”B” | Cieľ sa nemení - u nováčika v Spišskej Novej Vsi brať tri body

Šesťbodový vstup do sezóny versus bezbodový. Pravidelný druholigový účastník versus nováčik súťaže. Tímy, ktorých spája káder plný Slovákov i protivníci, ktorí sa stretli v treťom kole minulého ročníka Slovnaft Cupu. Šošoni narazia na Spišiakov, čo je zároveň prvý vzájomný súboj v II. lige od sezóny 2017/2018. Zopakujú žltozelení vtedajšiu výhru 3:0 a nadviažu na rok starý pohárový postup "A"- tímu?

Duel 3. kola s výkopom v sobotu o 17:00 hod. na Futbalovom štadióne Spišskej Novej Vsi povedie hlavný rozhodca Tadeáš Vaňo. Priamy prenos môžete sledovať na Niké TV.


o súperovi

FK Spišská Nová Ves

Rok založenia: 1914

Klubové farby: modrá a biela

Štadión: Futbalový štadión Spišská Nová Ves (kapacita 4000 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: postup z III. ligy Východ

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: -

Pohyby v kádri:

  • príchody: Martin Pribula (stredopoliar | FC Tatran Prešov), Filip Baláž (brankár | MFK Dukla Banská Bystrica), Jakub Škovran (útočník | FK Poprad), Richard Chodníček (útočník | FK Poprad)
  • odchody: Miloš Kozela (útočník | ŠK Harichovce), Tomáš Ontko (obranca | MŠK Spišské Podhradie), Min-woo Kim (útočník | OŠK Rudňany), Hong-hwan Ji (stredopoliar | OŠK Rudňany)

viac ostražití v defenzíve

Pán tréner, uplynulé kolo nám prinieslo prestrelku s Humenným, v ktorej sme zvíťazili 5:3. Pre divákov ideálny scenár, no pre trénera to muselo byť náročné. Ako zvládate takéto zápasy?

"Už som na to aj mierne pripravený, že sa to môže stať, keďže sme už takéto gólové hody v II. lige zažili. Vo väčšine prípadov ideme do vedenia, následne súper zníži či vyrovná a závere sa nám to buď podarí, alebo nepodarí zvrátiť na našu stranu. Snažíme sa to však eliminovať, aby sa to stávalo čo najmenej alebo vôbec."

Nebolo to prvýkrát, čo sme v II. lige uhrali takýto hokejový výsledok. Čím to je, že to práve my priťahujeme?

"Všetko sa to odvíja od defenzívy, v ktorej sa musíme naučiť predvídať a predchádzať takýmto situáciám. Súperi sa budú dostávať do rýchlych brejkov, čo Humenné potvrdilo, a tak popri vedení útoku musíme myslieť aj na obrannú činnosť."

Minulý týždeň sme rozoberali návrat Mariána Tandaru, tak ako to vyzerá s Branislavom Slukom a Filipom Mrázom, ktorí nastúpili za rezervu proti Humennému?

"Obaja sú momentálne súčasťou tréningového procesu a kádra projektu. Uvidíme, čo sa stane."

V sobotu cestujeme do Spišskej Novej Vsi, kde nás preverí prvý z nováčikov súťaže. Čo o nich na základe prvých dvoch kôl vieme?

"Disponujú skúseným družstvom, najmä v obrannej formácii sú hráči, ktorí už majú čosi odohraté a sú variabilní, čo sa týka rozostavenia. Hoci im to v úvode súťaže výsledkovo nevyšlo, tak herne nepodali zlé výkony. Samozrejme, doma budú nepríjemní, budú chcieť získať prvé tri body, čaká nás teda ťažký zápas. "

Spišiaci majú za sebou síce dve prehry s nulou strelených gólov, no proti druhému (Prešov - 0:1) a tretiemu (Komárno - 0:2) tímu minuloročného poradia. Na prvý pohľad horšie výsledky, aká bola hra?

"Zlyhali najmä na tom, že nepremenili šance, ktoré si vytvorili a súperi vyťažili z minima maximum. Svoju hru majú postavenú na defenzíve, ale chcú hrať aj futbal, na čo majú aj hráčov. Vzhľadom na to, že majú nulu v kolonke bodov, nás určite potrápia, za výhrou pôjdu oba tímy."

Pripraví im ďalšiu prehru aj štvrtý tím minulosezónnej tabuľky, teda my?

"Vieme sa dostávať do šancí, vieme dávať góly, ale musíme si dávať pozor najmä na defenzívu a brejkové situácie, keďže inkasujeme až priveľa gólov. Takisto treba zvládať lepšie štandardné situácie."

Ako nám môže pomôcť vzájomný duel Slovnaft Cupu z uplynulej sezóny, v ktorom naše Áčko triumfovalo 2:0?

"Rukopis trénera je stále rovnaký, takže niečo z toho môžeme čerpať. Káder sa však trochu obmenil a podľa môjho názoru to bude iný duel. I keď určitá podobnosť tam asi bude."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook