval súper náročný pohárový duel s Trenčínom. Môže to mať nejaký vplyv na ich fyzické sily?

"Je pravda, že nastúpili v kompletnom zložení, no nemyslím si, že by to malo mať na nich nejaký negatívny vplyv, keďže do nedele je dostatok času na regeneráciu. Naopak, v domácom prostredí budú podľa mňa namotivovaní a budú chcieť, samozrejme, zvíťaziť. Určite to bude náročný zápas."

V posledných dvoch vzájomných súbojoch sme na Trebišov v ich domácom prostredí nestačili po jasných prehrách. Body sa tam asi nebudú získavať ľahko. Je to tak?

"Vtedy sme tam mali veľmi zlý vstup do stretnutia, na čo si musíme dať pozor aj tentokrát. V úvodoch sa snaží byť Trebišov nepríjemný a vyťažiť z toho maximum. Obozretní potrebujeme byť aj pri štandardných situáciách, ktoré majú silné."


priamy prenos

Zápas môžete naživo sledovať klasicky na internetovej platforme Niké TV.


Facebook